april 25, 2024

Een respectabele exit voor de jonge Amerikanen tegen een golf van Nederlandse doelpunten

Denzel Dumfries, die het doelpunt van Depay opzette, zorgde vlak voor rust voor een vrijwel identieke pass voor het tweede doelpunt van Nederland. Opnieuw werd de Amerikaanse verdediging met platvoeten betrapt toen Dumfries de bal van de rechtervleugel naar de voorkant van het doel snelde. Dit keer maakte Daley Blind, de Nederlandse vleugelverdediger, zich los van een verdediger om te passen en te scoren.

Het enige doelpunt van Amerika viel in de 76e minuut en leek de wetten van de natuurkunde te trotseren. Christian Pulisic boorde een voorzet in het strafschopgebied en Haji Wright kon het alleen maar begrazen door met de buitenkant van zijn rechtervoet naar achteren te reiken. De bal kaatste tegen de voeten van Wright, draaide parabolisch door de lucht en krulde op de een of andere manier in de linkerpaal.

Wright gaf de Amerikanen een reddingslijn om er 2-1 van te maken, maar Dumfries trok het vijf minuten later terug toen hij van dichtbij finishte nadat hij ongeslagen was gebleven door de Amerikaanse verdediging.

“Ik zou zeggen dat we de laatste drie wedstrijden heel goed hebben verdedigd”, zei middenvelder Tyler Adams. “Vandaag kwamen drie doelpunten uit momenten dat we even sliepen.”

In het Amerikaanse publieke bewustzijn, dat zich slechts eens in de vier jaar lijkt aan te passen aan de activiteiten van het nationale voetbalteam, kan het team nu in een schijndood terechtkomen. Andere sporten en competities zullen terugkeren op de voorgrond van het sportlandschap van het land.

Maar achter de schermen blijven de versnellingen schakelen. Berhalter nadert het einde van zijn vierjarig contract en binnenkort zullen de coach en het team beslissen of hij nog een periode van vier jaar moet aanblijven om het team te ontwikkelen en vorm te geven in de aanloop naar het WK 2026. Beker.

READ  Kingsport Dean traint deze zomer bij Koninklijk Deens Ballet, Het Nationale Ballet | Nieuws

“De komende weken ga ik mijn hoofd leegmaken en gaan zitten om na te denken over de toekomst”, zei Berhalter.