oktober 1, 2023

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het ontwerp van het Nederlandse huis heeft een toekomstperspectief

Het ontwerp van het Nederlandse huis heeft een toekomstperspectief

De driehoekige architectuur en doorlopende hoekige kamers vormen de Nederlandse residentie en bieden een paar premium stropdassen.

“Met de driehoekige vorm van Huis Zuid wilden we eerst een optimale relatie tussen huis en tuin creëren”, zegt Daniel Wenmann, architect van de woning in Almer, 35 kilometer ten westen van Amsterdam.

“Al snel werd duidelijk dat dit concept van Zuid precies paste bij de ambitie om een ​​energieneutrale woning te realiseren”, zegt Weinman. VonioneersDit vertaalt zich naar woonpioniers.

Duurzaamheid is vanaf het begin van het project een belangrijke ontwerpfactor geweest. Op 1022 vierkante meter omvat de begane grond van het Zuidhuis (Zuidhuis in het Nederlands) een slaapgedeelte, badkamer, keuken en woonkamer, en boven slaapgedeelte en muziekkamer. Beide zijn verbonden door een “luie trap” met een lange, langzame klim.

Weinmann zegt dat hij door de ruimte op de tweede verdieping te gebruiken, het totale plafond kon verhogen, waardoor er meer ruimte voor de tuin overbleef terwijl de totale voetafdruk van het huis kleiner bleef.

Zoals al hun plannen, zegt Wennemann dat ze proberen herbruikbare materialen te gebruiken. Afgezien van de betonnen palen van het huis, plus een stalen kolom en balk, is de constructie van het South House van hout; De buitengevel is thermisch behandeld met hout. De muren en het dak zijn geïsoleerd met lokaal geteeld vlas. De ruiten zijn van driedubbel glas. Het dak is voorzien van drie zonnepanelen.

Het ontwerp en de bouw van het Zuidhuis, dat in 2019 werd opgeleverd, nam twee jaar in beslag.

Vonpioneers architect Daniel Wennemann beantwoordt enkele vragen over het Zuidhuis:

READ  Arsenal staat klaar om een ​​transfer te maken naar de sensationele Nederlandse ster

Hoe heb je het anders gepland om dit huis echt duurzaam te maken?

Dit ontwerp is actief ontworpen in samenwerking met Citizens Keys en Box. We organiseerden workshops waarin we de motivatie kregen om hun eigen huis te bouwen – Kans om een ​​permacultuurtuin te creëren wanneer het wordt Zo zelfvoorzienend mogelijk.

De cementvloer neemt warmte op en geeft deze weer af als de temperatuur daalt.  De zijramen verlichten het dak in het ochtend- en middaglicht.

Hoe heb je het gebruik van natuurlijk licht vergroot?

Dit is eigenlijk subtieler dan het bieden van maximaal zonlicht. De veranda blokkeert de zon in de zomer, wanneer de zon het hoogst aan de hemel staat, en vangt de zon en de warmte op in de winter wanneer de zon de hele dag laag staat.

De ramen aan de zijgevel vangen het ochtend- en avondlicht prachtig op. Op die momenten reflecteert het plafond het licht naar binnen. Daarom, in plaats van maximaal zonlicht te bieden, vullen de ontwerptypes de hoeveelheid licht aan.

De keuken heeft een efficiënt ontwerp en maakt gebruik van materialen uit de vorige woning van de bewoners, waardoor ze binnen het budget bleven.

Wat zijn de ontwerp- en constructie-uitdagingen??

Om de financiële haalbaarheid van het betreffende energieconcept te borgen, is tijdens het traject gaandeweg besloten om de werkzaamheden direct uit te besteden aan diverse gespecialiseerde onderaannemers.

Hierdoor zaten klanten midden in het bouwproces tussen verschillende uitvoerende partijen. Het verwijst naar ons als een architectenbureau met veel extra structuur, maar we redden het goed met klanten.

Om South House binnen budget te houden, hebben opdrachtgevers een deel van het werk zelf gedaan.

Ontworpen door architecten "luie trap" Met een langzame stijging, waardoor het toegankelijk is.

Zijn natuurlijke koel- en warmtebronnen voldoende?

In de winter hebben koude dagen een warmtepomp nodig. Ook dan wordt de benodigde energie opgewekt door zonnepanelen. Van het vroege voorjaar tot de late oogst doet het gebouw het goed zonder. In de zomer houden natuurlijke ventilatie en vloerwarmteaccumulatie het huis aangenaam koel.

Het dak heeft aan de voorzijde fotovoltaïsche zonnecellen en aan de achterzijde een warmtewisselaar aangesloten op een warmtepomp.  Elektriciteit en warm tapwater worden gelijktijdig opgewekt.

Zie jij dit als een ontwerp voor de toekomst?

READ  Russische oorlogsoverwinning, Nederlandse oorlogsoverwinning >> Scuttlebutt Sailing News

Home toont zeker een positieve houding ten opzichte van de energietransformatie die nodig is om onze beschaving duurzamer te maken. We hopen dat dit een inspirerend rolmodel zal zijn voor mensen om zich meer in harmonie met de elementen te ontwikkelen.

George Pinks is een in Toronto wonende schrijver en freelance medewerker aan Star Magazine. Neem contact met haar op via [email protected]