oktober 16, 2024

USMNT stuurt Team B naar Mexico en verliest op jammerlijke wijze de ongeslagen streak van El Tri

Cesar Huerta scoorde dinsdag in de tweede helft van de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten in het Akron Stadion in Zapopan, Mexico. Mexico won met 2-0. (Foto door Manuel Velasquez Figueroa/USSF/Getty Images voor USSF)

Christian Pulisic en Weston McKennie slapen waarschijnlijk in Italië. Verschillende spelers van het Amerikaanse nationale herenteam waren herstellende van blessures. Tijdens hun afwezigheid dinsdagavond verloor USMNT voor het eerst in meer dan vijf jaar van Mexico – in een wedstrijd die werd gekenmerkt door controverse over het belang ervan.

enerzijds, Het waren de Verenigde Staten en Mexicode CONCACAF Clasico, een brandbare competitie, en daarom een ​​wedstrijd die beide partijen per se wilden spelen om te winnen.

Aan de andere kant was het slechts een vriendschappelijke test, zonder enig concreet resultaat; En zo werd Mauricio Pochettino zaterdag na de overwinning op Panama de nieuwe coach van de Verenigde Staten Pulisic, McKennie en drie anderen mochten mee Om terug te keren naar hun clubs.

Het resultaat, dinsdag, in Zapopan, Mexico, was een 2-0 nederlaag El Tri – en een prestatie die, eerlijk gezegd, nooit in staat leek de overwinning te behalen.

“Het lijkt erop dat de VS niet willen spelen. Het lijkt erop dat niemand de bal wil”, zei voormalig USMNT-ster DaMarcus Beasley tijdens de rust tegen TNT. “Niemand is klaar voor dit moment, spelen tegen Mexico in Mexico.”

Halverwege de eerste helft bestrafte Raul Jimenez hun nalatigheid. Een puntloos balbezit leidde tot een lange, puntloze Amerikaanse bal en vervolgens een overtreding op 25 meter van het doel. Jimenez krulde de daaropvolgende vrije trap over de Amerikaanse muur, langs doelman Matt Turner, en bezorgde de thuisploeg een 1-0 voorsprong.

READ  The Suns bieden een uniek perspectief op de nieuwste Chris Paul en Foster-saga

Vóór het doelpunt was de wedstrijd rommelig en relatief gelijkmatig. Daarna namen de gastheren de wedstrijd in handen en hielden deze gaande. De Amerikanen konden in de eerste helft niets meer opbrengen, zelfs geen enkel schot. (Ze scoorden één doelpunt in de 79e minuut).

Kort na het einde van de eerste helft verdubbelde Mexico de voorsprong met een directe aanval. Jimenez, 33, een wedergeboren ster, won een heen en weer gevecht met de 37-jarige verdediger Tim Ream, waarbij Cesar Huerta Turner versloeg en de stand op 2-0 bracht.

Gedurende het grootste deel van de resterende 40 minuten bleef er eenrichtingsverkeer arriveren. De Amerikaanse frustratie nam toe als gevolg van eerdere versies van het Verdrag van de Verenigde Staten van Amerika koning Ik stond op voor dit moment. Het team van 2012 won in Estadio Azteca. Tijdens de volgende drie WK’s gingen Amerikaanse teams naar Mexico City en verdienden elk één punt. Sinds 2009 hebben ze niet meer verloren in Mexico.

De afgelopen jaren domineerden zij de concurrentie. De USMNT heeft vijf van de laatste zeven wedstrijden tegen Mexico gewonnen en de andere twee gelijkgespeeld. Hij won drie opeenvolgende Nations League-titels. Voor de eerste keer ooit hebben de Verenigde Staten zichzelf gevestigd als de onbetwiste koning van de CONCACAF.

Mede daarom fronsten de wenkbrauwen toen de Amerikaanse voetbalfederatie zondag aankondigde dat Pulisic, McKennie en Ricardo Pepe de reis naar Guadalajara niet zouden maken.

Maar Pochettino, die in zijn tweede week de leiding had, had daar goede redenen voor.

McKinney voelde zich vorige week ongemakkelijk, en Berichten uit Italië Het geeft aan dat hij last heeft van spiervermoeidheid.

READ  Heeft Man City de droom van Pep Guardiola gemaakt? Rico Luis voelt zich een nieuwe generatie spelers

Pochettino zei vrijdag dat Pulisic niet geblesseerd was, maar ‘een beetje moe arriveerde’. “Hij speelt elke wedstrijd, elke minuut” voor Milan, wat hem en zijn staf volgens Pochettino “een beetje ongerust maakte.”

Pochettino nam dus het soort beslissing dat een mindere coach misschien niet zou kunnen nemen in zijn eerste maand als leider van het nationale team; Hij speelde het lange spel.

Pochettino benadrukte dat “de prioriteit zal liggen bij het bereiken van de beste omstandigheden voor het WK”, zoals hij zei in zijn inleidende persconferentie. Geen enkele vriendschappelijke wedstrijd gedurende twintig maanden, ongeacht de tegenstander, zal in juni 2026 een aanzienlijke impact hebben op hun situatie.

Wat een impact zal hebben, is de conditie van Pulisic. “Als we hem echt nodig hebben, moet hij in goede vorm zijn, gelukkig en sterk”, zei Pochettino vorige week. “Omdat hij een enorm talent heeft, is hij een geweldige speler.”

Pulisic mocht daarom terugkeren naar Milaan, een beslissing die niet alleen zijn fysieke en mentale belasting beheert, maar ook vertrouwen schept tussen de speler, het nationale team en de club.

Pochettino schakelde in de eerste helft van de wedstrijd van dinsdag ook Anthony Robinson uit, misschien wel de op één na meest betrouwbare speler van de USMNT.

Nadat McKennie was uitgesloten van de wedstrijd van zaterdag, sprak hij over zijn wens om McKennie te “beschermen”. “We wilden geen enkel risico nemen”, zei Pochettino.

En dat zou hij niet moeten doen.

Maar het resultaat – een eerste nederlaag tegen Mexico sinds een vriendschappelijke wedstrijd van 2019, een van de ergste momenten uit het Gregg Berhalter-tijdperk – was niettemin moeilijk te verteren.

READ  Stefanus A. Smith spreekt NBA-scheidsrechter Scott Foster aan vanwege het uitwerpen van Chris Paul - NBC Sports Bay Area en Californië

De prestatie was een van de slechtste van de USMNT van de afgelopen twee jaar – vooral gezien de toestand van hun tegenstander, een Mexico-team dat worstelde onder druk en wanorde.

Het legde het gebrek aan diepgang van het Amerikaanse team achter Pulisic en McKennie bloot: Folarin Balogun, Tyler Adams, Tim Weah, Serginho Dest, Chris Richards en Gio Reyna, die allemaal geblesseerd zijn.

Het was ook een tijdige herinnering: ondanks de opwinding rond Pochettino, was de nieuwe coach dat ook veel Van werk om te doen.