april 19, 2024

De Tsjechen verdoven de Verenigde Staten, gaan naar de halve finale

De Amerikanen kregen de start die ze wilden en sprongen om 12:03 met een beetje geluk naar 1-0. De foutloze bal kaatste tegen de zijpanelen en de puck stuiterde via de impasse in plaats van achter het net te rollen, zoals doelman Thomas Suchanek deed.

Matt Coronato bereikte als eerste de schijf en vuurde snel, maar Suchanik keerde terug om zijn toverstok op de schijf te halen. Het kwam rechtstreeks naar Logan Cole en hij raakte het in het open net om zijn tweede doelpunt van het toernooi te scoren.

De Tsjechen hadden aanvankelijk niet zoveel geluk om te scoren, al loste Tomas Orban een krachtig schot op de paal, die buiten bleef.

De Verenigde Staten bleven de puck naar hun tegenstanders brengen, maar de Tsjechen raakten niet in paniek en speelden gedisciplineerd hockey binnen hun reeks. Ze testten Mbereko niet veel, maar maakten het om 17:55 gelijk. Het spel begon in de hoek toen Kulich terugkeerde met een puckgevecht to the point. Het afstandsschot van Jerry Tschak werd vakkundig gericht door aanvoerder Jan Misak, waardoor het een 1-1-swing werd.

Het waren de Tsjechen die naar buiten kwamen en de tweede periode domineerden, waarin de Amerikanen beslist ongewoon verloren en onkarakteristiek leken. Sochanek was solide, maar niet veel getest, en de Tsjechen hadden veel meer kansen dan de twee doelpunten die ze maakten.

Ze namen eerst de leiding om 7:34 in een eenvoudig spel. Peter Hauser maakte een kleine zijpass op Ivan Evan en stond hem toe de confronterende cirkel in te lopen terwijl hij een slecht schot van en in de verre paal afvuurde. Ze bouwden de voorsprong drie minuten later op door een grove fout van Mbereko. Het routinematige schot van Matias Sapovalev ging door de uitrusting van de keeper en ging over de lijn, wat de Tsjechen meer vertrouwen gaf en de Amerikaanse stemming beslechtte.

READ  Heads-nieuws: Mock laat bazen ruilen om Terek Hill te vervangen

In de derde ging het van kwaad tot erger. Minder dan drie minuten later werd Brett Berard beoordeeld met vijf minuten en een groot voetspel. Maar de Amerikanen doodden het subtiel en hadden toen een solide vijf minuten durende wedstrijd toen Svozil Koli zijn knie raakte aan de blauwe lijn in Tsjechië.

De Verenigde Staten hebben zeker geprofiteerd van een gevecht vooraan, want Carter Mazur hees de schijf om 11.31 uur over de uitgestrekte Sushank om er een wedstrijd met één doelpunt van te maken. Maar de Tsjechen wisten de schade aan dat doel te beperken dankzij Sochanek, die Mazur stal vlak nadat hij dichtbij was gekomen.

Mbereko ging naar de bank met nog 1:40 over en won aan het einde van Tsjechië, maar dankzij de weggeefactie kon Kulich de puck stelen en een leeg doelpunt scoren om de overwinning te bezegelen.