Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lucas: Virginia ACCT. Snelle reacties

Door Adam Lucas

1. Sterke overwinning voor Carolina in de kwartfinales van het ACC Championship en versloeg Virginia 63-43.

2. Brady Manic Hij was erg spannend in de eerste helft en was Virginia alleen te slim af op weg naar een 33-13 voorsprong in de eerste helft. Manek landde 19 keer op de normaal schaarse Cavaliers in slechts 18 minuten van de eerste helft, zette drie driepuntsschoten om en had toen veel succes door naar de rand te rijden toen de verdedigers van Virginia binnenvlogen. De laatste keer dat Tar Heel een tegenstander alleen in aantal overtrof, was Reggie Bullock in 2013 tegen Maryland. Bullock zette die avond in de eerste helft 21 tegen de Terps ’20. Manek eindigde de wedstrijd met 21 punten, en met Carolina de hele nacht aan de leiding, is het beste nieuws dat hij slechts 28 minuten speelde.

3. Manek was ook goed in aanvallend, zwart lek Elk beetje dat zijn spel veranderde, was even defensief. Hubert Davis Hij nam de beslissing om Black op Virginia Guard Keihe Clark te zetten, en de plotselinge schakelaar sloot Virginia’s aanval volledig af. Zwart had een stevig hoogtevoordeel van 10 inch ten opzichte van Clark, en Clark kon gewoon geen ritme met de bal krijgen. Black Clark hield in de eerste helft de 0-4 vast met twee beurten. Clarke maakte drie baskets in de tweede helft, maar eindigde toch 3-uit-9 met drie omzetten.

4. Carolina deelde de bal donderdagavond heel goed. Tar Heels gaf tien assists in 13 goals in de eerste helft en sloot de wedstrijd af met 17 assists in 25 baskets. Tar Heel sloeg de bal niet in de verdedigingshelft zoals ze normaal zouden doen, maar ze waren een groot deel van de balverdeling, omdat RJ Davis En de Caleb Love Gecombineerd voor 11 assists.

READ  Meerdere NFL-teams verzamelen informatie over Jim Harbaugh uit Michigan als potentiële coach

5. Armando Bacot Hij blijft de recordboeken in Carolina beklimmen. Bakout kreeg donderdag nog een dubbel, wat hem dit jaar op de 24e plaats van dit type bracht. Dat is een schoolrecord voor één seizoen van Tar Heel en overtreft het niveau dat Bryce Johnson eerder had. Bakut slaagde er ook in om voorbij 11 rebounds te komen om Antown Jamison te passeren en Shawn May Op nummer drie op Carolina’s herstellijst voor één seizoen. Bacot heeft momenteel 398 borden. De enige spelers voor hem zijn Tyler Hansbro (399) en Johnson (416).

6. Met een potentieel druk weekend in Brooklyn, Hubert Davis Ging eerder in de eerste helft naar de bank, de introductie van Buff Johnson En de Justin McCoy vroeg in de eerste helft om de kans te krijgen al zijn starters minstens één keer van de bank te draaien. McKoy maakte een mooie sprong tegen zijn voormalige team, Tar Heels had een voorsprong van +5 met subs in het spel en de ontspannen eerstejaars kwamen terug om de voorsprong voor de rest van de inning te verlengen. Nu de voorsprong groot blijft, zullen de Tar Heels in de tweede helft ook vaker van personeel kunnen wisselen, inclusief optreden voor Di Marco Dun Met nog zeven minuten te gaan.

7. Daarover gesproken, ik vond de coaching door Davis in die periode erg leuk. Dunn had een ruwe eerste verschijning in het spel, inclusief een beurt. Davis sloeg hem uit de wedstrijd, liet hem op de bank zitten en een minuut afkoelen, waarna hij hem meteen terugbracht naar de jurytafel om in te checken.

READ  Dit contract maakt niet uit voor het juiste team.

8. Je weet dat McCoy een goed gevoel moet hebben gehad toen hij het goed deed tegen zijn voormalige team. McKoy zag er zelfverzekerder uit dan de afgelopen weken en liet de tweede helft van de driehoek vallen om met zijn eerste helft mee te gaan. Hij pakte ook drie rebounds. De reserve van Tar Heel kon genoeg bijdragen zodat de meest gebruikte spelers een relatieve pauze kregen – Bacot speelde 34 minuten, Black and Love scoorde 32 minuten, Davis scoorde 31 minuten en Manek 28 minuten.

9. Omzetbreekpunten vertellen dit jaar nog steeds statistieken voor Carolina. The Heels voerden die klasse met 13-5 aan tegen Virginia en staan ​​nu op 16-1 toen ze dat gevecht wonnen, en slechts 7-7 als de tegenstander meer punten heeft uit omzet.

10. Carolina staat morgenavond laat nog een keer tegenover Virginia Tech. De Tar Heels en Hokies zouden rond 21.30 uur moeten beginnen. Denk aan het oude axioma van Dean Smith: het is erg moeilijk om drie keer in een seizoen een goede tijd te verslaan. Carolina versloeg Mike Young in het reguliere seizoen en Tech zal waarschijnlijk het gevoel hebben dat ze de hele NCAA Championship heeft gespeeld.

11. Dit jaar markeert ACC’s derde reis naar Brooklyn voor het ACC Championship. Toekomstige locaties aarzelen, behalve de reis naar Greensboro voor het evenement in 2023. Houd er rekening mee dat de competitie momenteel ook evalueert waar het congreskantoren wil huisvesten, dus toernooibeslissingen kunnen aan die keuze worden gekoppeld. Het is absoluut waar dat bijna niemand in New York City zich realiseert dat de actie in de stad is. Maar het is ook waar dat met de Notre Dame in de eerste kwartfinales donderdagavond een goede college basketball sfeer heerste in Barclays Center.