april 24, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Argentinië verslaat Nederland na strafschoppen en gaat door naar halve finale WK – NBC4 Washington

wat Een spel.

Argentinië verloor een 2-0 voorsprong toen Wood Wekhorst van de bank kwam en twee late goals scoorde om extra tijd af te dwingen in de kwartfinales van de 2022 FIFA World Cup op vrijdag.

Het ging naar penalty’s, waar Argentinië met 4-3 opschoof. Virgil van Dijk en Steven Berghuis misten de eerste twee schoten van Oranje, terwijl Argentinië de eerste drie raak schoot. Uiteindelijk bezegelde Lautaro Martinez de deal om zijn land door te sturen naar de halve finale, waar ze dinsdag Kroatië zullen ontmoeten.

Louis van Gaal gaf er de voorkeur aan om met de gebruikelijke 5-2-1-2-startformatie van Nederland te lopen, maar dit keer startte Memphis Depay op nummer 10 en koppelde hij Steven Bergwijn aan Cody Kakpo vooraan.

Argentinië koos voor het eerst voor een 3-5-2-formatie onder manager Lionel Scaloni, met Lisandro Martinez als linker centrale verdediger.

Het balbezit ging al vroeg naar de Nederlanders, maar ze konden niet veel creëren toen ze eenmaal bij het laatste derde deel kwamen.

Het kwam terug om ze te bijten in de 35e minuut. Lionel Messi en Nahuel Molina wisselden een paar passes in de rechterhelft, waardoor Messi naar het centrum van de aanvallende derde van Argentinië ging, die drie verdedigers aantrok. Messi gaf vervolgens een no-look pass naar Molina die de Nederlandse achterhoede splitste en de stand op 1-0 bracht.

Argentinië leidde tijdens de rust en wist aan het begin van de tweede helft met 2-0 te winnen. Alexis MacAllister maakte zich los op de counter en Rodrigo De Paul maakte een dreigende aanloop over rechts, maar de schroefdraadpass van MacAllister ging te ver omdat De Paul een één-op-één kans zou hebben gehad.

READ  Een sterk Nederlands triatlonteam op de nationale competitie Bella

Oranje zette in de 65e minuut Luc de Jong in voor Daley Blind om hen meer aanvalsmogelijkheden te geven en keerde terug naar een 4-4-2-formatie.

Het volgende doelpunt ging echter naar Argentinië toen Marcos Acuna een strafschop tekende tegen Denzel Dumfries. Niemand minder dan Messi stond in de rij om de bal te pakken en Andries gaf Nobert in de 73e minuut geen kans om er 2-0 van te maken.

Oranje kwam vijf minuten later eindelijk op het bord toen Wood Wekhorst een voorzet van Steven Berghuis binnen kopte.

Maar daar was Wekhorst nog niet klaar mee. Bij een dood spelmoment in de 11e minuut van de blessuretijd ging de vrije trap van Dean Koopmeiner laag en gaf een pass naar Wekhorst, die met zijn linkervoet in de achterkant van het net eindigde om de wedstrijd in verlenging te sturen.

De eerste echte kans in de verlenging ging in de 114e minuut naar Lautaro Martinez, maar zijn inzet, briljant neergezet door Enzo Fernandez, werd afgebogen door de borst van Van Dijk.

Argentinië en Kroatië ontmoetten elkaar voor het laatst op het WK 2018, waar Vadrani met 3-0 won in de groepsfase.