april 24, 2024

Bruins winnen recordbrekende reguliere seizoenstitel, richten de aandacht op play-offs

ESPN-nieuwsdiensten2 minuten om te lezen

MONTREAL – Het doelpunt van David Pasternak halverwege de derde periode was de winnaar.De Boston Bruins sloten donderdagavond hun recordbrekende reguliere seizoen af ​​met een 5-4 overwinning op de Montreal Canadiens.

Dmitry Orlov scoorde een doelpunt en een assist. Trent Frederick, Jake Debrusek en Charlie Coyle scoorden ook voor Boston (65-12-5). Jeremy Swaiman maakte 30 reddingen.

De Bruins sloten het winnende seizoen van hun Presidents ‘Trophy af met records van één seizoen voor overwinningen (65) en punten (135).

“We namen vijf minuten, vierden het mee en gingen verder”, zei Swaiman, die samen met teamgenoot Linus Ullmark de William M. Jennings Award ontving. “We weten dat er een groter doel voor ogen is… en dat vertrouwen nemen we mee naar de play-offs.”

Boston brak dinsdag het NHL-puntenrecord met een 5-2 overwinning op de Washington Capitals. Met de overwinning brachten de Bruins hun totale puntentotaal op 133, één meer dan de Canadiens uit 1976-1977, en voegden daar donderdag aan toe. Deze Canadezen speelden in een tijdperk waarin er geen verlengingen of strafschoppenreeksen waren. De extra punten van de Bruins in shootout-overwinningen en verlengingen waren niet beschikbaar voor de Canadiens toen ze het record behaalden.

De Bruins vestigden ook het NHL-overwinningsrecord met 63 op zondag bij de Philadelphia Flyers, waarmee ze een gelijkspel braken met de Detroit Red Wings 1995/96 en Tampa Bay Lightning 2018/19.

“Ik denk dat we waarderen wat we hebben bereikt”, zei Bruins-coach Jim Montgomery. “Maar het mooie van de sport is dat je een kort geheugen moet hebben, want na twee dagen moeten we de volgende dag verder. Over drie dagen beginnen we aan de eerste wedstrijd.”

READ  De Angels braken het oude record van Nolan Ryan van Shohei Ohtani door de Nationals uit te schakelen

De Bruins nemen het op tegen de Florida Panthers, de winnaars van de Presidents’ Trophy van vorig seizoen, in de eerste ronde van de play-offs.

“Het is een heel goed team, een heel gevaarlijk team en we moeten op de top van ons spel staan ​​als we succesvol willen zijn”, zei Montgomery over de Panthers.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.