juni 19, 2024

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joan Howard: Coach uit Michigan gooit klappen aan het einde van college basketbalwedstrijd

Joan Howard: Coach uit Michigan gooit klappen aan het einde van college basketbalwedstrijdCNN

Michigan mannen Basketbal Coach Joan Howard sloeg zondag tijdens een handdruk na de wedstrijd van zijn team tegen Wisconsin.

Nadat de Michigan Wolverines met 77-63 verloren van de Wisconsin Badgers, schudden Howard en Wisconsin-coach Greg Jard elkaar de hand, en Howard kan je zien zeggen iets tegen Jared.

Jared greep Howard met zijn linkerhand om te voorkomen dat de coach uit Michigan doorging naar de volgende persoon om hem de hand te schudden, tot grote woede van Howard.

Na enkele ogenblikken ruzie te hebben gemaakt, werden de twee gescheiden voordat een andere assistent uit Wisconsin tegen Howard begon te schreeuwen.

Kort daarna gooide Howard een stomp naar een lid van de technische staf van Badgers, waardoor een duw en een duw tussen de twee groepen spelers en staf ontstond.

Jared sprak met de CBS Sports-postgame op het veld om zijn kijk op de melee uit te leggen.

“Blijkbaar vond hij het niet leuk dat ik een time-out riep om de oproep van 10 seconden te resetten, omdat we maar vier seconden hadden om de bal over het veld te krijgen”, zei Jared. “En ik wilde mijn back-ups niet inzetten, ik had alle jongens op de bank in het spel en ik wilde ze niet in slechts vier seconden in scramble zetten.

“Dus ik nam een ​​time-out en gaf ons 10 nieuwe seconden en hielp hen de bal te organiseren en te krijgen. Hij vond het niet leuk toen hij door de handdruklijn ging, dus ik laat het daarbij en de band zal de rest laten zien .”

READ  Deebo Samuel 'OK' na schouderblessure in play-offwedstrijd van 49ers tegen Packers - NBC Sports Bay Area en Californië

Howard sprak over het incident in de persconferentie na de wedstrijd: “Ik vond de doorlooptijd die ze belden niet leuk, ik zal heel eerlijk zijn, ik denk dat het op dat moment niet nodig was, vooral omdat het zo’n grote leiden… Ik dacht dat dat niet eerlijk was tegenover onze jongens.

“In wezen heb ik met de coach gesproken die ik me zou herinneren vanwege die time-out. Voor iemand om me aan te raken, denk ik dat er geen rechtvaardiging was voor hen om me aan te raken omdat we met elkaar praatten en communiceerden. Dus dat is wat er gebeurde in de einde, en dat is wat het escaleerde.”

De atletische directeur van de University of Michigan, Ward Manuel, heeft een verklaring vrijgegeven nadat de wedstrijd was afgelopen.

‘Ik ben me bewust en kijk naar het einde van de basketbalwedstrijd voor mannen,’ zei Manuel. “Er is geen excuus voor een van onze medewerkers of student-atleten om een ​​fysieke ruzie met anderen te krijgen, ongeacht de provocerende factoren.

“Ik heb contact opgenomen met Chris McIntosh en mijn excuses aangeboden, en (Michigan) president (Mary Sue) Coleman heeft contact opgenomen met de kanselier van de University of Washington Plank om zich te verontschuldigen voor het volledig onaanvaardbare gedrag. We zullen de situatie uitgebreider bekijken en werken met de Grote Tien als ze disciplinaire maatregelen identificeren die ze nemen en bepalen of verdere disciplinaire maatregelen gerechtvaardigd waren.”

Bezoek CNN.com/sport voor meer nieuws, functies en video’s

Big Ten zei dat het “op de hoogte was” van het incident en “momenteel het incident evalueerde”.

READ  De hattrick van Chris Kreider zet het streven van de Rangers voort om de Hurricanes uit te schakelen

“De conferentie zal meer informatie verstrekken en zal onmiddellijke en passende disciplinaire maatregelen nemen wanneer de beoordeling is voltooid”, zei het in een verklaring.

CNN heeft contact opgenomen met de Universiteit van Wisconsin voor een verklaring.