Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Outlaw Eagles, 59-52 | Bella

Bella – Bella Dutch en Bella Christian Eagles zijn meestal het basketbalspektakel wanneer ze het in hard hout dompelen, en donderdagavondlawaai op Bella High Court is geen uitzondering. Beide kanten van de gymzaal zaten stampvol en het grote vocale publiek werd door beide teams getrakteerd op een grote hoeveelheid body basketball. Het was absoluut een competitieve omgeving en beide teams hadden een aantal geweldige momenten.

Voor de Nederlanders was de overwinning enorm, want daardoor bleven ze op de eerste plaats op de Little Hockey Conference met een 6-1 ‘record’ na de eerste ronde van de competitiewedstrijd. En met een 4-3 record brandmerkten de Eagles zichzelf als een spoiler op een van de ruigste conferenties van de staat.

Bella schakelde de eerste Salvo van de wedstrijd uit met 9-4. De rebound van Keegan Hansen en het paar vrije worpen van Luke Hartman bezorgden Oranje in de eerste minuut een 9-4 voorsprong. Maar de stand was gelijk in de tweede minuut toen Aidan Stolts en mid-range jumper Levy Shelhas herstelden. In de derde minuut gebruikte Bella Preston een schot van Rowe’s elleboog en nam de leiding met 9-4 in de zeven driepuntsmanden van Nova Allen.

De rest van het kwart leek het erop dat Bella de leiding zou nemen in het tweede frame met de basket-trade-affaire en de drie ballen van Parker Elder. Maar de Eagles hadden andere ideeën: Nico Shirs ontspande zich binnen twee minuten en Stoltz filterde een schot in twee seconden op de klok van dichtbij de vrije worplijn, waardoor de stand op 14-14 kwam aan het einde van de eerste acht minuten. Toneelstuk.

READ  De media in de wereld reageren op de matige yin-landing van Rangers bij PSV, nu de schorsing van £37 miljoen is verdwenen en de Nederlandse bravoure is verdwenen.

Aan het begin van de tweede periode bracht Oranje een korte verklaring uit met een 7-0 opleving. Bij die run moesten Allen en een paar emmers breken van achter de boog van Carl Miller, maar de Eagles hadden het antwoord. Shellhaus ving een vrije worp en Daniel Andringa zette een wedstrijd van drie punten om, waardoor PC dichter bij de voorsprong kwam.

De worm veranderde snel toen Roman Huygen een lange bal afvuurde en Allen er nog twee van achter de boog wegkaapte om de Nederlander met een voorsprong van 30-23 tot rust te brengen.

De derde periode was voor de Eagles, want in de eerste vier minuten van de tweede helft schoten de kastanjebruine spelers met 14-3 de poort binnen. Shelha kreeg het door een rit naar Hoop en Eric Mulder duwde een rebound naar huis. Allen onderschepte de Eagle Rise met een driebal, waarna de Eagles weer aan de slag gingen. Shirs pakte een aanvallende rebound en stopte die in het gat, toen ging de grote man, Mulder, naar de top van de boog en snelde een huis binnen. Jaden Huisman volgde met een driehonkslag naar de eerste pc-voorsprong van de wedstrijd en het partnerschap sprong. Een paar vrije trappen van Shirs vergrootten de voorsprong naar 37-33, maar Oranje voegde opnieuw 9-4 toe om de derde reeks compleet te maken. Dat punt werd getriggerd door een paar drive shots van Allen, drie ballen van Luke Keitz en een paar vrije worpen van Hartman.

De vierde leg was voor Oranje, want ze vielen in de eerste vier minuten met 11-3. Bella scoorde de volgende 11 punten om een ​​drie-begraven kwart te openen in aanwezigheid van Heismann 44-42 pc. Allen filterde nog twee of drie runs, de Elder zette een stressvolle slam neer, de Keitz liet een paar vrije worpen vallen en Hansen maakte de run af met een vrije worp.

READ  Austin FC heeft ingestemd met de Nederlandse buitenspeler Cech Tour

De Eagles probeerden drie achterstanden te mobiliseren met de Heisman en Shelhas en de drive van Shelhas, maar de Elder verijdelde die poging met een duik, een drive-shot en een vrije worp. Allen’s vrije worp 59-52 zeehonden deal met Nederlandse traktatie.

“We hebben hard gevochten in de verdediging”, zei Bella-coach Derek Schultz. “Bella Christian was een moeilijk team om te verdedigen en we hadden veel jongens die ons een sterke zijdelingse verdediging gaven in deze wedstrijd. Hij scoorde van over het hele veld en hij speelde beter.

Allen leidde de Nederlanders met 28 punten en hij groef vijf worpen. Elder stond in dubbele cijfers met 10 punten. Shelhas was de enige adelaar in de dubbele punten met 14 punten, maar Mulder en Heisman maakten elk de check-in met negen punten.

“Deze game werd gespeeld in een geweldige omgeving en het was een leuk evenement voor onze gemeenschap.” PC-coach Jedi Boer zei. “Beide teams scoorden enkele punten en Bella reageerde met een zeer belangrijk punt. Noah blonk de hele nacht voor hen uit en hij speelde goed op het hele veld. We speelden goed verdedigend, maar hadden moeite om consistentie in de aanval te vinden. Geleid naar de baskets Ik was trots op de manier waarop we gevochten hebben. Ik hou van dit team en de jongens in de kleedkamer. We zullen klaar zijn om in de tweede seizoenshelft weer aan het werk te gaan en een manier te vinden om te verbeteren.

Bella beweegt 10-2 in het algemeen en 6-1 in de LHC. Ze gaan dinsdag naar Des Moines Christian en ontvangen vrijdag Indiola. De Eagles zijn 9-3 algemeen en 4-3 bij de LHC. Ze worden vrijdag gehouden in Noorwegen.