september 8, 2024

Het Amerikaanse herenbasketbalteam verslaat Canada gemakkelijk in de eerste wedstrijd voor de Olympische Spelen in Parijs

LAS VEGAS – De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is een grote schande. Met een groot aantal Hall of Fame-spelers en toekomstige NBA-sterren zal deze groep als favoriet deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs om een ​​vijfde opeenvolgende gouden medaille te winnen.

Terwijl de voormalige Amerikaanse president Barack Obama op het veld zat, liet het Amerikaanse nationale team zien waarom met een 86-72 overwinning op Canada in een oefenwedstrijd die woensdag in de T-Mobile Arena werd gehouden.

Anthony Edwards stond bovenaan de scorelijst van de Verenigde Staten met 13 punten, waaronder 6 succesvolle schoten uit 10 pogingen. Steph Curry voegde twaalf punten toe en maakte drie driepunters. Anthony Davis schitterde in het strafschopgebied door 10 punten en 11 rebounds te scoren, terwijl LeBron James 7 punten scoorde door 3 succesvolle schoten te maken uit 7 pogingen.

RJ Barrett had 12 punten en 5 rebounds voor Canada.

“Het was een goede eerste wedstrijd voor ons”, zei de Amerikaanse coach Steve Kerr. “We waren nog maar net begonnen – vier dagen training. Je kon de roestigheid aan de aanvallende kant zien met veel fouten, vooral in die eerste helft Ik hield van die defensieve intensiteit en werkte aan “Het was een goede eerste poging en we moesten de toon zetten voor hoe we gingen spelen en ik denk dat we daarin zijn geslaagd.”

Het duurde even voordat de Amerikaanse ploeg aan het begin van de wedstrijd weer in haar ritme kwam. Ondanks de enorme hoeveelheid talent op het veld, was dit hun eerste competitieve wedstrijd als team – en dat was te zien.

READ  Donovan Mitchell Trade Rumors: Knicks en Heat-Winters onder mogelijke bestemmingen voor Jazz All-Star Ranger

Door ernstige overtredingen en gemiste schoten kon Canada het duel openen met een 11-1 voorsprong.

Het Canadese team kon pas ongeveer vijf minuten na de wedstrijd scoren toen Curry een hattrick scoorde. Canada leidde na het eerste kwart met 21-14.

Maar dit lijden duurde niet lang. De Amerikanen begonnen het tweede kwart met een voorsprong van zeven punten en keken nooit meer achterom. Hun tweede verdedigingslinie, geleid door Edwards en Davis, was een sleutelfactor om de zaken om te draaien.

“Het was een trage start, wat niet verrassend is als je bedenkt dat we hier nog maar net begonnen zijn, maar ik vind de tweede set leuk”, zei Kerr. “Toen verhoogde de verdediging het tempo voor ons in de overgangsfase, maakten daar een aantal goede acties om onze aanval echt een boost te geven, en dat bracht ons in de wedstrijd.”

USA Basketball, dat deze zomer zijn 50e verjaardag viert, herdacht zijn legendes door leden van de teams terug te roepen die tijdens de pauze medailles wonnen. Onder de aanwezigen in Las Vegas waren Patrick Ewing, John Stockton, Grant Hill, Dwyane Wade en Carmelo Anthony.

Obama, die vóór de wedstrijd met het team sprak, kreeg ook luid gejuich toen hij naar zijn stoel op de grond liep.

Curry zei dat de voormalige president ‘echt inspirerend was met zijn woorden’.

“Het was geweldig om deze reis te maken om de 50e verjaardag van de MLB te vieren en wat we deze zomer proberen te doen”, zei Curry. “Ik kreeg kippenvel terwijl hij aan het praten was. Hij geeft je een goed gevoel over de persoon die je vertegenwoordigt .”

READ  NASCAR Cup Live Updates van Pocono: Kyle Larson wint fase twee

De VS beginnen hun zoektocht naar de gouden medaille op 28 juli tegen Servië, waar ook voormalig NBA-ster Nikola Jokic deel van uitmaakt. In tegenstelling tot woensdagavond zal deze wedstrijd niet gemakkelijk zijn voor de Verenigde Staten.

James zei dat cohesie mettertijd zal komen.

Hij zei: “Het is gemakkelijk om samen te werken als je een gemeenschappelijk doel hebt, en ons gemeenschappelijke doel is hard spelen en de gouden medaille winnen. Het zal niet lang duren.”