april 20, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In geld - The New York Times

In geld – The New York Times

Als een traktatie krijgen we vandaag goed gevulde inzendingen en geen rebus in zicht. Er zijn zeven ingangen – 26-, 41-, 49-, 71-, 91-, 100- en 114 – met een reeks gearceerde vierkanten. Binnen deze vierkanten is één letter ingesloten in een cirkel. Er is ook een detector op 119-Across en een zachte hint als het de spiegel binnenkomt, 24-Across.

Onderwerpgidsen variëren van eenvoudige trivia tot een paar hele leuke woordspelingen, en elk krijgt een ander land toegewezen, dat aan het einde van de gids tussen haakjes staat. Nadat ik de titel van de puzzel had gelezen, “In the Money”, en toen enkele van deze landen opmerkte – Qatar en Rwanda – zonk mijn hart een beetje. internationale munteenheidIk geloofde. Ik ben overdonderd.

De eerste paar objectieve aanwijzingen konden mijn angsten niet wegnemen, maar ik had geluk met de 49-Across: “Geef alles tegelijk op (Ecuador).” Ik had een paar kruiswoordraadsels en genoeg aanwijzingen hier om het antwoord te vinden, stop met cold turkey. De gearceerde vierkanten staan ​​​​aan het begin van de gids en de cirkel bevindt zich op de vijfde positie – C in KOUD. Turkije schopte me er even uit. (Wat hebben Turkije en Ecuador gemeen? Geen geld – Turkije heeft lira en Ecuador gebruikt US dollar.)

Daarna kreeg ik 100-Across, en de gemarkeerde letters hadden betekenis. “Een activiteit voor de kerstman (Rwanda)” besluit een lijst te maken; De gearceerde vierkanten beginnen bij K en eindigen bij I, en de cirkel omringt N in MAKING. Die gearceerde letters, KIGALI, spellen de hoofdstad van Rwanda; Teruggaand naar 49-Across, springt QUITO nu op een manier waardoor ik me afvraag hoe ik dat heb gemist.

READ  Het laatste nieuws over de Oekraïens-Russische oorlog: live updates

Dit is een van die onderwerpen die van nul naar 60 gaan als je het snapt, denk ik. In elk van de onderwerpitems geven de gearceerde letters de hoofdstad van het betreffende land aan. Het heeft me veel geholpen met de trivialiteiten waarvan ik in de verste verte niets af wist, hoewel ik nog steeds faalde voor mijn “98 Masters Tournament (Italië) golfer” in 26-Across (zoals ik zo dadelijk zal uitleggen). Het hielp me ook de turbines te begrijpen. Ik vond vooral de 114-Across, “The One Who Walks to Work? (Qatar)”, waar iemands carrière beweging omvat, als hondengeleider: Doha is gearceerd en G in de cirkel.

Deze onthuller, op 119-Across, “Wat zijn de letters van deze omcirkelde puzzel in verhouding tot de gearceerde omringende vierkanten?” Maakt een geweldige stoot. Deze extra letters vertegenwoordigen meerwaarden, d.w.z. verhogingen per kapitaal. Die omcirkelde letters vonden me echter in de problemen.