Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Central College Dutch Herfstsportupdate – 27-10-24 | KNIA KRLS-radio

Dubuque’s Central-passen voor voetbalsucces

Het voetbalteam van Central College behaalde zaterdagmiddag een 38-21 overwinning op de Universiteit van Dubuque, live te horen op 92.1 KRLS.

De Nederlanders (6-2, 4-2 American Rivers Conference) bereikten 333 yards door de lucht terwijl startende quarterback Brady Ketchum 24 van de 32 passes voltooide. Cam Schulte leidde de brede ontvangers met drie touchdowns en 134 ontvangende yards op zes vangsten. Ryan New had ook vijf vangsten en 65 yards met een touchdown. Running back Jace Grunder had 32 carry’s voor 122 yards en een touchdown.

De sleutelreeks van de wedstrijd vond plaats laat in het tweede kwart, toen Central een voorsprong van 21-7 vasthield. Dubuque scoorde een touchdown op het derde en doelpunt, maar een persoonlijke foutstraf van Chap Black maakte de score teniet. De Spartanen werden gedwongen een velddoelpunt van 36 meter te trappen dat werd geblokkeerd door de Nederlandse linebacker Ethan Thomas. Drie plays later vond Ketchum Schulte voor een vangbal van 74 meter en racete voor rust naar een voorsprong van 28-7.

Verdedigend kregen de Nederlanders een seizoen hoog niveau van 419 yards tegen, waarvan 338 overgaande yards. Toch kon Central stops krijgen wanneer ze die nodig hadden, inclusief de enige omzet van de wedstrijd met een onderschepping in het vierde kwartaal door cornerback Gavin Smith. Central’s pass rush registreerde drie zakken en zeven quarterback-haasten. Defensief einde Nick Bondy leidde de Nederlanders in beide categorieën met 1,5 zak en een paar haasten. Thomas had een solo-zak opgenomen met verdedigende lijnwachter Tate Hagen. Linebacker Gale Federlein had tien tackles in het team, terwijl collega-linebackers Reed Bagpepierre en Cole Clark elk negen hadden. Pacebeare had twee afzonderlijke tackles en twee pass-breakups voor het verlies.

READ  In september staat een Nederlandse Bevrijdingsbedevaart gepland

Central keert volgende zaterdag terug naar huis en organiseert om 13.00 uur Loras College voor Senior Day.

De Nederlanders wonnen tweemaal de volleybaldriehoek

Het volleybalteam van Central College, dat voor de laatste keer dit seizoen in niet-conferentiespel stapte, versloeg zaterdagmiddag zowel Lake Forest College (Ill.) als Illinois College.

Central (18-7) versloeg Lake Forest met 25-12, 25-21, 18-25, 25-12 en versloeg Illinois College met 25-18, 25-18, 25-20. Outside hitters Gracie Pearson en Paige Sexton hadden elk negen kills om de Nederlanders te leiden tegen de Foresters. Makayla Ribble had 22 assists voor het team, terwijl libero Collin Kenney 25 digs had en middle hitter Kaitlyn Mumm vijf blocks. Pearson voegde nog eens 10 moorden toe tegen Illinois College. Ripple voegde 13 assists toe en Kenny had vijf van de 10 service-azen van het team.

Central organiseert volgende vrijdag om 18.00 uur een belangrijke wedstrijd van de American Rivers Conference op Wardburg College.

Aimee Central wint meisjesvoetbal

Piper Aimee scoorde zaterdag een natuurlijke hattrick in de 6-0 overwinning van het damesvoetbalteam van Central College op Nebraska Wesleyan University.

Aimee maakte in de zesde minuut zijn eerste doelpunt uit een hoekschop van Mimi Pavelka. In de 17e minuut scoorde Aimee opnieuw met een assist van Allie Seegers, en in de 46e minuut maakte een assist van Amber Santana de hattrick compleet. Central (10-5-2, 3-2-2 American Rivers) hield de score gaande toen Grace Coates haar zesde doelpunt van het seizoen scoorde op de tweede assist van Seagers. Santana scoorde haar vijfde doelpunt in de 53e minuut na een schot van Kylie Bloomstrom. Nederland kreeg in de 65e minuut het einddoel toen Coates een strafschop omzette. Het team ging met 13-1 en versloeg Nebraska Wesleyan met 28-7. Doelman Joey Sizemore redde het enige schot dat hij tegenkwam.

READ  Man City kan nieuwe handtekeningen trekken met het Nederlandse contract

De Nederlanders reizen dinsdag naar Dubuque om hun reguliere seizoen af ​​te sluiten en staan ​​om 15.30 uur tegenover Loras.

Central Men’s Soccer valt onder Nebraska Wesleyan

Het herenvoetbalteam van Central College verloor met 3-0 van de Nebraska Wesleyan University, ondanks dat hij 60 procent van de wedstrijd won.

De Nederlanders (7-7-2, 3-3-1 American Rivers) scoorden 11-8 op 7-2 schoten. Nebraska Wesleyan scoorde doelpunten in de 12e minuut in de 34e en 69e minuut. Beide middenvelders Ethan Rodriguez en Lukas Bardasek scoorden.

De Nederlanders sluiten dinsdag de reguliere competitie af en reizen om 13.00 uur af naar Dubuque om het op te nemen tegen Loras College.