december 2, 2023

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Magische foto’s van het Nederlandse bos bedekt met zeldzame lentesneeuw

Magische foto’s van het Nederlandse bos bedekt met zeldzame lentesneeuw

In het Nederlands zeggen we altijd “April zal alles doen” en afgelopen vrijdag had geen betere pasvorm voor dit woord kunnen zijn. Een flinke hoeveelheid sneeuw bedekte het land, vooral de Veluwse bossen.

Sneeuwval is zeer ongebruikelijk in deze tijd van het jaar. Ik nam een ​​ochtendvakantie en ging op pad om het prachtige Spelterbos te fotograferen. Het bos is onder fotografen bekend om zijn “dansbomen”, maar er zijn ook andere soorten bomen te vinden.

Ik heb deze plek om twee redenen gekozen: ik heb geen foto’s van dit bos bedekt met sneeuw, dat dicht bij mijn geboorteplaats Abeldorne ligt en last but not least: ik weet dat dit bos mijn broekzak is omdat ik ben gefotografeerd vele keren. Ik stelde me een paar bomen voor die dansten in de mistige, besneeuwde omgeving; Ik zag ze die ochtend!

Dansende bomen, mist en sneeuw

Ik arriveerde om 7.15 uur, een paar minuten na zonsondergang, en het was een beetje mistig. Ik realiseerde me dat ik hier aan het juiste adres was! De reden dat ik landschaps- / landschapsfotografie maak, is vanwege momenten als deze: perfecte, magische omstandigheden. Ik liep naar verkenningsplaatsen voor het bos.

Je kunt de paden door het bos zien – dit is een veelvoorkomend thema in veel van mijn foto’s. Ik vind het leuk omdat het de kijker een leidende lijn geeft.

Het fietspad is nog niet aangeraakt; Ik was de eerste persoon hier.

Lentekleurige bomen bedekt met sneeuw

Ik moet toegeven dat het erg moeilijk was om deze nieuwe groene lentekleuren in het bladerdak te vinden. Het was iets eerder dan dat. Maar heb er toch een paar kunnen vangen.

READ  Jerry Lee Lewis vervangt Donna Summer-concert bij Dutch Apple in juni | Amusement

Op de volgende foto zie je linksboven en vooral rechts kleine frisgroene blaadjes.

Op de volgende foto zie je wat lariksen.

De larven laten hun naalden vallen in de herfst en groeien terug in de lente. Ze veranderen dus ook van kleur. Je kent ze misschien uit de Dolomieten of misschien uit plaatsen als Alberta, Canada. Nu hebben ze een nieuwe groene kleur, dat is het bewijs dat het lente is!

Op de volgende foto was het zonlicht al hoog genoeg om enkele bomen aan de achterkant te raken, in tegenstelling tot de donkere bomen aan de voorkant. Een deel van het ijs in de stammen was al aan het smelten en vallen.

Winter, nee … Spring Wonderland!

Na een paar uur wandelen door het bos, rolt de menigte langzaam voorbij, vooral de andere fotografen; En met een goede reden! Met een beetje geduld kon ik een van mijn frames toevoegen.

Ik kan me voorstellen dat hij ook een paar goede foto’s heeft gemaakt!

Ik draaide me om en zag nog zo’n lariks, maar deze keer met bevroren takken. Het scheen bijna van het licht. Ik pakte nog twee nummers achter elkaar.

De volgende is een van mijn persoonlijke voorkeuren vanmorgen – daarom koos ik het als de openingsafbeelding van dit artikel.

Ik hou echt van het licht dat de ijzige takken achterin begint te verlichten.

Laatste gedachten

Het zien van een winterwonder in de lente was een absoluut betoverende en wonderbaarlijke ervaring. Bijna elk pad, elke boom, elke tak leek fotogeniek te zijn. In Nederland is sneeuwval in de winter zeldzaam. Het is meestal grijs en dof. Sneeuw is nog zeldzaam in het voorjaar!

READ  In december wordt een nieuwe trein gelanceerd die Nederlandse, Belgische en Duitse steden met elkaar verbindt

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn avontuur bij Speulderforest.


Over de auteur: Jeroen Schouten is een Nederlandse fotograaf. De opmerkingen in dit artikel zijn alleen van de auteur. Je vindt er veel werken van Schouten zijn website, FacebookEn Instagram. Dit artikel is ook gepubliceerd Hier.