april 20, 2024

Debay veroverde de Nederlandse spannende overwinning op Wales in de Nations League

Rotterdam (Nederland) (AFP) – Memphis Debay raakte de winnaar van de blessuretijd, slechts enkele minuten nadat Gareth Bale de gelijkmaker voor Wales had gemaakt toen Nederland dinsdag een 3-2 Nations League-overwinning behaalde.

De mannen van Louis van Gaal staan ​​drie punten achter op België in hun overwinning op Rotterdam, dat bovenaan staat in Groep A4 met een 1-0 overwinning op Polen in Warschau.

Nova Long scoorde in de 17e minuut zijn eerste interlanddoelpunt voor Oranje en Cody Gacpo maakte er al snel twee doelpunten van.

Brennan Johnson scoorde drie goals in anderhalve minuut in de achtste minuut voordat Bale van de bank kwam en in de 92e minuut vanaf de penaltystip scoorde.

Ondanks dat er vanaf het begin niet veel eerste keus spelers waren, had de invaller Debக்குk het laatste woord, want Nederland won drie van hun laatste vier wedstrijden.

Het was een dramatische ontmoeting tussen de twee teams die zich kwalificeerden voor het WK dat later dit jaar in Qatar wordt gehouden.

Club Brooke Forward Long keerde terug in de Welshe verdediging, schoot een krachtig schot voorbij doelman Wayne Hennessy en bezorgde de gastheren een vroege voorsprong via een uitstekende individuele aanval.

Het voordeel verdubbelde halverwege de eerste helft toen Kagpo scoorde nadat zijn eerste poging werd geblokkeerd.

Maar Wales sloeg binnen drie minuten opnieuw toe, waarbij Don James de bal won en voor de tweede keer in vier dagen scoorde voor Nottingham Forest-spits Johnson.

Hennessy redde kort na rust van Gagpo, terwijl Johnson aan de andere kant werd geweigerd door Jasper Chilleson.

READ  Chinese NEV's aantrekkelijk geprijsd met "veel vooruitgang": Nederlandse econoom-Xinhua

Wales-manager Robert Page heeft Bale en Aaron Ramsey geïntroduceerd voor zijn team, dat nog steeds hoopt op de eerste overwinning van het team.

Bale scoorde een strafschop nadat Connor Roberts zijn 39e interlanddoelpunt niet had gescoord.

Maar Wales, dat vorige week in blessuretijd gelijk maakte in de return tegen Oranje, deed hetzelfde opnieuw.

DiBe van Barcelona scoorde snel en de toeschouwers werden betrapt toen een bal in het strafschopgebied werd geschoten.