maart 28, 2024

Nederland klopt Portugal met 3-2 in Soccer-Van de Donk knaller

LEE, Engeland (Reuters) – De geweldige aanval van Daniel van de Dong bezorgde Nederland een 3-2 overwinning op Portugal en stond bovenaan het EK 2022 Groep C voor dames.

Tamaris Egurola bezorgde Oranje in de zevende minuut de leiding met een fraai gehoekte kopbal uit een corner, en ze reden negen minuten later naar een comfortabele overwinning toen Stefanie van der Gracht binnen een seconde kopte.

Maar Portugal toonde opnieuw zijn veerkracht en vocht terug van twee vroege doelpunten naar een 2-2 gelijkspel in hun opener tegen Zwitserland.

Carol Costa trok zeven minuten voor rust een doelpunt terug vanaf de stip nadat een VAR-review oordeelde dat Diana Silva was neergehaald door Dominik Janssen.

Twee minuten na rust maakte de Portugees gelijk toen Silva zelfverzekerd een prachtige voorzet van Costa binnenkopte.

Oranje dacht via Jill Roord de voorsprong vrijwel direct te hebben hersteld, maar haar poging werd na een lange VAR-review afgekeurd wegens buitenspel.

Maar een sublieme finish van van de Donk bracht Nederland op 3-2, want de middenvelder pakte de bal op de rand van het strafschopgebied en krulde een prachtig schot in de verre hoek.

Nederland staat op gelijke voet met Zweden op vier punten uit twee wedstrijden, terwijl Portugal en Zwitserland elk één punt hebben. Eerder op dinsdag versloeg Zweden Zwitserland met 2-1.

(Rapportage door Simon Evans; redactie door Toby Davies)

READ  Cáceres - CVBJ heeft geen bericht van de Nederlandse groep die op zichzelf zou moeten staan