september 7, 2024

De Minnesota Lynx verloor van de Indiana Fever voor een vol Target Center om naar Caitlin Clark te kijken

Het Target Center zat zondag vol, maar de Lynx-aanval was na 30 minuten leeg.

Dit is een probleem geworden.

Een aangekondigde menigte van 18.978 mensen – het grootste in de geschiedenis van het reguliere seizoen van Lynx – kwam opdagen om de Lynx te zien spelen in Indiana, de eerste WNBA-wedstrijd van Caitlin Clark, in Target Center. Wat is de hype rond de wedstrijd? Voordat ze begon, maakte Lynx-coach Cheryl Reeve duidelijk dat het haar niet zoveel kon schelen, maar wel om winnen.

Maar dit gebeurde niet. Na een voorsprong van zeven punten bij het ingaan van het vierde kwart verloor de ploeg met 28-14 in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

Zonder sterspits Navisa Collier (linkervoet) voor de vierde wedstrijd op rij verloren de Lynx hun tweede wedstrijd op rij en voor de vijfde keer in acht wedstrijden. De Lynx (16-8) vielen met Seattle naar de vierde plaats met nog één wedstrijd te spelen voor de Olympische pauze.

“Ik dacht dat we verdedigend goed genoeg speelden om de overwinning te behalen”, zei Reeve. “Maar onze aanval zette veel druk op onze verdediging.”

Eindscore: Indiana 81, Lynx 74

WNBA-klassement

Clark scoorde 10 van haar 17 punten in het vierde kwart, maar ze was niet de enige speler die de Fever (11-14) hielp het spel om te draaien.

Na het derde kwart te hebben afgesloten met een 12-3 voorsprong, wat de ploeg een voorsprong van zeven punten opleverde, liep het team van Lynx in het vierde kwart tegen de muur. Ondanks een voorsprong van zeven punten aan het begin van het vierde kwartaal, scoorde Clark een vrije worp drie seconden nadat de Lynx ter verdediging werd opgeroepen. Vervolgens sloeg Kelsey Mitchell (21 punten) een driepunter vanuit een onbetwiste hoek, waarmee hij nipt de schotklok versloeg. Het Fever-team slaagde erin het te stoppen en Katie Lou Samuelson scoorde een driepunter om de stand in evenwicht te brengen. De stand bleef gelijk toen Aliyah Boston (17 punten, 16 rebounds) vier opeenvolgende punten scoorde nadat hij uit een pauze kwam met nog 3:09 minuten te gaan om het Fever-team op voorsprong te zetten. Indiana sloot de wedstrijd af met een 10-3 voorsprong.

READ  Strijders 'agressors' in de handel in Lauri Markkanen - NBC Sports Bay Area en Californië

“Ik dacht dat we aan het einde van de klok verdediging hadden, en die gaven we over”, zei Reeve.

“We stonden stil”, zei Bridget Carlton, die zeventien punten scoorde, vijf van de tien driepunters maakte, zeven rebounds en zes assists. “We kwamen niet in het strafschopgebied en we vonden niet de juiste aanvallers.”

Kortom, de Lynx scoorden geen doelpunten. En hij was zeker niet effectief, iets waar het team last van heeft sinds de overwinning op New York in de Commissioner’s Cup.

Sindsdien, inclusief zondag, hebben de Lynx in vijf van de acht wedstrijden minder dan 40% geschoten. In de afgelopen twee wedstrijden versloegen de Lynx hun tegenstanders met 47-21 in het vierde kwart.

“Indiana is op dit moment geen team dat afhankelijk is van de verdediging”, zei Reeve. “Ons velddoelpuntpercentage van twee punten is hoog [16-for-39 in the game, 0-for-4 in the fourth quarter] “Sommige van onze pogingen hebben ons gedood, en sommige fouten die we in kostbare tijden hebben gemaakt, hebben ons enorm pijn gedaan.”

De terugkeer van Collier zal het team helpen, maar dat zal mogelijk pas gebeuren na het ontslag van de Olympische Spelen. Maar Reeve vertelde ook over het onvermogen van haar team om in het strafschopgebied te komen en druk uit te oefenen op de rand. De Lynx versloeg zondag het andere team met 40-20 in het strafschopgebied.

Een deel van de reden was de kleine opstelling – met de 1,80 meter lange Carlton als power forward – waar Reeve veelvuldig gebruik van maakte.

READ  De Dodgers plaatsten Trayce Thompson op de lijst met blessures van 10 dagen

Maar het komt erop neer dat de Linux-aanval niet slaagde zoals bedoeld.

Middenveldster Alana Smith, die in het eerste kwart 13 van haar 18 punten scoorde, zei: “Als we fouten maken en tegenstanders scoren, moeten we kunnen scoren om in de competitie te blijven. In het vierde kwartaal is de druk groot. Als je een fout maakt, voel je die druk. We moeten werken om de hele veertig minuten te spelen.”