maart 29, 2024

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update 23-10-2022 |  KNIA KRLS-radio

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update 23-10-2022 | KNIA KRLS-radio

Mont football TD trifecta, Simpson door het midden geslagen

Logan Montt (Jr., Aurora, Illinois, West Aurora HS) vond de eindzone als ontvanger, rusher en passer toen het voetbalteam van Central College een seizoenshoogte van 680 yards behaalde in een 49-17 overwinning op Simpson College op Zaterdag.

Vier Nederlanders – en bijna een vijfde – gooiden TD-passen en 13 kregen recepties. Voltooide 30 van 46 passen voor 403 yards met één onderschepping en zes touchdowns. Central (5-2 algemeen, 3-2 American Rivers) pakte ook 277 rushing yards.

Montt had acht ontvangsten voor 60 yards, waaronder een 15-yard TD grab van Cooper Downs (tweedejaarsstudent, Ames) toen de Nederlanders touchdowns scoorden op zes van hun eerste zeven bezittingen. Mont scoorde een 8-yard touchdown run in het tweede kwartaal, nam toen een worp van Keegan Glover (eerstejaarsstudent, Benton, Illinois) en gooide een 10-yard pass naar Ryan New (junior, West Des Moines, Valley) om een ​​verrassing te creëren . HS) leidt met 28-10 in de eindzone met nog 14 seconden te gaan op de helft.

De Nederlanders gebruikten vier quarterbacks terwijl Brady Ketchum (tweedejaarsstudent Mount Vernon) 9-of-14 eindigde voor 131 yards en twee scores. Downs was 9-of-13 voor 117 yards met twee TD’s en Glover was 5-of-7 voor 72 yards met een TD. Eerstejaars Hunter Hoffman (Pecatonica, Illinois) werd de vijfde die een TD-pass gooide, maar zijn scorende pass van 21 yards naar Brendan Bogart (tweedejaarsstudent, Phoenix, Ariz., Northwest Christian HS) in het vierde kwartaal werd teruggeroepen vanwege een boete. . Hoffman voltooide 6 van de 11 passen voor 73 yards. De Nederlanders maakten die dag geen excuses.

Glover behaalde 66 yards op zeven carry’s, Jason Happ (5e jaar, Earlham) had 60 yards op acht carry’s en Isaiah Walk (senior, Buffalo Center, Northern Iowa HS) had 52 yards op acht pogingen.

READ  De Nederlandse vertaling van The Hill We Climb is welkom, de Friese versie komt eraan

Simpson (0-7 algemeen, 0-5 conferentie) was in staat om enkele ritten vol te houden en 365 yards aan totale overtreding te maken. Simpson voltooide 20 van 39 passen voor 214 yards en 50 rushes voor 184 yards en twee touchdowns. Central was 34-25 op de eerste downs. Linebacker Nathan Rahn (Sr., Chadwick, Illinois, Milledgeville HS) had 13 tackles, waaronder negen solo.

Linebacker Tate Hagen (Jr., Britt, West Hancock HS) had negen stops, een tackle voor verlies, een gedwongen onhandige poging en een breakup van een pass. Eerstejaars cornerback Ben DeMeulinere (Belle Plaine), in zijn eerste collegiale start, had negen stops. Verdedigend einde David Bagol (Sr., Houston, Texas, Alif Elchik HS) had 1,5 zakken.

Twee van Central’s laatste drie wedstrijden van het seizoen staan ​​op het programma, waaronder het duel van aanstaande zaterdag om 13.00 uur met Co College in Cedar Rapids. De Gohawks zijn 5-2 overall en 4-1 in conference play na een 27-17 overwinning op Loras College op zaterdag.

Nederlands gelijkspel met Noorse vrouwen op voetbalveld

Na Luther College op een 1-0 voorsprong te hebben gezet met een eigen doelpunt, stond het damesvoetbalteam van Central College zaterdagmiddag op 1-1.

De Norse (6-7-4, 2-3-2 American Rivers Conference) nam een ​​1-0 voorsprong nadat een speler van Central (8-5-3, 2-3-2 Conference) de bal tijdens de Norse aan het friemelen was. Hoekschop. Aanvaller Grace Coates (tweedejaars, Marion) schoot 10 minuten later langs de linkerkant en kreeg een assist van middenvelder Paige Cahill (junior, Castle Rock, Colo., Castle View HS) om de wedstrijd gelijk te trekken. Het was Coates’ negende doelpunt van het seizoen en de negende assist van Cahill. Het was het enige schot voor de Nederlanders, maar het was genoeg voor een punt in het congresklassement.

READ  Dutch Bros. brengt speciale drankjes uit om St. Patrick's Day te vieren

Rachel Daniels (middenvelder, Geneseo, Illinois), Sheila Horstman (doelman, West Des Moines, Valley HS), Alyssa Knuth (verdediger, Benton Harbor, Mich., St. Joseph HS) en Bridget Lynch (middenvelder, Northglenn, Colo. )., Jefferson Academie).

Central sluit dinsdag om 14.30 uur hun reguliere seizoen thuis af tegen Nebraska Wesleyan University, met een overwinning plaatsen de Nederlanders zich voor het ‘postseason’-toernooi van de competitie. Een tweede gelijkspel kan voldoende zijn om je te kwalificeren.

Twee doelpunten in de tweede helft ontsierden de seniorendag van Central Boys Soccer

Twee doelpunten in de tweede helft van Luther College brachten de wedstrijd in evenwicht op 1-1 tijdens de rust en stuurden het Central College-herenteam zaterdagmiddag naar een 3-1 nederlaag.

De Nederlanders (3-10-2, 2-4-1 American Rivers Conference) kregen in de zevende minuut een doelpunt van Luther (9-3-5, 3-0-4 Conference). Coleman Manuel (Sr., middenvelder, Erie, Colo.) maakte in de 34e minuut de gelijkmaker om de Nederlander weer tot leven te wekken. Manuel’s tweede doelpunt van het jaar werd geassisteerd door Gabe Wilson (Jr., middenvelder, Altoona, Southeast Polk HS).

De Noor nam in de tweede helft een voorsprong van 42 seconden en breidde de marge drie minuten later iets uit. Central wordt gesterkt door de terugkeer van een aantal spelers die door een blessure tijd misten. Middenvelders Jake Dziarnowski (vijfde jaar, Wheaton, Illinois, North HS) en Gale Schulte (eerstejaars, Vinton, Vinton-Shellsburg HS) keren terug na het missen van respectievelijk vijf en drie wedstrijden. Lukas Bardasek (tweedejaars, middenvelder, Waukee) speelde 13 minuten bij Buena Vista maar miste de voorgaande zeven wedstrijden. Kosuk Takahashi (eerstejaarsstudent, verdediger, Kisarazu City, Japan, Gyosei International School) keerde terug na een afwezigheid van één wedstrijd.

READ  De Miss Italië-verkiezing behoudt haar biologische vrouwelijke eis onder Nederlandse deelnemers

Central eerde zes afgestudeerden voor de wedstrijd tijdens de Senior Day-ceremonie: Brandon Banyas (verdediger, Altoona, Southeast Polk HS), Nathan Casas (spits, Cottage Grove, Minn., East Ridge HS), Michael Handel (verdediger, Libertyville, Ill. , Carmel Catholic HS), Noah Leonard (verdediger, Spring Hill, Kan.), Micah Poole (doelman, Bettendorf) en Matthew West (aanvaller, Pleasant Hill, Southeast Polk HS).

Central rondt zijn reguliere seizoensschema af door dinsdag om 12.00 uur de Nebraska Wesleyan University te organiseren.

Loras stopte het centrale volleybalteam

Het volleybalteam van Central College speelde zijn tweede American Rivers Conference-wedstrijd in evenveel dagen en won zaterdagmiddag op Loras College.

De Duhawks (8-17, 2-6 conference) versloegen de Nederlanders (7-14, 1-6 conference) met 25-20, 25-23, 25-20. Als team had Central slechts 35 kills, onder leiding van Natalie Kaczynski (sr., outdoor hitter, Huntley, Illinois) en Gracie Daniels (tweedejaars, outdoor hitter, Broken Arrow, Okla.) met elk acht. Ashley Horn (eerstejaars, defensieve specialist, Waverly, Waverly-Shell Rock HS) had twee van Central’s drie service-azen. De Nederlanders hadden als team vier blocks, waarvan er twee werden gedeeld door Elise Johnson (Jr., middle hitter, Kirksville, Mo.). Avery Rexroat (eerstejaars, setter, Macomb, Illinois) had een double-double met 13 assists en 10 opgravingen. Ivett Flores (eerstejaars, libero, Windsor, Colo.) leidde het team met 17 opgravingen en Amanda Smith (senior, setter, Tipton) met 20 assists.

Het Dutch Simpson College organiseert woensdag om 18.00 uur de conferentiefinales.