oktober 6, 2024

Euro 2024: Nederlandse droom van finale Spanje terwijl Turkije aan test ontsnapt |  Voetbal nieuws

Euro 2024: Nederlandse droom van finale Spanje terwijl Turkije aan test ontsnapt | Voetbal nieuws

Mumbai: Toen de opstelling voor de kwartfinales op Euro 2024 bekend was, was het duidelijk welke wedstrijd de laagste zou zijn. Ze zijn niet alleen een van de laagst gerangschikte teams van de acht, maar dat heeft veel te maken met de strijd van hun meest gevierde tegenstanders in de competitie van de afgelopen twintig jaar.

De Nederlander Cody Kagbo (R) verslaat de Turkse Ferdi Kadioglu tijdens de kwartfinale van Euro 2024 in Berlijn. (AFP)

Na vier wedstrijden kan met recht worden gezegd dat de 2-1 overwinning van Nederland op Turkije in het Olympiastadion in Berlijn zaterdag meer een afknapper was dan wat dan ook. Je zou zelfs kunnen stellen dat dit de wedstrijd van het toernooi tot nu toe is. In tegenstelling tot de eerste drie kwartfinales bevatte deze een doelpunt in de eerste helft en was er geen extra tijd nodig om tot resultaat te komen. Het is een strijd die je van begin tot eind boeit.

Jouw wensen hielpen India winnen – Beleef India’s epische run in de T20 World Cup opnieuw. Klik hier

Veel daarvan heeft te maken met de pittige prestaties van de underdogs. Na Euro 2000, WK 2002 en Euro 2008 zal het de vierde keer zijn dat Turkije aan de kwartfinales van een groot toernooi deelneemt. De ploeg van Vincenzo Montella, die op de 42e plaats van de wereld staat, versloeg Georgië, Tsjechië en Oostenrijk om dit niveau te bereiken. Er werd van hen verwacht dat ze tegen de Nederlanders zouden strijden, maar hun dominantie gedurende 40 minuten bracht de wedstrijd naar een hoger niveau.

READ  Chelsea is geïnteresseerd in de Nederlandse aanvaller - 101 beste goals

Nederland begon intensief aan de wedstrijd en Memphis had binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen als Debe maar ruimte in het strafschopgebied had gevonden en op doel had geschoten. Maar het duurde niet lang voordat Turkije hen begon te verstikken met een defensieve formatie van vijf man. Ze bleven dreigen op de counter, waarbij Galatasaray-vleugelspeler Paris Alber Yilmaz zijn ongelooflijke kracht en tempo gebruikte om Virgil van Dijk vaak te vinden.

Het was echter de jonge Arda Guler die zich onderscheidde van alle andere spelers op het veld. De 19-jarige, die afgelopen juli een contract voor zes jaar tekende bij Real Madrid, heeft een volwassenheid getoond die verder gaat dan zijn jaren en heeft het vermogen en de kalmte om elke keer dat hij wordt gebowld in zijn eigen tempo te spelen. En in de 35e minuut leverde hij met zijn zwakkere rechtervoet een perfecte voorzet af die de keeper plaagde voordat hij de verre paal van Samet Agaid binnenkopte. Tien minuten na de tweede helft verdubbelde Guler bijna de voorsprong van zijn ploeg toen zijn vrije trap het houtwerk raakte.

“Arta speelde goed in deze wedstrijd”, zei Montella na de wedstrijd. “Hij heeft nog nooit zo consistent op dit niveau gespeeld. Het was een geweldige ervaring voor hem. Hij is nog geen twintig jaar oud. Met ervaring zal hij nog beter worden.

Nederlandse gevechten

Omdat Turkije het balbezit bleef domineren nadat het de leiding had genomen, wist Nederland dat ze van tactiek zouden moeten veranderen om enige kans te hebben om de zaken om te draaien. De beslissing van coach Ronald Koeman bracht Woud Wekhorst direct na rust in het veld, omdat de directheid van de 31-jarige voor problemen begon te zorgen bij de Turken.

READ  Zverev overleeft marathon Nederlands gevecht - Roland-Garros

Cody Kakpo, de gezamenlijke topscorer van het toernooi, was indrukwekkend op de linkervleugel, maar de krachtige kopbal van Stefan de Vrij uit de voorzet van Depuy in de 70e minuut. Turkije werd zes minuten later opnieuw gestraft omdat hij te diep zat, toen Denzel Dumfries’ zwaarwichtige pass vanaf rechts werd afgeweerd voor een eigen doelpunt nadat hij genoeg druk wist uit te oefenen op Mert Muldur.

Echter, na het weerstaan ​​van de constante druk van Nederland in de slotfase van de wedstrijd, stelde een deel van de genialiteit van doelman Bart Verbruecken de overwinning voor Nederland veilig. In de achtste finales vertrouwde Turkije op een sensationele redding van Mert Cunoc in de verlenging om Oostenrijk te passeren. Dit keer waren de Nederlanders gefrustreerd toen Verbrucken’s reflexblok Semih Kliksoy van dichtbij ontzegde in de 92e minuut toen Nederland een halve finale opzette met Engeland.

“Je moet altijd kritiek leveren, maar je ziet vanavond dat er geen kleine landen zijn”, zei Koeman. “Je moet vechten en goed spelen. We hebben moeilijke momenten gehad en je moet trots zijn op dit team. Turkije speelde goed vanavond. Woensdag was een geweldige avond tussen twee grote naties – een historische nacht. Als we in de finale zouden spelen, zou mijn keuze Spanje zijn, omdat Frankrijk in de groep zat. Maar eerst moeten we ons zo goed mogelijk voorbereiden om een ​​goede halve finale te spelen.

Vang elke grote hit en elk wicket met Cricket, de one-stop-shop voor live scores, wedstrijdstatistieken, quizzen, polls en meer.

READ  3 potentiële Nederlandse assistenten met United link om Erik ten Hag . te selecteren

EPL 2024 Schedule, ISL 2024 Schedule en ISL 2024 Points Table voor alle nieuwste voetbalwedstrijdscore-updates zijn te vinden op de website en app van The Hindustan Times.