april 24, 2024

Genoeg voor Nederlands vrouwenvoetbalsucces

NOTRE DAME, INDIANA – Een doelpunt voor in de eerste vier minuten Grace jassen (Tweedejaars, Marion, Linn-Mar HS) Het damesvoetbalteam van Central College is zaterdagmiddag met 1-0 langs St. Mary’s University (India) gereden.

Coates scoorde zijn eerste doelpunt om 3:35. Het was zijn eerste van 11 schotpogingen in het toernooi.

“Ze maakte het spel en dribbelde 30 meter en maakte een prachtig schot”, zei de coach Mike Kopilinski gezegd. “Ze is de gevaarlijkste van de hele wedstrijd.”

De Nederlanders (1-1-0) hielden de Bells (0-1-1) van het scorebord en doorstonden 11 schotpogingen om de shutout te behouden. keeper Sheila Horstman (Senior, West Des Moines, Valley HS) Er is slechts één opslag vereist.

“Ik ben erg enthousiast over Sheila,” zei Kopilinski. “Hij maakte een fantastische redding op een bepaald stuk om de shutout in de tweede helft vast te houden.”

Kopilinski was tevreden over het spel van de buitenste middenvelders Jadyn Jacobs (Tweedejaars, Washington, Illinois) En Paige Cahill (Jr., Castle Rock, Colo., Castle View HS) als Evenals een centrale middenvelder Abby Frey (Jr., Mesa, Arizona, Desert Ridge HS).

‘Jadyn en Paige hadden goede dagen,’ zei Kopilinski. “Abby deed het goed in het midden.”

Na het behalen van de eerste overwinning vervolgen de Nederlanders hun weekendtrip vanaf zondag op het Hope College (Mich.) op maandag om 14.00 uur EDT.

“Het is belangrijk om deze overwinning te behalen”, zei Kopilinski. “We hebben vandaag zes uur gereden en een wedstrijd gespeeld. Ze waren een goede kant. We zullen er vanavond van genieten en dan zullen we vertrouwen hebben.”

READ  Honderden protesteren tegen de Nederlandse regering vanwege het leveren van wapens aan Israël