oktober 16, 2024

Duitsland wint Nederlandse reddingspunten met 10 man in Nations League – krant

PARIJS: Denis Undau scoorde tweemaal toen Duitsland Bosnië en Herzegovina met 2-1 versloeg en de kwartfinales van de Nations League bereikte.

Florian Wirtz van Bayer Leverkusen toonde na 30 minuten in Zenica zijn briljantheid bij de opener van Unda. De ongemarkeerde middenvelder verzamelde een hoge pass in het strafschopgebied en in plaats van zijn geluk te beproeven, onderbrak Undhav een onverwachte terugpass voordat hij de zet rustig afrondde.

De aanvaller uit Stuttgart maakte er twee toen hij de voorzet van Maximilian Middlestedt van dichtbij binnendraaide.

Bosnië trok er met nog twintig minuten te gaan één terug toen de 38-jarige voormalig Manchester City-aanvaller Edin Dzeko een hoekschop binnen kopte voor zijn 67e internationale doelpunt.

“Nadat ze hadden gescoord, raakten de zaken een beetje verhit, maar we controleerden de zaken met vertrouwen”, zei Undhav, die zijn tweede internationale start maakte, tegen de Duitse omroep RTL.

Duitsland klom naar zeven punten uit drie wedstrijden in Groep A3, twee punten voorsprong op Nederland, dat maandag in München tegenover de zwaargewichten staat.

Na de pensionering van Manuel Neuer en Toni Kroos begon Duitsland een nieuwe cyclus en hun zuivere en vloeiende optreden tegen een pittig Bosnië-team is een goed voorteken voor de toekomst.

Bij gebrek aan veel stoere spelers speelden de Duitsers met vertrouwen, creëerden ingewikkelde aanvalsbewegingen en bezorgden zichzelf een gevoel van plezier. Er waren voldoende kansen om meer te scoren en twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

“Ik weet dat Bosnië en Herzegovina defensief beter is, maar je moet niet vergeten dat we veel kansen hebben gehad”, zei Duitsland-coach Julian Nagelsmann. “Daarom bleef Bosnië en Herzegovina in de wedstrijd.”

READ  "Nog om zich te bewijzen"

In de Puskas Arena in Boedapest namen Hongaarse en Nederlandse spelers en toeschouwers een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de voormalige Nederlandse grootheid Johan Nieskens, die deze week op 73-jarige leeftijd overleed.

Hongarije kwam in de 32e minuut op voorsprong toen Roland Salloy scoorde na Zsolt Nagy.

Het was de perfecte start voor de Hongaarse coach Marco Rossi, die voor de 69e keer de leiding nam over de nationale ploeg.

Hongarije wilde Nederland verslaan in de eerste ontmoeting van de teams sinds ze in 2013 met 8-1 werden verslagen.

Die kans werd groter toen Virgil van Dijk van Liverpool in de 79e minuut een rode kaart kreeg.

Vier minuten later maakte Oranje echter een aanfluiting van hun eenmansachterstand toen Denzel Dumfries een vrije trap van Cody Kakpo binnen kopte.

“Zelfs met tien man probeerden we druk te zetten”, zei bondscoach Ronald Koeman. “Ik had het idee: we gaan scoren. Hoe minder man je hebt, hoe relaxter je zult zijn [finish] 1-1”

Wales stond met 2-0 voor en speelde in Reykjavik 2-2 gelijk tegen IJsland.

Brennan Johnson van Tottenham scoorde voor de zevende wedstrijd op rij voor club en land, en Harry Wilson bezorgde de ploeg van Craig Bellamy bij rust een comfortabele 2-0 voorsprong, maar IJsland sloeg terug in de tweede helft.

Invaller Loki Thomason verkleinde de achterstand in de 69e minuut, voordat Wales-doelman Danny Ward een rit van 72 minuten langs de elleboog van dezelfde speler in het net afbuigde.

“Op de lange termijn ben ik erg blij. En het is niet zo dat ik de 2-0 probeer te verzachten, dat is echt niet zo”, zei Bellamy. “Ik heb de spelers verteld wat ik jullie nu vertel. Het was geweldig.”

READ  Macquarie koopt 67.000 vierkante meter Nederlandse logistieke portefeuille | Nieuws

In de andere wedstrijd in Groep B4 versloeg Turkije Montenegro met 1-0.

De ongeslagen reeks van Georgië in Groep B1 werd beëindigd door Oekraïne.

Georgië, de verrassing van het Europees Kampioenschap van dit jaar, voerde de groep aan ondanks het winnen en verliezen van de eerste twee wedstrijden. Mykhailo Mudryk scoorde voor Oekraïne en verdiende het door oorlog verscheurde land de eerste punten van het toernooi.

Tomas Chory scoorde tweemaal toen Tsjechië Albanië thuis met 2-0 versloeg en op zes punten op gelijke hoogte kwam met Georgië.

In League C verloor Zweden met 2-0 van een 2-2 gelijkspel bij Slowakije, waardoor beide ploegen zeven punten pakten uit drie wedstrijden, maar de Zweden leiden hun poule op doelsaldo.

Yasin Ayari en Ken Sema zetten Zweden na 32 minuten op een 2-0 voorsprong in Bratislava, maar Slowakije knokte zich dankzij een brace van David Strelec terug tot een punt.