maart 29, 2024

Aan de bel: Indiana 74, Maryland 64 – in de hal

Snelle gedachten over de 74-64 overwinning op Maryland:

hoe is dat gebeurt: Een bugprobleem plaagde Indiana in de eerste helft van de wedstrijd van donderdag tegen Maryland. Hoosiers had Xavier Johnson slechts zeven minuten en Trayce Jackson-Davis 10 minuten omdat elke speler twee fouten maakte. Ondanks dat Indiana geen twee van de drie beste spelers had, leidde Indiana met 28-18 op 4:49 op de driepunter van Anthony Lil vanuit de linkerhoek. Maar de Hoosiers stopten aanvallend, Maryland ging in één wedstrijd met 9-0 op 28-27. Het late schot van Miller Cobb duwde de voorsprong bij de pauze naar drie.

Terps maakte de wedstrijd in het begin van de tweede helft gelijk op 30 op een driepunter van Sage Hart, maar Indiana reageerde met 8-0. Dat dwong een time-out in Maryland met 16:33 te spelen. Met een deadline van minder dan 16 modes leidde Indiana 42-32. Maryland bracht het verschil terug tot vijf bij 42-37 op de FATS Russell 3 Index en Julian Reese Dunk. Maar Indiana reageerde met vijf op rij om het verschil naar 10 te brengen bij 47-37 met 13:07 te spelen. Op een gegeven moment maakten Indiana en Maryland samen 17 schoten achter elkaar. Maryland sloot binnen drie op 53-50 met 9:53 om op de Reese’s replay te spelen. Xavier Johnson antwoordde met een 3 om er 56-50 van te maken en kreeg vervolgens een steal en een assist voor Miller Cobb om er 58-50 van te maken met nog 8:27 te gaan.

Tegen 5:53 leidde Indiana met 64-52 op de lay-up van Trace Jackson-Davis. Het was Indiana’s nr. 13 straight making of van het veld. De voorsprong van de Hoosiers liep op tot 13 bij 69-56 met 2:41 om te spelen op de Johnson-driepunter en vervolgens tot 15 op de Jackson-Davis dunk met 1:56 te spelen. De overwinning, die Indiana’s verliesreeks van vijf wedstrijden verminderde, verbeterde Indiana tot 17-10 in het algemeen en 8-9 in de Big Ten.

READ  Center Liz Cambage sluit deal met Los Angeles Sparks

Buitengewone prestatieXavier Johnson scoorde 24 punten hoog in het seizoen met een 7-of-7 schot vanaf het veld en een 7-of-8 vrije worplijn om zes assists te evenaren. Ook Reese Thompson had een geweldige avond en sloot af met 19 punten en negen rebounds in 38 minuten.

De statistiek die opvalt: Indiana scoorde voor het eerst sinds een overwinning met 74-57 op Pennsylvania State op 26 januari meer dan één punt per balbezit. De Hoosiers scoorden 1,13 punten per vlucht en schoten 59,6 procent uit het veld.