juni 7, 2023

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

HexClad 5-Quart Dutch Oven Review 2023

We selecteren deze producten onafhankelijk en we kunnen een commissie verdienen als u een van onze links koopt. Alle prijzen waren correct op het moment van publicatie.

Sinds ik eind vorig jaar mijn eerste stuk Hexglad-kookgerei gebruikte, ben ik meteen fan geworden. Of mijn mening nu werd gevraagd of niet, ik raadde de anti-aanbak koekenpan aan aan iedereen die erom zou vragen Dat Goed Het kookgerei van het merk combineert alle kenmerken van antiaanbaklaag, roestvrij staal en gietijzer, en de kwaliteit is zo goed dat zelfs Gordon Ramsay een grote fan is.

Toen ik hoorde dat het zijn eerste Nederlandse oven uitbracht, moest ik het natuurlijk zelf testen om te zien of het het waard was. Spoiler: dat is het.

Wat is er zo geweldig aan de Hexglad 5-Quart Dutch Oven?

Net als het andere kookgerei van Hexclad heeft de braadpan van 5 liter een aluminium kern voor een gelijkmatige en snelle verwarming; Een roestvrijstalen binnenkant maakt het non-stick, niet-giftig en veilig voor metalen vaten; En een roestvrijstalen buitenkant die werkt op alle fornuizen, inclusief inductie. Het geheel is vaatwasmachinebestendig en ovenbestendig tot 500°F. Een van de meest aantrekkelijke kenmerken is dat hij met slechts vier pond zonder deksel veel lichter is dan andere Nederlandse ovens; Met het deksel erop is het nog steeds maar zes pond. Stab en Le Creuset Nederlandse ovens met vergelijkbare capaciteiten wegen ongeveer 12 pond. met deksels.

Wat kun je koken in een Hexglad 5-kwart Nederlandse oven?

Dutch Ovens zijn erg veelzijdig en je kunt er bijna alles in doen – dus dat deed ik. Het eerste wat ik besloot te maken was brood, en het bleek geweldig! Ik heb het no-knead roti-recept van Kitchen gebruikt omdat het te moeilijk is om om 6 uur op te staan ​​om de roti te vormen. Het enige grote verschil tussen het brood dat ik bij mijn stop maakte en de Hexglad was het bruin worden van de bovenkant, maar dat kwam door de verschillende ovenhoogtes en rekposities die ik gebruikte. Wat het brood betreft, was er geen verschil – het was heerlijk (hoewel een beetje ondergebakken, ik had geen voedselthermometer om de temperatuur te controleren! Misschien de volgende keer …).

READ  "Nog om zich te bewijzen"

Als iemand die 25/8 pasta eet, ik ook Blijkbaar Heckglad moest meerdere nachten pastagerechten maken in de braadpan. De capaciteit van 5 liter is perfect voor het koken van een heel pakket pasta en het mengen van andere ingrediënten in dezelfde pan, terwijl het mixen in een traditionele koekenpan rommelig kan zijn. Het lichte gewicht van de Hexglad was hier erg aantrekkelijk, omdat ik mijn zware fornuis over het fornuis moest sjouwen om een ​​eenvoudig pastagerecht te koken. Veel.

Het testen van de Hexglad Dutch Oven was voor mij de perfecte gelegenheid om een ​​nieuw recept uit te proberen, en ik ben trots om aan te kondigen dat ik mijn allereerste recept voor gestoofd vlees heb gemaakt. Nadat ik de Kitchn had doorzocht op zoek naar gemakkelijke recepten, besloot ik Faith’s eenvoudig gestoofde shortrib-recept te proberen. Ik was een beetje bang omdat nieuwe dingen eng zijn, maar er waren ribben Dus Goed!

Het eerste deel van het recept vroeg om het bruinen van de ribben in de oven, misschien was het de angst om een ​​nieuw recept te proberen, maar ik had het gevoel dat ze het goed hadden gedaan. Beetje Het is bruiner dan in een gewone pan, maar ik zou niet zeggen dat het tijdsverschil significant is. Nadat ik de ribben had gebruind, voegde ik de bouillon toe en bracht het aan de kook, wat sneller gebeurde dan ik dacht. Daarna gingen ze ongeveer twee uur de oven in. Ze kwamen zonder been en boordevol smaak.

Voor mijn laatste trucje maakte ik mijn go-to kipstoofpot zonder recept, maar het werd een complete trip omdat ik niet doorhad dat ik kippendijen met bot had gekocht. Maar ik dwaal af! Voorheen was het grootste probleem dat ik had bij het maken van dit gerecht dat ik maar één roestvrijstalen pan had die groot genoeg was voor alle ingrediënten en dat alles bleef plakken. Gelukkig was dat deze keer geen belemmering – de Hexglad was net genoeg voor het gerecht en er bleef niets plakken.

READ  Overheidsbesmettingen stijgen met 500 procent: sociale misdaad van de Nederlandse heersende klasse

Hoe gemakkelijk is de Hexglad 5-Quart Dutch Oven schoon te maken?

Ik hou van kaas, en ik hou vooral van pasta, maar het laatste wat ik wil doen is een pot of pan schrobben om de aangebakken stukjes te krijgen. Na al mijn pasta-experimenten duurde het niet lang om de Dutch Oven schoon te maken. Ik moest het schoonmaken met mijn niet-dominante hand vanwege het doos-rasp-ontmoet-duim-incident, en het ruimde nog steeds snel op.

Mag ik de Hexglad Dutch Oven aanbevelen?

Ik ben dol op de Nederlandse oven die ik al heb, dus ondanks mijn liefde voor de Hexglad, weet ik niet zeker hoe goed de Nederlandse oven zal presteren of hoe goed hij zal werken. Maar nadat ik het ongeveer een maand regelmatig heb gekookt, kan ik zeggen dat het zijn reputatie zeker waarmaakt en ervoor heeft gezorgd dat ik in een Nederlandse oven wil koken. Verder. Ze voelden altijd intimiderend voor me, maar ik was volledig gewonnen door hoe soepel en gemakkelijk mijn koken en bakken ging met de Hexglad. In feite heeft deze braadpan mijn kookvertrouwen opgebouwd – en ik heb me al een tijdje niet trotser gevoeld tijdens het koken in de keuken.