juni 5, 2023

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Martina Navratilova zegt dat haar prognose ‘uitstekend’ is na dubbele diagnose van kanker – TalkTV-interview

(CNN) Tennis Geweldig Martina Navratilova “Haar prognose is uitstekend”, zegt ze, na de diagnose keel- en borstkanker.

In een interview met Piers Morgan Uncensored op TalkTV zei Navratilova: “Ik bedoel, voor zover ze weten, ben ik kankervrij… Ik zou zeker geen van de scans die ik heb missen. blij, heel ijverig, maar de prognose is uitstekend. Maar dat doe je niet. “Je weet maar nooit.”

De 66-jarige Navratilova, die in de loop van haar illustere carrière 59 Grand Slam-titels in het enkelspel en dubbelspel heeft gewonnen, ontdekte vorig jaar tijdens de WTA Finals in Fort Worth, Texas, een vergrote lymfeklier in haar nek.

Na een biopsie werd later keelkanker in stadium 1 bij haar vastgesteld, vertelde haar agent, Mary Greenham, in januari aan CNN. Tijdens keeltesten, zei Greenham, werd er een verdachte vorm gevonden in de borst van Navratilova, die later werd gediagnosticeerd als kanker.

“Het ging weer op en neer, toch?” Zei Navratilova in het TalkTV-interview dat dinsdag werd uitgezonden.

“Dus ik ontdekte dat het keelkanker was, ik denk dat ik dood zou kunnen gaan, maar ik kwam erachter nee, het is heel goed te behandelen. Toen vonden ze de rechterborst en toen ik de biopsie van de rechterborst nam, zei de dokter: ‘Dit ziet er niet geweldig uit.'”

En toen ze zei dat ik dacht: ‘Wauw, ik heb weer kanker?’ En dat is wanneer ik aan het bureau begin te huilen omdat ze mijn borstmonsters nog steeds opmerkt en ik zeg: “Nou, ik heb twee kankers tegelijkertijd die niets met elkaar te maken hebben.”

Navratilova speelt backhand op de US Open in 1993.
READ  Padres en SS Xander Bogaerts gaan akkoord met een 11-jarig contract van $ 280 miljoen: Bronnen

Navratilova, bij wie eerder in 2010 borstkanker werd vastgesteld, heeft zich uitgesproken over haar vastberadenheid na het ontvangen van een dubbele diagnose.

“Wat was het alternatief? Opgeven? Opgeven? Stoppen?” Ze zei. “Het is gewoon geen optie voor mij… Stoppen zit gewoon niet in mijn DNA.”

Sinds ze stopte met tennis, heeft Navratilova gediend als coach, omroep en ambassadeur voor de WTA Tour. Ze heeft nog steeds het WTA-record van 167 singles-titels, 10 meer dan oude vriend en rivaal Chris Evert, die zei hij in januari Ze is “kankervrij” nadat ze was Hij werd gediagnosticeerd met stadium 1 eierstokkanker.

Nadat Greenham zijn vrienden had gevraagd om Navratilova een brief en een lied te sturen, stuurde Evert het nummer “Lean On Me” van Bill Withers.

“Ik kon dat spul niet eens lezen,” zei Navratilova. “Toen Mary het me voor het eerst stuurde, begon ik te huilen… Ik begon het te lezen en zei: ‘Ik kan niet naar de muziek luisteren, want ik weet zeker dat ik ga schreeuwen.'”

“Op een dag las ik een klein stukje van wat iedereen had geschreven, omdat het zo ontroerend was.”

Ben Church van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.