april 24, 2024

Nederlanders eindigden WK-feest in Wales met zege in Cardiff

Voetbal Voetbal – UEFA Nations League – Groep D – Wales v Nederland – Cardiff City Stadium, Cardiff, Wales, VK – Nederlandse spelers vieren actiefilms via Reuters / Peter Sipora na 8 juni 2022.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Cardiff, 8 juni (Reuters) – Nederland heeft Wales woensdag met 2-1 verslagen in een spannende finale in de Nations League.

Wout Weghorst won de wedstrijd voor Oranje en scoorde met een kopbal in de vierde minuut van de blessuretijd, na een laat gelijkspel van Wales, waarbij Rice Norington-Davis twee minuten in de blessuretijd scoorde.

Dean Coopmeiners opende de score in de tweede helft met een voorsprong van vijf minuten nadat coach Louis van Gaal zijn hele ploeg verving van het team dat de League A Group Four-campagne begon door buurland België met 4-1 te verslaan afgelopen vrijdag. .

Wales rustte enkele van hun senior teamleden na het winnen van de World Cup voor de eerste keer in 64 jaar toen ze Oekraïne met 1-0 versloegen op zondag.

Ondanks dat het er in de eerste helft goed uitzag aan beide kanten, werd Wales, nadat het was opgezet door debutant Jerry Scout, vroeg in de tweede gepakt toen de Coop Miners een pocketruimte vonden om vanaf de rand van het strafschopgebied met hun zwakke rechtervoet naar huis te schieten.

In de eerste 45 minuten, toen het schot van Cody Gagpo door Chris Membham in een corner werd afgebogen, had Oranje maar één kans.

READ  Private label is goed voor 30% van de Nederlandse supermarktomzet

Daarvoor trof Harry Wilson uit Wales het doel met een vrije trap, maar zijn poging werd achtervolgd door Nederlandse doelman Mark Flecken.

De Welshe talisman Gareth Bale leek in het laatste kwartier een bijzondere verschijning te maken, maar het was Norrington-Davis die terecht op de paal klom en de gelijkmaker maakte.

Vrijwel direct vanaf de aftrap schoof Frankie de Zhang naar voren aan het begin van een beweging die eindigde met Vecorst-duiken.

Wales heeft nu beide wedstrijden van de nieuwe Nations League-campagne verloren na een week geleden te hebben verloren van Polen, en aan hun ongeslagen ongeslagen thuisrecord van 19 wedstrijden kwam abrupt een einde.

De overwinning van woensdag breidde het 100%-record van Nederland tegen Wales uit tot negen wedstrijden en voerde de Nations League-groep aan.

Oranje ontvangt vervolgens Polen in Rotterdam, terwijl Wales zaterdag speelt tegen België.