juni 26, 2024

De Minnesota Aurora warmde op in de tweede helft en versloeg de Chicago Dutch Lions met 6-0.

Katie DuongDe teamgenoten van Minnesota Aurora overlaadden haar met waterflessen toen ze zondag werd uitgeroepen tot speler van de wedstrijd na een 6-0 overwinning op Chicago Dutch Lions FC in het TCO Stadium.

‘Ik had het nodig’, zei Duong daarna, zich afvragend of zijn trui vochtig was van het zweet of van het feest – of beide – op een vochtige middag met temperaturen rond de 80 graden.

Duong, een middenvelder, assisteerde bij de rust bij drie doelpunten en raakte een langeafstandsraket om Minnesota (6-0-2) te helpen ongeslagen te blijven in de Heartland Division voor het derde opeenvolgende USL W League-seizoen.

“We hebben de mentaliteit dat ze niet per se wisselspelers zijn, maar gamechangers”, zei Aurora-coach Colette Montgomery over Duang, die meestal voor het team begint.

Duong, een nieuwe toevoeging aan Aurora deze zomer, speelde twee jaar aan de Universiteit van Minnesota voordat hij overstapte naar Stanford. Ze werd dit jaar door de Portland Thorns geselecteerd in het ontwerp van de National Women’s Soccer League en trainde in het voorseizoen van het profteam.

Zondag gunde hij teamgenoten twee hoekschoppen in de tweede helft Addison Weichers En Morgan Steen. De tweekoppige passes van Duong in een tijdsbestek van twintig minuten, waarin Aurora vier doelpunten scoorde.

“Meestal probeer ik het aan een goed gebied te geven, en ik heb het gevoel dat er zoveel luchtbedreigingen zijn in dit team dat het het een stuk gemakkelijker maakt”, zei Duong. “Dit team zit heel diep.”

Tuong opende de score in de tweede helft van Minnesota met een schot op 30 meter van het doel en vond in de 55e minuut de rechterbovenhoek van het net. Het was nu Duang’s derde opeenvolgende wedstrijd met één doelpunt, die 6.037 fans vermaakte.

READ  Dutch Bros Coffee opent een nieuwe Inland Empire-locatie - Redlands Daily Facts

“Mijn grootste doel is om wat energie in het spel te brengen. Ik bedoel, het is een warme dag vandaag”, zei Duong. “[I] Ik zag dat hun achterlijn iets kleiner werd en ik probeerde aan mijn afstandsschot te werken, dus besloot ik er één te raken.”

Naar voren om te scoren in de 16e minuut Maria Nguyen Middenveldster Sophie French tikte de rebound binnen nadat haar schot op de lat stuiterde. Nguyen, de coördinator van het team na het doelpunt, vierde het met megafoons en een voorwaartse salto. Het team zorgde in de 23e minuut voor een “eend, eend, grijze eend”-feest toen ze een eigen doelpunt scoorden langs de Franse keeper.

De derde assist van Duong kwam op het doelpunt van Sophia Bush in de tweede helft, waardoor het zes doelpunten van zes verschillende doelpuntenmakers werden.

Dutch Lions-doelman Abigail O’Connor maakte verschillende reddingen van dichtbij, maar Chicago kon niet scoren. De Aurora-verdediging boekte de tweede shutout op rij.

“[The defense was] We kunnen het spel voor ons houden door elkaar goede dekkingshoeken te geven”, aldus verdediger Nicole Norfolk. “Ze krijgen niet al te veel gevaarlijke kansen op doel, wat altijd winst is voor de verdediging.”

Minnesota versloeg in mei ook Dutch Lions FC met 8-0 en daalde naar 1-7-0. Met nog vier reguliere seizoenswedstrijden te gaan, lijkt Aurora een plek te veroveren in de play-offs van de USL W League van juli.