maart 28, 2024

Damian Lillard laat een career-high 71 punten vallen in de overwinning van de Trail Blazers op de Rockets

Damian Lillard verloor zondagavond 41 punten in de eerste helft tegen de Rockets. (Alica Jenner/Getty Images)

Toen hij zondagavond vertrok, verspilde Damian Lillard geen tijd in het Moda Center.

Lillard scoorde, na 41 punten te hebben verloren in de eerste helft, 71 punten in zijn carrière in de 131-114 overwinning van de Portland Trail Blazers op de Houston Rockets. Lillard schoot 22 van de 38 vanaf het veld en maakte 13 driepunters terwijl hij zes assists en zes rebounds toevoegde.

Hij heeft nu vijf wedstrijden van 60 punten in zijn carrière, waarmee hij alleen de zes van Kobe Bryant en de 61 van Wilt Chamberlain achter zich laat. Het optreden van zondag was ook de achtste meest opbrengende wedstrijd in de geschiedenis van de NBA.

“We hebben daarna nog 23, 22 wedstrijden te spelen en we moeten er zoveel mogelijk winnen… Ik heb het gevoel dat ik mijn best moet doen om agressief te zijn en gewoon moet proberen te doen wat ik kan om wat overwinningen te behalen.” ‘, zei Lillard op het veld na de overwinning. “Zo was het vanavond, ik wilde in de aanval gaan.”

Lillard kwam in de eerste helft de kleedkamer binnen met 41 punten na acht driepunters in de eerste twee kwartalen. Dit maakte hem pas de tweede speler in de geschiedenis die minstens 40 punten liet vallen op acht driepunters, waarmee hij zich alleen bij Bryant voegde, die dat deed in 2003. Hij staat ook op gelijke hoogte met Kyrie Irving voor de op een na meeste punten in de eerste helft in de laatste 25 seizoenen, achter alleen Bryant’s 42 punten in 2003, per ESPN.

READ  Dolfijnen weerleggen het 'zwaartekracht'-label terwijl ze zich voorbereiden op kraaien

Lillard had 50 punten tegen het einde van het derde kwartaal, hoewel de Rockets het spel terugbrachten tot 14 punten na een achterstand van maar liefst 23 punten in die periode. Hij pushte naar 59 na een enorme dunk en één over Jabari Smith Jr.. Halverwege het vierde kwartaal.

Nadat hij een paar vrije worpen tot zinken had gebracht, brak Lillard officieel zijn carrièremarkering door een driepunter te gooien op Jae’Sean Tate, zijn 12e start van de avond.

Daar bleef het ook niet bij. Lillard ging door, sloeg nog een driepunter en bereikte 71 voordat de nacht voorbij was. Hij bleef proberen het driepuntsrecord van Klay Thompson in een wedstrijd te bereiken, maar het leek erop dat hij in de laatste minuut werd vergast en daar gewoon niet kon komen.

Uiteindelijk eindigde Lillard met 71 punten en maakte een franchiserecord van 13 driepunters in één wedstrijd.

Jerami Grant voegde 13 punten toe voor Portland in de overwinning en Nasir Little tilde 11 punten en negen rebounds van de bank. Zij waren de enige andere twee Trail Blazers-spelers die dubbele cijfers haalden.

Alperin Senjun leidde Houston met 17 punten en 10 rebounds, en Tate voegde er zelf 17 toe aan het verlies. Tari Eason eindigde met 15 punten en 10 rebounds van de bank.

Dit bericht wordt binnenkort bijgewerkt met meer informatie.