Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokko v België: Het WK is een verrassing, want de Atlas Lions verdoven de Rode Duivels en Costa Rica verslaat Japan

CNN

Het was een dag vol grote onrust wereldbeker als zodanig België En de Japan Beiden bezweken aan schokkende nederlagen tegen respectievelijk Marokko en Costa Rica.

Marokko won hun eerste WK-wedstrijd sinds 1998 – en hun derde wedstrijd ooit – en claimde een enorme 2-0 overwinning op zwaargewicht België om ervoor te zorgen dat ze zich voor de tweede keer in hun geschiedenis kwalificeren voor de knock-outfase.

De Atlas Lions voelden zich sterk gesteund op het veld toen ze een afgekeurd doelpunt aan het einde van de eerste helft overwonnen en in de tweede helft twee verbluffende goals scoorden.

Eerst krulde Abdelhamid Sabiri een knappe vrije trap vanaf de linkervleugel, waarmee hij Thibaut Courtois misleidde, voordat Zakaria Aboukhal op beroemde wijze de overwinning voor zijn ploeg bezegelde.

Na een teleurstellende prestatie in hun eerste 1-0 overwinning op Canada, begon België vloeiender, maar het zag er nog steeds uit als een schaduw van hun aard, aangezien Marokko leek voort te bouwen op hun sterke WK-start na een doelpuntloos gelijkspel tegen Kroatië.

En het leek erop dat Marokko aan het einde van de eerste helft al vroeg doorbrak, toen Hakim Ziyech een vernietigende vrije trap langs Courtois schoot, hoewel die later door de Video Assistant Referee (VAR) werd afgekeurd wegens buitenspel.

De twee teams gingen met 0-0 door de tunnel, maar dat kon de steun van de duizenden Marokkaanse fans niet temperen, wier gejuich de hele wedstrijd door het stadion weerklonk.

Halverwege de tweede helft werd er feest gevierd toen Sabri een vrije trap in het net knalde en Marokko binnen handbereik bracht.

READ  Phillies' Orion Kerkering schittert in zijn MLB-debuut - NBC Sports Philadelphia

België reageerde niet en Ziyash ging in blessuretijd door de Belgische verdediging naar buiten en passte de bal terug naar het strafschopgebied, waar Abu Khallal hem in het net sloeg.

Toen het laatste fluitsignaal een paar minuten later klonk, vielen verschillende Marokkaanse spelers op hun knieën – sommigen bogen hun hoofd in gebed, sommigen zakten gewoon in elkaar van uitputting – voordat ze elkaar vierden.

Marokko staat nu bovenaan in groep F met vier punten na een verrassing van het als tweede geplaatste team van de wereld.

Eerder op de dag schokte Costa Rica Japan met een 1-0 overwinning, dankzij een doelpunt in de 81e minuut van Keysher Fuller, terwijl ze hun hoop op kwalificatie voor het toernooi levend hielden. wereldbeker Knock-outfase overleven met drie cruciale punten op gelijke hoogte met Spanje en Japan in Groep E.

Japan, vers van een verrassende overwinning erop Duitsland wat hen een reële kans gaf om de knock-outrondes te bereiken, konden ze geen voet aan de grond krijgen in deze wedstrijd, ondanks dat Costa Rica nog steeds hun wonden likte van de pijnlijke 7-0 nederlaag tegen Spanje.

Costa Rica herstelde zich van een 7-0 nederlaag tegen Spanje in hun openingswedstrijd.

Het was een teleurstellende eerste 45 minuten, gekenmerkt door ongeorganiseerde passes van beide kanten, aangezien geen van beiden een enkel schot op doel kon opbrengen.

Meteen na het einde van de eerste helft ging het tempo meteen omhoog met de introductie van twee nieuwe gezichten van Japan – Takuma Asano en Hiroki Ito.

Hidemasa Morita baande zich een weg naar het strafschopgebied en zette een schot op doel dat werd gered door Keylor Navas.

READ  Fantasy Football-ranglijst voor week 8, 2022: Model zegt dat Travis Etienne moet beginnen en Aaron Jones moet gaan zitten

Japan bleef aandringen maar kon niet kapitaliseren en de wedstrijd keerde al snel terug naar het ijzige ritme van de eerste helft.

Toen, tegen de gang van zaken in, profiteerde Costa Rica van een overtreding aan de rand van het strafschopgebied en Fuller volleyde de bal in de bovenhoek van het net, voorbij de uitgestrekte hand van Shuichi Gonda, voor het eerste schot van zijn team op doel en het eerste doelpunt. . Kampioenschap doel.

De overwinning van Costa Rica zorgde ervoor dat ze de play-offs achtervolgden.

Het bracht de eerste Samurai Blue-fans tot zwijgen, wier stroom van gezang en drums het grootste deel van de wedstrijd over het veld raasde, en versterkte de steun van Costa Rica met hun eigen gezangen van “Oe Oe Ticos!” Ik sliep luider.

Met nog maar negen minuten normale tijd te gaan, zag Japan, in de hoop een plaats in de knock-outfase te bemachtigen, een late kans toen de bal door het strafschopgebied stuiterde door Navas terwijl Costa Rica vasthield voor de overwinning.

Met de wedstrijd Spanje-Duitsland later op zondag wordt het lot van de twee teams beslist in de laatste speelronde.