september 28, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cowboys houden NFC East-rivaal Giants tegen in een defensieve strijd

EAST RUTHERFORD, NJ – Bij aanvang van de wedstrijd van donderdagavond deelden de New York Giants en Dallas Cowboys de laatste plaats in de NFC East met 1-2, een wedstrijd achter de Washington Commanders en Philadelphia Eagles met 2-1.

De Cowboys scoorden tweemaal in de eerste helft en beperkten de Giants tot drie velddoelpunten om een ​​14-9 voorsprong te nemen in de rust. De rest van de wedstrijd was het een defensieve strijd, want in de tweede helft scoorde geen van beide ploegen.

Dallas pakte de tweede overwinning van het seizoen, 20-15, maar Micah Parsons werd laat in de wedstrijd van het veld gehaald met een linkerenkel-/voetblessure. Hij zei toen De röntgenfoto’s waren negatief en vrijdag ondergaat hij een MRI.

Giants rookie-ontvanger Malik Nabers verliet ook de wedstrijd in het vierde kwartaal na een hersenschudding.

Dit is het belangrijkste wat je vanaf donderdagavond voor beide teams moet weten:

Dallas Cowboys

Dak Prescott sprak niet met de media voor de wedstrijd van donderdag tegen de Giants. Hij zei dat hij “na de overwinning” zou spreken. De Cowboys behaalden de overwinning, maar het was geen artistieke schoonheid. Nadat Dallas echter in verlegenheid werd gebracht door twee opeenvolgende thuisnederlagen tegen de New Orleans Saints en Baltimore Ravens, is het enige dat telt een overwinning in een korte week.

2-2 zijn is veel beter dan 1-3. Als de Cowboys hadden verloren, zou het de eerste keer zijn geweest dat ze sinds 2001 drie wedstrijden in september hadden verloren, en zouden ze als laatste zijn geëindigd in de NFC East.

Prescott was scherp, vooral in de eerste helft met touchdownpassen naar CeeDee Lamb (55 yards) en Rico Dowdle (15 yards). De verdediging stopte uiteindelijk het punt en verstijfde in de rode zone, waardoor de Giants op vijf velddoelpunten bleven.

Prescott heeft er nu dertien op rij gewonnen van de Giants. Zijn laatste nederlaag stamde uit 2016 als rookie. Het was de op één na langste winning streak van een quarterback tegen één tegenstander sinds de quarterback-statistieken voor het eerst werden bijgehouden in 1950. Tom Brady versloeg de Buffalo Bills dertien keer op rij van 2003 tot 2010, en Steve Young versloeg de Rams 13 rechtstreeks van 1987 tot 1998. Prescott krijgt een kans op nummer 14 op Thanksgiving.

Veelbelovende trend: Wanneer Lamb tegen wat bijzaken aanloopt, lijkt het beste eruit te komen. Tijdens de nederlaag van vorig jaar in San Francisco hield Lamb zichzelf aan de zijlijn en volgde daarna zes wedstrijden met minstens elf overgaande yards en zeven wedstrijden met meer dan 100 yards. Bij de nederlaag van vorige week tegen New Orleans had Lamb ruzie met Prescott en sprak hij na de wedstrijd niet met de media. Dinsdag verontschuldigde Lamb zich en zei dat het beter zou zijn. Alleen al in de eerste helft had hij zes vangsten voor 94 yards (seizoenshoogste) en een touchdown.

In het oog springende statistieken: Brandon Oubre speelde 21 wedstrijden voor de Cowboys. Hij heeft drie velddoelpunten van 60 meter in zijn carrière, waaronder een 60-meter in het derde kwartaal tegen de Giants. Dat is een NFL-record van Brett Maher, die tijdens twee verschillende stints vier touchdowns scoorde met de Cowboys. Oubre had vorige week een 60-yarder tegen de Ravens. Dit seizoen slaat hij 2-uit-2 vanaf 60 meter. De rest van de competitie is 0-uit-2, zo blijkt uit onderzoek van ESPN.

Zilveren voering: De Cowboys hebben tien dagen de tijd om zich voor te bereiden op de momenteel ongeslagen Pittsburgh Steelers. De tijd zal helpen, want er valt nog veel te corrigeren, zelfs bij een overwinning. In de afgelopen drie wedstrijden kregen de middenvelders van de tegenstander slechts 19 passes tegen. Dat was begrijpelijk tegen de Saints en Ravens omdat beide teams zo dominant waren op de vlucht. Giants quarterback Daniel Jones had het grootste deel van de wedstrijd veel tijd te doden nadat hij werd gekweld door de Cowboys, die hem vóór donderdag 24 keer in acht wedstrijden ontsloegen. Oh, en ze werden alleen al in de eerste helft negen keer bestraft. —Todd Boogschutter

Volgende wedstrijd: bij Pittsburgh Steelers (20:20 uur ET, zondag 6 oktober)

New Yorkse reuzen

De Giants hielden de Cowboys dichtbij, maar kwamen nog steeds niet met een overwinning weg. Na vorig seizoen, toen de Giants met 89-17 werden verslagen in hun ontmoeting met de Cowboys, moet dit als vooruitgang worden beschouwd, toch?

Natuurlijk zijn er geen morele overwinningen in de NFL, maar dit was de derde stap op rij in de goede richting voor de Giants (1-3) na een lelijke opener.

De kloof tussen de concurrenten van de divisie is in ieder geval enigszins kleiner geworden. Dallas is nog steeds eigenaar van de Giants. Ze hebben 14 van hun laatste 15 wedstrijden gewonnen en Prescott heeft ze 13 keer op rij verslagen. New York heeft dat punt nog steeds niet bereikt, maar dit bewijst dat het in ieder geval verbetert.

QB-uitsplitsing: Jones was efficiënt en voltooide 29 van de 40 passes (73% voltooiing) voor 281 yards met een onderschepping van het Weesgegroet in de laatste seconden. Maar de Giants werden uit de eindzone gehouden en Jones kwam tekort bij de meeste van zijn diepe worpen. Het is vooral opmerkelijk omdat dit al vroeg in het trainingskamp een probleem was. Er was veel goeds voor Jones, maar het was niet genoeg. Jones speelt duidelijk beter sinds de opener. De aanwezigheid van brede ontvanger Malik Nabers (12 vangsten voor 115 yards) helpt zeker.

In het oog springende statistieken: Voordat Nabers in het vierde kwart de wedstrijd verliet met een hersenschudding, bleef hij zijn record uitbreiden. Hij werd de eerste speler in de geschiedenis van de NFL met minstens 25 ontvangsten en drie touchdowns in zijn eerste vier carrièrewedstrijden toen hij vroeg in het tweede kwartaal een pas van drie meter ving. Hij heeft nu 35 ontvangsten voor 386 yards en drie touchdowns in vier wedstrijden.

Zorgwekkende trend: Top Giants cornerback Deonte Banks was dit seizoen al de dichtstbijzijnde verdediger met vier touchdownpassen, volgens NFL Next Gen Stats. Banks werd donderdagavond opnieuw verslagen, dit keer door Lamb met een score van 55 meter in het tweede kwartaal. De Giants hoopten dat Banks dit seizoen de rol van CB1 zou overnemen. In plaats daarvan is het tot nu toe een worsteling geweest.

De grootste fout in het spelplan: De Giants konden niets op gang brengen in de run-game tegen de slechtste verdediging in de competitie. Dallas deed mee aan de wedstrijd en stond 185,7 meter op de grond per wedstrijd toe. De Giants gingen de wedstrijd in met de gedachte dat ze succes zouden hebben, maar hadden in de eerste helft slechts 29 yards haast – en eindigden met 26 yards op 24 carry’s. — Jordan Raanan

Volgende wedstrijd: bij Seattle Seahawks (16:25 uur ET, zondag 6 oktober)

READ  De Seattle Mariners sturen Matt Brach naar Triple-A, de eye-hub-rol voor RHP