oktober 23, 2024

Christian Pulisic: Olimpico’s doelpunt voor Milan is “een beetje geluk”

Christian Pulisic Hij zette dinsdag zijn opwindende seizoensstart voort en scoorde rechtstreeks uit een hoekschop in de 3-1 overwinning van Milan op het Belgische Club Brugge in de Champions League.

De Amerikaanse ster opende de score in de 34e minuut in San Siro, met een hoekschop vanaf de linkerkant die de doelman en verdedigers voor de gek hield en op de een of andere manier iedereen miste voordat hij in het net stuiterde na een wanhopige poging om de bal van de doellijn te ruimen. .

Dit doelpunt was het eerste Olimpico-doelpunt in de carrière van Pulisic en leidde hem tot 10 bijdragen in zijn laatste 10 wedstrijden voor club en land. Het was ook het tweede doelpunt van de 26-jarige in drie Champions League-wedstrijden dit seizoen, nadat hij vorige maand scoorde in de openingswedstrijd van Milaan tegen Liverpool.

Na het doelpunt van dinsdag hief Pulisic zijn armen op en glimlachte breed voordat zijn teamgenoten hem omhelsden, waar hij leek te lachen. Later gaf hij toe dat het doelpunt een element van geluk bevatte.

“Vandaag was het een beetje geluk, maar het was toch de moeite waard om een ​​doelpunt te maken. Ik ben heel blij”, zei Pulisic lachend in het Italiaans. “Ik heb het niet geprobeerd, maar het was een goede voorzet, dat zal ik zeggen, en na een mooi en prachtig doelpunt, maar ik heb het niet geprobeerd.”

In de Italiaanse competitie scoorde Pulisic dit seizoen vijf doelpunten en voegde hij drie assists toe in acht wedstrijden. Hij registreerde ook een assist in de eerste wedstrijd van Mauricio Pochettino die de leiding had over de USMNT, tegen Panama eerder deze maand.

READ  Kaya's dochter is niet in Oekraïne met Wladimir Klitschko

“Ik werk elke dag hard. Ik wil altijd beslissend zijn in wedstrijden”, zei hij. “Ik ben erg blij dit jaar. Ik maak veel doelpunten en assists, maar dat is niet altijd zo. Dus ik ga zo door en hopelijk kan ik blijven scoren.”

De Belgische club Brugge moest het grootste deel van de wedstrijd van dinsdag met tien spelers spelen nadat Rafael Onyedika in de 40e minuut van het veld werd gestuurd, maar maakte de stand gelijk met een doelpunt van Kyriani Sapp in de 51e minuut.

Tijani Reynders Later scoorde hij tweemaal en bezorgde Milan de broodnodige eerste overwinning in de Champions League dit seizoen, nadat hij ook had verloren van Bayer Leverkusen.

Er waren late schrikmomenten – en coach Paulo Fonseca keek zeker bezorgd – toen Pulisic laat hulp nodig had na een klap op zijn knie, maar de 26-jarige slaagde erin terug te komen en zijn aantal bijna te verdubbelen.

Zestien jaar Francesco Camarda Hij werd in de 75e minuut ingezet en werd de jongste Italiaanse speler die zijn Champions League-debuut maakte. Hij dacht even dat hij ook het record van jongste doelpuntenmaker in de Champions League had gebroken, maar zijn kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de vreugdevolle festiviteiten een halt werden toegeroepen.

Informatie van The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.