september 28, 2024

Naphesa Collier scoort een recordaantal van 42 punten terwijl de Lynx de Mercury verslaat

MINNEAPOLIS – Navisa Collier scoorde 42 punten en evenaarde daarmee het play-offrecord van de NBA in één wedstrijd, terwijl de Minnesota Lynx woensdagavond naar een 101-88 overwinning op de Phoenix Mercury reed.

Collier bracht Brianna Stewart en Angel McCoughtry op gelijke hoogte voor het record van 42 punten toen ze in het vierde kwartaal een van de twee vrije worpen sloeg met nog 3:18 te gaan. Het was een van de slechts twee pogingen die Collier miste vanaf de vrije worplijn in 14 pogingen, want ze werd vervangen met nog 58,3 seconden te gaan in het kwart.

Collier, die 38 punten in zijn carrière scoorde in Game 1, werd de eerste speler in de geschiedenis van de WNBA die meer dan 38 punten scoorde in twee opeenvolgende playoff-wedstrijden. Ze vestigde ook een WNBA-record voor de meeste punten (80) in twee opeenvolgende playoff-wedstrijden. Collier bereikte haar voorsprong van 38 punten in Game 2 met 5:55 te gaan in het vierde kwartaal.

Minnesota speelt zondag tegen Connecticut, dat doorging naar de zesde halve finale op rij na een overwinning van 87-81 op Indiana eerder woensdag.

Kayla McBride voegde 15 punten toe, en Bridget Carlton en Alana Smith scoorden elk 12 punten voor Minnesota. Courtney Williams scoorde 11 punten.

Brittney Griner scoorde 24 punten voor Phoenix en Diana Taurasi eindigde met 10 voordat ze met nog 2 minuten en 34 seconden te gaan een fout maakte. Taurasi verliet het veld onder een staande ovatie van de Minnesota-fans voordat Collier naar de Mercury-bank ging om haar voormalige teamgenoot uit Connecticut de hand te schudden.

READ  Vijf dapperen genaamd 2022 NL All-Stars

Taurasi moet nog bekendmaken of dit haar laatste jaar in de WNBA zal zijn, maar de Mercury eerde haar in hun laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen.

Collier scoorde 11 van de 21 punten die Minnesota in het eerste kwartaal scoorde, nadat ze erin slaagde vijf van de zes schoten te scoren. Collier sloot de eerste helft af met 23 punten nadat ze erin slaagde 8 van de 12 schoten te maken en Minnesota voor het einde van de eerste helft met 49-47 te helpen. Haar andere teamgenoten scoorden 10 schoten uit 26 pogingen.

Ambtenaren beoordeelden een fysiek spel in het derde kwartaal waarbij Carleton en Phoenix-bewaker Sophie Cunningham betrokken waren, die na beoordeling een grove fout kreeg opgelegd. Williams kreeg ook een technische fout opgelegd. Nadat het stof was neergedaald, sloeg McBride een open 3-pointer en bezorgde Minnesota een voorsprong van 58-53.

Williams bezorgde Minnesota de eerste voorsprong van tien punten van de tweede helft met 72-60 met nog 2 minuten en 17 seconden te gaan in het derde kwartaal. De Lynx leidde gedurende het vierde kwartaal met tien punten.

Minnesota heeft dit seizoen met 5-1 gewonnen tegen de Mercury.

Het was Collier’s derde playoff-wedstrijd op rij met 30 punten, waarmee A’ja Wilson gelijk werd voor de langste streak in de geschiedenis van de WNBA, nadat hij vorig seizoen 31 punten had gescoord in een Game 3-nederlaag tegen Connecticut.