maart 29, 2024

Gonzaga wint de strijd tegen de taaie TCU 84-81 om terug te keren naar de Sweet 16

In een zeer spannende en slopende wedstrijd versloeg Gonzaga een sterk en getalenteerd TCU-team met 84-81. Gonzaga leidde Drew Timmy met 28 punten en opnieuw een indrukwekkende touchdown na de wedstrijd. Racer Bolton, die in de eerste helft Mia was, sloeg in de tweede helft 17 krijgers neer. Anton Watson was geweldig, met negen punten, twaalf rebounds, vier assists, drie steals en een blok. TCU stond onder leiding van de indrukwekkende Mike Miles, die 24 punten scoorde met vier assists, en Emmanuel Miller leidde de Horned Frogs met zes rebounds.

Weet je nog hoe vaak je hebt gehoord over die zware competitieve wedstrijden tijdens het seizoen die het verschil maakten in maart? Dit is je belangrijkste voorbeeld. Gonzaga overwon zijn slechtste eerste inning in de recente herinnering en keerde voor de achtste keer op rij terug naar de Sweet 16. Het seizoen markeerde ook hun achtste seizoen met 30 overwinningen in de afgelopen 11 jaar.

Gonzaga begon ongelooflijk traag en had enorm veel geluk met slechts vijf achterstand, 38-33 bij de rust. Last van de agressieve verdediging van TCU in combinatie met het ontbreken van een open uitstraling, schoten ze 36% vanaf het veld, 14% vanaf drie (Boulton was nul-uit-5) en 54% vanaf de lijn.

Drew Timmy scoorde 11 punten in de eerste helft en bracht ten minste zes van de 13 fouten van TCU in de eerste helft gelijk. Hij hield Gonzaga alleen in de wedstrijd, ondanks dat hij de laatste vier minuten van de helft moest uitzitten na het begaan van zijn tweede fout.

READ  Yankees nemen de leiding in een perfecte week

Aan de andere kant scoorde TCU, die dit jaar slechts 30% uit de diepte heeft geschoten, twee van de vier driepuntspogingen, waaronder één aan het einde van de eerste helft, om de voorsprong uit te breiden naar vijf. TCU verplaatste de bal goed (acht assists tegen GU’s vijf) en zag er veel beter uit in het overgangsspel.

Gonzaga opende de tweede helft als een ander team, krachtiger en synchroon. Bolton, een verschrikkelijke eerste helft, sloeg zijn eerste driepuntspoging, gevolgd door een andere door Strother om GU hun eerste 46-45 voorsprong te geven.

Gonzaga speelde beter, maar Mike Miles Jr. zorgde ervoor dat TCU in de wedstrijd bleef. Hij sloeg twee van zijn driepunters en twee drives terwijl de teams de volgende tien minuten leads uitwisselden.

Dankzij een goed getimede dertig van Malachi Smith, Bolton die key shots maakte en Anton Watson een beetje van alles deed, breidde Gonzaga hun voorsprong uit naar acht met nog acht minuten te gaan in de wedstrijd.

Twee opmerkelijke toneelstukken markeren de terugkeer van Gonzaga. Timme werd gefloten na een aanvallende fout bij een terugkeer en maakte bij het volgende balbezit een zeldzame driepunter. Watson miste onhandig een geweldige pass van Bolton, maar maakte die bij het volgende balbezit goed met een ontsnappingssteal en dunk.

TCU was radeloos, maar kwam met nog zeven minuten te spelen nooit weg van een voorsprong naar twee en kwam er nooit dichtbij. Timme’s vintage tijd zat erop.

Gonzaga bleef Drew de bal voeren en bleef scoren en overtredingen maken op TCU-verdedigers. Afgezien van twijfelachtige beslissingen, breidde Gonzaga de voorsprong van de Seven uit met nog een minuut in de wedstrijd, leverde de vrije worpen die ze nodig hadden en toonde een taaiheid die zelfs op de meest fervente GU-critici indruk zou maken.

READ  Six Nations 2024: Frankrijk 13-13 Italië - Paolo Garbisi mist een blessuretijdstraf en bezegelt een historische overwinning voor Italië

Geef eer aan het goed opgeleide en getalenteerde TCU-team dat nooit zal stoppen. Ze gaven Gonzaga alles wat ze aankonden.

Wederom gaat Gonzaga het tweede weekend van het toernooi in en neemt het op donderdag om 18:45 uur in Las Vegas het op tegen #2 seed UCLA.