september 21, 2024

Drie vragen en drie antwoorden uit de wedstrijd Real Madrid 2-0 Atalanta, Europese Super Cup 2024

echt Madrid Real Madrid moest voor de overwinning vechten toen ze tegenover Espanyol een 4-1 overwinning veiligstelden. Thibaut Courtois had de pech om vroeg in de tweede helft een voorzet in zijn eigen doel om te zetten, maar Dani Carvajal en Rodrigo scoorden kort daarna en zetten de verdedigende Spaanse kampioen voor de eerste keer op voorsprong, waarbij invaller Vinicius Junior de derde scoorde voordat Kylian Mbappe de doelpuntenmaker toevoegde. vierde uit een strafschop.

Drie antwoorden

1. Wie wordt gewisseld en krijgt rust?

Coach Carlo Ancelotti had laten doorschemeren dat dit “de geschikte dag zou kunnen zijn” om wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling nu de wedstrijden ten einde lopen voor Real Madrid. Er zal geen volledige week tussen de wedstrijden zitten tot de volgende internationale pauze medio oktober, die komt na zes wedstrijden in de eerste speelmaand, waarin ook een internationale pauze zat. Ferland Mendy, Antonio Rudiger en, het meest verrassend, Vinicius Junior behoorden tot de rustzoekers, met Fran Garcia, Luka Modric en Arda Guler in het veld. Dat betekent een herschikking, waarbij Aurelien Chouamini terugvalt naar de centrale verdediger om de Duitse international rust te gunnen, terwijl hij doorgaat met het omgaan met zijn knieaandoening. Dit betekent dat zijn minuten zorgvuldig moeten worden beheerd na een jaar waarin hij bijna elke beschikbare minuut heeft gespeeld. Toen Espanyol de leiding nam, werd er onmiddellijk een beroep gedaan op Vinicius om het spel te helpen keren, wat niet goed aansluit bij Ancelotti’s geloof in zijn opties.

2. Kan Real Madrid thuis goede defensieve resultaten blijven boeken?

READ  Boksresultaten, hoogtepunten: Devin Haney werd de onbetwiste kampioen met een beslissende overwinning op George Camposos Jr.

Los Blancos hebben geen doelpunt tegen gekregen in het Bernabéu in La Liga sinds Fermin Lopez op 21 april dit jaar scoorde voor Barcelona. Real Betis (twee keer), Real Valladolid, Alaves en Cádiz verschenen allemaal in de hoofdstad en konden de weg niet langs de verdediging van Real Madrid vinden voordat Thibaut Courtois de bal in zijn eigen doel draaide. De run begon met 21 minuten van Andriy Lunin tussen de palen, terwijl huurling Kepa Arrizabalaga ook 27 minuten vanaf de bank bijdroeg, de rest was met Thibaut Courtois als belangrijkste man. Vorig seizoen bedroeg de langste reeks thuiswedstrijden van de ploeg zonder een competitiedoelpunt drie op rij, en dat is in het seizoen 2024/25 al geëvenaard. Espanyol registreerde pas een schot toen Javi Boadu in de 38e minuut vanaf de middenlijn hun geluk beproefde, maar toch de opener vond.

3. Zal de stoel opnieuw nodig zijn?

Dit was waarschijnlijk meer dan welke andere wedstrijd dit seizoen dan ook. De invloed van de tweede rij, vooral die van Endrik en Brahim Diaz, die niet op de bank zaten, is van cruciaal belang geweest bij het veiligstellen van sommige resultaten en om andere er comfortabeler uit te laten zien, maar Ancelotti is nu gedwongen zich tot zijn reserves te wenden om een ​​nederlaag te voorkomen. Toen Espanyol eenmaal de leiding had genomen, nam de coach zijn toevlucht tot het introduceren van Vinicius, die aanvankelijk rustte uit de basisopstelling, om de indrukwekkende Arda Guler te vervangen. Deze introductie veranderde het spel, waarbij Lucas Vázquez Dani Carvajal rust gaf nadat hij had gescoord, en late wissels zorgden ervoor dat anderen moesten rusten in plaats van de volle 90 minuten te spelen. Hier had slechts één verandering enig werkelijk effect, maar dat was alles wat nodig was als één man zo’n kwaliteitsverandering teweeg kon brengen. Voor de tweede wedstrijd op rij moest Ancelotti met nog 55 minuten te gaan een wijziging doorvoeren om het systeem van zijn team aan te passen.

READ  Het laatste nieuws over Jacob Degrom - MLB Trade Rumors

Drie vragen

1. Heeft Rodrygo genoeg gepresteerd om indruk te maken op de linkerkant?

Voor het eerst dit seizoen zagen we de Braziliaanse spits Rodrigo Goes een basisrol spelen aan de linkerkant van de aanval, met opnieuw Kylian Mbappé in het midden en Arda Guler op de rechterflank. Hij scoorde een doelpunt dat beslissend bleek voor de opmars van zijn team, maar dit gebeurde pas toen hij naar de rechterkant schoof. De introductie en invloed van Vinicius aan de linkerkant dienden alleen maar om de noodzaak van zijn aanwezigheid te onderstrepen, in plaats van Rodrygo. Het was zijn introductie die het spel veranderde en kansen creëerde die Rodrigo elders kon benutten, en zijn bewegingen en aansluiting bij Mbappé waren veel sterker, zoals blijkt uit het derde doelpunt.

2. Wie krijgt dinsdag rust tegen Alaves?

Ancelotti bracht geen grote wijzigingen aan in de basisopstelling, aangezien hij veel grote namen in de basisopstelling behield en een geselecteerde groep spelers rust gaf. Dit betekent dat we dinsdagavond tegen Alaves verdere veranderingen kunnen verwachten voorafgaand aan de derby van aanstaande zondag in het Metropolitano. Dani Carvajal, Eder Militao, Fede Valverde en Kylian Mbappé zijn mogelijk de belangrijkste kandidaten voor rust, na regelmatig te hebben opgetreden. De conditie van Aurelien Chouamini en Jude Bellingham moet mogelijk ook in de gaten worden gehouden gezien hun recente blessures, maar minuten en activiteit kunnen helpen hun conditie weer op te bouwen, vooral in het geval van de Engelsman.

3. Waarom begint Real Madrid dit seizoen langzaam?

Van de acht tot nu toe gespeelde wedstrijden dit seizoen heeft Real Madrid er zes bij de rust 0-0 zien staan. De andere twee wedstrijden waren 1-0 in hun voordeel tegen Mallorca in de eerste ronde en tegen Las Palmas. In geen enkele thuiswedstrijd van Real Madrid dit seizoen werd er in de eerste helft gescoord, en dat waren er vier. Toen Real Madrid eenmaal op achterstand kwam, begonnen ze met meer vastberadenheid en daadkracht aan te vallen om hun verwachte doelpuntenscore aan het eind te rechtvaardigen, die eindigde op 3,64 en er verschillende hoogwaardige kansen werden afgewerkt. De vijfde strafschop van het team in hun laatste drie La Liga-wedstrijden was bijzonder belangrijk, waardoor Mbappé kon scoren na een frustrerende avond waarin zijn xG 1,0 was voordat hij op voorsprong kwam en scoorde vanaf twaalf meter afstand.

READ  Teamrecord aller tijden: 7 Philadelphia all-stars met 4 startende werpers geselecteerd - NBC Sports Philadelphia