april 20, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

European Roundup: Ondanks verlies van Ajax Dutch Cup-finale kan Den Hawk bij de club blijven |  Europees clubvoetbal

European Roundup: Ondanks verlies van Ajax Dutch Cup-finale kan Den Hawk bij de club blijven | Europees clubvoetbal

AjaxOndanks de verwachting dat Manchester United binnenkort bij de ploeg komt, heeft technisch manager Jerry Hamstra erop aangedrongen dat de club gaat proberen hun hoofdcoach Eric Den Hawk in Amsterdam te houden.

Ten Hag, 52, wordt beschouwd als de nummer 1 keuze van United om de permanente opvolger van Ole Gunnar Solskjær te worden, en zijn benoeming zal waarschijnlijk later deze maand worden bevestigd, volgens rapporten.

Maar nu we het toch over de 2-1 nederlaag van de Dutch Cup-finale van Ajax hebben PSV Vijfde Zondag zei Hamstra Den Hawk dat er nog een kans was dat hij op zijn werk zou zijn.

“Eric Den Hawk is geïnteresseerd. Het is normaal. Hij heeft het geweldig gedaan”, vertelde Hamstra aan ESPN. “We hopen dat hij blijft. We moeten ons bij de feiten houden, hij is nog niet vertrokken. Hij focust zich nog steeds op Ajax, en wij ook. We hebben alles gedaan wat we konden [to keep him at Ajax]. Daar waren we heel druk mee. Hij antwoordde dat hij zich nu op Ajax richtte. Nu we ons voorbereiden op twee scènes, kan Den Hawk blijven of vertrekken.

De KNVB-beker is een van de twee overgebleven kerndoelen van Ajax dit seizoen – vier punten voorsprong op de Eredivisie-topper van PSV – maar de finale eindigde in een teleurstelling.

Ajax kwam in de 23e minuut op voorsprong toen Ryan Cravenberg van buiten het strafschopgebied scoorde, maar nadat het tweede Ajax-treffer door de VAR werd gebroken, scoorde PSV twee doelpunten in de eerste drie minuten van de tweede helft.

READ  Dutch Wonderland, Cartoon Network Hotel organiseert voorjaarsbanenbeurs

Eric Guttierez betrad de woning nadat Ibrahim Sankara een vrije trap van Cody Gagpo binnenwerkte en twee minuten later voegde Gagpo een seconde toe toen Ajax een saai spel uit de verdediging bestrafte.

“We maakten al vroeg in de tweede helft twee grote fouten”, zei Den Hawk. “We werden geconfronteerd met hen uit een van onze aanvallen en wonnen de vrije trap, toen was het 1-1. We moesten Kakpo wijd houden aan de linkerkant, in plaats daarvan schoof hij in en scoorde.

Real MadridKarim Benzema versloeg de rivalen na twee doelpunten toen de toeschouwers een verlenging van de verlenging aanvielen. Sevilla Het team van Carlo Ancelotti ging nog een stap verder en won de titel in een spannende 3-2 La Liga-clash.

Karim Benzema scoorde Real Madrid’s laatste overwinning tegen Sevilla. Foto: Marcelo del Pozzo / Reuters

Met deze overwinning heeft Real nu twee wedstrijden meer dan nummer twee Barcelona met een voorsprong van 15 punten, en Sevilla staat zes speelronden op de derde plaats.

Nadat Rodrigo en Nacho Fernஸ்ndez de trekker overhaalden, kwam Benzema slechts twee minuten later naar buiten om de 2-0 voorsprong van Sevilla te bezegelen door doelpunten van Ivan Rakitic en Eric Lamela in het volle Ramon Sanchez Bijuan-stadion.

Eerder zette Yannick Karasco een penalty van 10 minuten om om de tijd stil te zetten Atletico Madrid ft Espanyol Ze eindigden als vierde in hun ongeslagen reeks van drie wedstrijden van 2-1.

Een penalty werd toegekend na een lange video-review om te bepalen of de bal de hand van Espanyol-spits Raul de Tomas binnen dat gebied had geraakt. Carrasco had in de 52e minuut al gescoord om Atletico op voorsprong te zetten, terwijl de Tomas in de 74e minuut de gelijkmaker maakte. Atletico heeft drie punten voorsprong op de als vijfde geplaatste Real Betis.

READ  (Video) Nederlandse journalist legt uit waarom Nederlandse ster deze zomer niet naar Man Utd gaat

Parijs S.Jermaine Toen Neymar en Kylian Mbabane scoorden in een 2-1 overwinning op bittere rivalen in eigen land, ging hun opmars verder naar een record 10e League 1-titel. Marseille.

The Fever: Schrijf je in en ontvang onze dagelijkse voetbalmail.

Neymar’s opener Duje Caledo’s auto werd geannuleerd, voordat Embape’s penalty werd bezegeld om PSG op 74 punten te zetten. Ze staan ​​nu tweede in Marseille, mogen niet te laat gelijkspelen, met een voorsprong van 15 punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Nu beide teams strijden om de tweede plaats voor een directe kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League, heeft het team van George Sampoli een voorsprong van drie punten op de als derde geplaatste Ren.