april 24, 2024

Een pittig Duitsland versloeg Engeland in een shootout om de halve finale te bereiken.  Nederlandse Route Korea – Krant

Een pittig Duitsland versloeg Engeland in een shootout om de halve finale te bereiken. Nederlandse Route Korea – Krant

Bhubaneswar: Duitsland versloeg Engeland in een penalty shootout 0-2 minuten voor tijd om door te gaan naar de halve finale van de FIH World Cup, terwijl Nederland naar een gemakkelijke overwinning op Zuid-Korea reed. Woensdag in het Kalinga Stadion.

Duitsland scoorde in de 58e en 59e minuut via aanvoerder Mats Krambusch en zijn jongere broer Tom om de knock-outwedstrijd naar een penalty shootout te brengen, waar ze een diepbedroefde Engelse ploeg met 4-3 versloegen en de overwinning uit de kaken van de nederlaag plukten.

Duitsland, nummer twee van groep ‘B’, versloeg Frankrijk met 5-1 in een cross-overwedstrijd en neemt het vrijdag in de halve finale op tegen drievoudig kampioen en Australië, de bronzen medaillewinnaar van de vorige editie.

Nadat Zachary Wallace (12e) en Liam Ansell (33e) scoorden om de stand op 2-0 te brengen, dacht een luidruchtig publiek dat Engeland de wedstrijd comfortabel zou beëindigen, maar tot hun verbazing sloegen de Duitsers opnieuw toe in de 58e. en 59e minuut door respectievelijk Mats en Tom Krambusch.

Kort daarvoor verspeelde Christopher Rohr in de 57e minuut een strafslag.

Toen Duitsland op een 1-2 achterstand stond en met nog een minuut te gaan een strafbal toekende, vroeg Mats zijn jongere broer Tom om die te nemen. Tom maakte geen fout door de wedstrijd naar een shootout te brengen.

Niklas Wellen, Hans Müller, Prins Thies en Christopher Ruhr scoorden voor Duitsland in de shootout. James Albury, Zachary Wallace, Bill Roper waren uit het Engelse team en David Goodfield was uit.

Het als negende geplaatste Zuid-Korea, dat de olympische kampioen Argentinië van 2016 in Rio verbijsterde in een cross-overwedstrijd op maandag, stak opnieuw boven hun gewicht uit toen ze hun meer gefantaseerde tegenstanders een pittig gevecht gaven en als derde eindigden op de wereldranglijst.

READ  De trans-dartspeler won in dezelfde week zowel het heren- als het damesprofevenement

Ondertussen, in de tweede kwartfinale, versloeg Nederland, nummer twee van de laatste twee World Cups, Zuid-Korea met 5-1 om vrijdag een laatste vier duel met België op te zetten.

Zuid-Korea was het enige Aziatische team dat doorging naar de kwartfinales.

Koen Bijen (27e en 31e) scoorde tweemaal voor Nederland, net als Justin Black (36e), Steyn van Heiningen (50e) en Duane Bains (58e).

Inwoo Seo (51e) scoorde een troostgoal voor Zuid-Korea.