oktober 5, 2024

EURO 2024 LIVE: Game Over in Berlijn!  Nederland versloeg Turkije met 2-1 om door te gaan naar de halve finales

EURO 2024 LIVE: Game Over in Berlijn! Nederland versloeg Turkije met 2-1 om door te gaan naar de halve finales

Nederland kwam in de tweede helft terug met een de Vrij-hoeder en een Turks eigen doelpunt. Ze staan ​​in de halve finale tegenover Engeland, nadat ze in het gelijkspel zaterdag ervoor Zwitserland met 5-3 hadden verslagen na strafschoppen.

Reclame

Halve finales EK 2024 bekend. Spanje, Frankrijk, Engeland en Nederland zijn de laatste vier overgebleven teams.

De volgende ronde begint dinsdag met Spanje-Frankrijk in München, gevolgd door Nederland-Engeland in Dortmund op woensdag.

Nederland 2-1 Turkije: Nederlandse zes minuten durende comeback bereikt eerste EK-halve finale sinds 2004

De kopbal van Samet Agaydin bezorgde Turkije zaterdag een 1-0 voorsprong op Nederland in de tweede kwartfinale van Euro 2024 in Berlijn.

Agaidin beloonde een periode van Turkse druk met een doelpunt in de 35e minuut. Arta Guler leverde een vloeiende voorzet op de verdediger aan de onderkant van de lat.

Dit leidde tot grote feesten onder de technische staf en fans van Turkije. Terwijl fans de westkant van het stadion verlichtten, omhelsden Guler elkaar op het oefenterrein. De meesten stonden na het doelpunt.

Oranje drong voor rust op fluitsignaal aan op de gelijkmaker.

Maar Nederland kwam in de tweede helft met een heel andere aanpak naar buiten.

Na een enorme gemiste kans vonden ze uiteindelijk de gelijkmaker in de 70e minuut toen Stefan de Vrij van Inter een kopbal binnenkopte van Memphis Depay.

Het duurde nog maar zes minuten en Oranje maakte een einde aan de score toen Kagbo’s tikinslag in zijn eigen doel werd getikt door de Turkije’s Mert Mulder.

Turkije creëerde in een furieuze laatste tien minuten minstens een paar gevaarlijke kansen – waarvan er één op de lijn werd gered – maar Nederland hield stand.

READ  Nationale Opera 'Salom' geannuleerd & 'Eros Tears' uitgesteld

Engeland schoof door naar de halve finale met een perfecte shootout tegen Zwitserland

Engeland bereikte de halve finales van Euro 2024 en kwalificeerde zich na strafschoppen na een spannende wedstrijd toen de Three Lions met 1-1 gelijk speelden tegen Zwitserland, hun derde opeenvolgende gelijkspel in drie kwartfinales.

Trent Alexander-Arnold scoorde voor Engeland in een 5-3 shootout, terwijl Zwitserland profiteerde van de fout van Manuel Akanji.

De wedstrijd was zeer evenwichtig en had op beide manieren kunnen eindigen. Zwitserland bleek opnieuw een taaie en goed georganiseerde tegenstander.

De Engelse man van de wedstrijd was ongetwijfeld Bugayo Saka. Hij hield het team in leven in het 1-1 gelijkspel, maar was de enige Engelse speler die gedurende de 120 minuten gevaarlijk was en centraal in de wedstrijd stond.

De eerste vijfenveertig minuten waren intens maar spannend, waarbij geen van beide teams veel kansen had en geen van beide een schot op doel had.

Engeland leunt zwaar op rechtsbuiten Bugayo Saka.

De Arsenal-man was het gevaarlijkste element van zijn ploeg, met snelle aanvallen langs rechts richting het strafschopgebied en een aantal briljante eerste balcontacten. Maar Zwitserland blokkeerde hem effectief.

De ploeg van Murad Yaqin leek opnieuw een van de best georganiseerde teams van het hele toernooi, waardoor er heel weinig ruimte overbleef voor hun tegenstanders.

Reclame

De eerste echte kans van Zwitserland kwam in de 56e minuut via een kopbal van Mbolo, die niet genoeg was om de Engelse Pickford zorgen te maken.

Minuten later werd een lange bal uit de Zwitserse verdediging volledig uit de Engelse verdediging gepakt, waardoor de Three Lions gedwongen werden een laatste tackle te maken om een ​​hoekschop voor Zwitserland te creëren.

READ  Collectie: Bloeiende markt voor Hollandse bloemenschilderijen

Zwitserland kwam in de 75e minuut op een 1-0 voorsprong tegen Mbolo. De aanvaller van Monaco sloop tussen de Engelse verdediging door en zette een langzame, lage voorzet, uit balans, langs Pickford.

Maar Engeland bracht de saga slechts vijf minuten later op gelijke hoogte, met een overslaand afstandsschot in de linkerbenedenhoek.

Zwitserland kreeg de beste kans voordat de verlenging inging, een voorzet vanaf de rechterflank, maar noch Mbolo noch Ntoye konden bij de bal komen.

Reclame

Vijf minuten na de extra tijd kwam Engeland dicht bij de leiding met het plotseling krachtige schot van Rice van grote afstand, maar de Zwitser Sommer stond klaar bij de juiste paal.

Bellingham beproefde een paar minuten later zijn geluk. Zijn schot was goed richting de linkerbovenhoek gericht, maar niet krachtig genoeg om de Zwitserse doelman te verrassen.

In de tweede helft van de verlenging nam Zwitserland het over met drie kansen snel achter elkaar. Knap als invaller Xherdan Shaqiri uit een hoekschop direct op de paal schiet!

Engeland klaagde echter over een mogelijke strafschop in de laatste minuut van de verlenging.

Engeland scoorde vijf van de vijf doelpunten in de strafschoppenserie, waarbij Trent Alexander-Arnold uit Liverpool de finale omzette.

Reclame

De Zwitserse doelman Yann Sommer is meestal een geweldige penalty-spaarder, maar de shootouts van Engeland waren allemaal perfect geplaatst en hij kon niets doen.

Een makkelijke voor Pickford van Manuel Akanji, die langzaam en laag schoot.

De andere shootouts van Engeland werden in deze volgorde omgezet door Palmer, Bellingham, Saga en Toney, voordat ze de vijfde penalty wonnen.

READ  Nederlands fonds investeert $ 1,5 miljard in Egyptische mest- en diervoederprojecten