oktober 22, 2024

Central College Dutch Herfstsportupdate – 19-10-24 | KNIA KRLS-radio

Het Nederlandse voetbalelftal passeerde Luther

Met 324 yards op 55 haastige pogingen met 11 verschillende baldragers versloeg het voetbalteam van Central College Luther College zaterdagmiddag met 56-3 live op 92.1 KRLS.

De Nederlanders (5-2, 3-2 American Rivers Conference) scoorden hun eerste touchdown van de wedstrijd zonder aanvallend te spelen. Een Luther-punter ging achter een privéverdediger aan en belandde in de eindzone, waar senior linebacker Joe Johnson erop besprong. Even later kreeg de aanval een kans, en quarterback Brady Ketchum maakte contact met Keegan Glover voor een touchdownpass van 65 meter. Ketchum sloeg 6-uit-6 en passeerde 111 yards en voegde in het tweede kwartaal een touchdown-schoppass van vijf meter toe aan Grant Nelson.

Central scoorde in de eerste helft nog vier aanvallende touchdowns. Jace Grunder had een paar haastige touchdowns, terwijl Cody Klein zijn eerste haastige touchdown scoorde. Laat in de eerste helft raakte Glover een onbewaakte Jack Johnson voor een touchdownpass van drie meter. Eerstejaars Cole Doughty gooide een touchdown van zes meter in het derde kwartaal voor de eindscore van Central. Speciale teams behaalden een tweede omzet toen een Noorse kick-returner een bal dempte om Central’s zevende touchdown op te zetten.

Grunder en Klein eindigden met 76 en 57 yards op de grond, terwijl Eli Rose er 49 toevoegde. Glover en Nelson behoorden tot de vijf Nederlandse spelers met elk twee ontvangsten. Zes andere Central-spelers hadden een catch en vijf quarterbacks voltooiden een pass. In totaal verzamelde Central 537 yards en versloeg de Noorse met 410 yards. Verdedigend hielden de Nederlanders Luther op 127 yards en slechts 51 tijdens de rust, toen de meeste starters van Central uit de wedstrijd werden verwijderd. Central had vier zakken en acht tackles vanwege verlies. Linebacker Gale Federlein leidde Central met zes tackles, terwijl linebacker Austin Burns er vijf had. Een Noors velddoelpunt laat in het derde kwartaal kostte de Nederlanders hun tweede shutout van het seizoen.

READ  Hoe staat de markt tegenover de Nederlandse broers? - Nederlandse Broers (NYSE:BROS)

Central reist komende zaterdag af naar de Universiteit van Dubuque om het om 13.00 uur op te nemen tegen de Spartanen.

Steffen uit Central eindigde als vijfde in de diepe Augustana-meisjesrace

Peyton Steffen leidde het damescrosscountryteam van Central College met een nieuwe carrière-snelle tijd op de 6.000 meter en eindigde zaterdagochtend individueel als vijfde in de Augustana Inter-Regional.

Central eindigde als 12e in het veld van 35 teams met een totaal van 337 punten. Steffen’s tijd van 21:26,4 is de derde snelste tijd in de programmageschiedenis. Tweede werd de Nederlander Addison Parrott op de 25e plaats overall in 22:02.2. Emma Rocha, Kira Hooper en Dee Miller completeerden de top vijf van Central. Rocha eindigde als 104e (23:17,9), Hooper als 112e (23:22,1) en Miller als 114e (23:22,6). Eva Hoch en Sarah DeHaan completeerden de top zeven van Central op respectievelijk de 162e (23:53,0) en 189e (24:17,2).

De Nederlanders zullen vervolgens hun run maken op de American Rivers Conference Championships op zaterdag 2 november om 12.00 uur in Cedar Rapids.

Centrale mannen blijven bij elkaar tijdens de crosscountrybijeenkomst in Augustana

Het crosscountryteam voor heren van Central College eindigde zaterdagochtend als 24e in een beladen veld tijdens de interregionale wedstrijd in Augustana.

Augustana en Central hadden een deelnemersveld van 40 teams met 676 punten. De top vijf van Central eindigde allemaal onder de 37 seconden, met Derek Webster als 126e in 26: 05,2. Donovan Card, Jack Brown en Randy Jimenez kwamen binnen 1,3 seconden na elkaar over de streep. Card eindigde als 156e in 26:05,2, terwijl Brown en Jimenez net achterliepen in 159e (26:19,0) en 160e (26:19,1). Eerstejaars Jack Every was de eindscorer op de 205e plaats (26: 42,2). James Brandt en Drew Peterson completeerden de top zeven van Central. Brandt werd 247e (27:03,2) en Peterson werd 264e (27:11).

READ  Onderschat deze prestatie niet, Celtic versloeg een zeer degelijk Nederlands elftal

Het meisjesvoetbalteam van Central worstelt naar een gelijkspel in Wardburg

Na een puntloze eerste helft stond het damesvoetbalteam van Central College met 1-1 gelijk tegen Wardburg College.

Nadat Wartburg in de 46e minuut had gescoord, scoorde Piper Aimee haar tweede doelpunt van het seizoen in de 73e minuut na een schot van Grace Coates voor Oranje. Doelman Zoey Sizemore zorgde voor acht reddingen. Voor Oranje (8-5-3, 1-2-2 American Rivers) hadden Coates en Kylie Bloomstrom elk twee schoten om de ploeg te leiden.

Het team lijkt zijn streak uit te breiden naar vier wedstrijden als het woensdag om 15.30 uur Go College ontvangt in het voetbalstadion AN Kuyper Athletic Campus.

Wardburg sluit Central Herenvoetbal af

Voor de tweede wedstrijd op rij verloor het herenvoetbalteam van Central College zaterdag met 1-0 van Wardburg College.

Na een doelpuntloze eerste helft nam Wardburg de wedstrijd met een doelpunt over in de 64e minuut van de tweede helft. De Nederlanders (6-5-2, 2-2-1 American Rivers) werden in schoten met 6-2 verslagen, 13-8. Teddy Apostolopoulos en Joe Brown namen schot na schot op voor Central. Doelman Ronan Murphy maakte vijf reddingen.

De Nederlanders komen weer tot rust als ze woensdag om 13.00 uur Go College organiseren in voetbalstadion AN Kuyper Athletic Campus.