april 23, 2024

Lady Dutch boven Fairfield, 79-27 |  Bella

Lady Dutch boven Fairfield, 79-27 | Bella

BELA – Een niet-conferentiebijeenkomst vond dinsdagavond plaats in Bella, toen de Fairfield Lady Trojans de stad binnen werden geblazen op de staart van een sterke zuidoostelijke wind. Toen de Trojanen bij Bella aankwamen, stuitten ze op een sterk koufront vanuit het noorden, een vergrendelde Bella-verdediging. Die verdediging groef 32 Trojaanse omzetten op en veranderde veel van die omzetten in punten.

Beide teams begonnen traag toen Bella terugvecht om een ​​9-8 voorsprong te nemen na de eerste zes minuten spelen. Het was een driepuntskorf, een inside-emmer en een paar vrije worpen van Mia Warner en een rebound-putback van Hailey Van Wark die tot Bella’s punten leidden. Fairfield counterde met drieën van Savannah Hollander en Maddie Jones en een ontsnappingskorf van Jones.

Toen kwamen de wielen van de strijdwagen voor de Trojanen. Nederland ging op een 25-2 run in de laatste twee minuten van het eerste kwart en de eerste vier minuten van de tweede periode. De Trojanen rommelden en herstelden nooit toen Bella naar een overwinning van 79-27 reed.

Een run van 31-4 in het tweede kwart zorgde voor een 49-12 voorsprong van Oranje tijdens de rust en dankzij een ‘mercy rule’ van 35 punten kon de tweede helft met een lopende klok worden gespeeld. In die grote aanloop vielen de Nederlanders binnen en buiten aan. Ze gingen achter de driepuntsboog voor zes manden. Twee van die baskets kwamen van Kennedy Van Wark, terwijl Eliza Van Zee, Tristian Gordon, Mia Warner en Abby Warner elk drie goals scoorden.

De enige punten die de Trojanen konden verzamelen in de tweede strofe kwamen van een inside basket van Grace Lyon en een drive shot van Ashlyn Lisk.

READ  Dutch Bros. maximaal vijf mogelijke gedeeltelijke locaties

In de tweede helft ging de Nederlander binnen de boog en scoorde op een assortiment van basisschoten, drives en ontsnappingsmanden. De voorsprong liep op tot 65-18 aan het einde van de derde periode toen Oranje de eindstand optekende.

“We begonnen traag”, zei Bella-coach Blaine Forsythe. “Hoewel de schoten niet vielen, was ik blij met hoe ze inbelden en aandacht konden besteden aan de kleine details. We speelden zoals we wilden spelen. We konden te vaak van verdediging wisselen en daardoor raakten ze uit balans. We speelden met veel kinderen en konden de dingen doen die we moesten doen om beter te worden.

Mia Warner leidde het Netherlands Gunners’ kwartet met 20 punten, Abby Warner had 11 punten en Gordon en Kennedy Van Wark scoorden elk 10 punten. Hailey Van Vark was met negen punten dicht bij de dubbele cijfers. Lisk was de enige Trojan in het dubbelspel met 13 punten, waaronder drie manden van achter de boog. Hollander volgde met acht punten.

De Lady Dutch reizen vrijdag naar Newton voor een belangrijke Little Hockey Conference-clash wanneer de Trojanen thuis zijn tegen Burlington.

Fairfield 8 4 6 9 – 27

Bella 18 31 16 12 – 79

Fairfield Scoren (FG FT-FTA Pts) – Ashlyn Lisk 5 0-0 13, Grace Lyon 1 0-0 2, Savannah Hollander 2 3-6 8, Maddie Jones 1 0-0 2, Brianna Steele 1 0-2 2. Team 10 3-8 27. Driepuntsgoals (4) – Lisk 3, Hollander 1.

Fairfield Rebounds (14) – Hollander 4, Steele 3, Lisk 2, Jones 2, Addison Ferrell 2, Leon 1.

Fairfield steelt (4) – Hollander 3, Ferrell 1

READ  De Nederlandse premier zal volgende week een bezoek brengen aan Israël en Palestina voorafgaand aan de Israëlische verkiezingen

Fairfield Assists (2) – Lisk 1, Maddie Martin 1.

Bella-score (FG FT-FTA-punten) – Kelsey Dack 1 0-0 2, Abby Warner 5 0-3 11, Tristian Gordon 3 0-0 1, Kylie Dack 1 0-0 2, Kennedy Van Wark 4 0-0 10 , Mia Warner 7 4-5 20, Jenna Oldman 1 0-0 2, Hailey Van Vark 4 1-2 9, Maggie Thompson 3 0-0 6, Eliza Van Zee 3 1-2 7. Team 27 6-12 79. Driepuntsgoals (7) -M. Warner 2, K. Van Vark 2.A. Warner 1, Gordon 1, Van Gee 1.