april 20, 2024

Nederlandse sprintster Lauresen wint 10e wereldtitel op de baan

SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES, FRANKRIJK (AFP) – Harry Lauriesen uit Nederland heeft zijn derde opeenvolgende keirintitel voor heren gewonnen nadat hij donderdag in Frankrijk zijn 10e gouden medaille op de wereldkampioenschappen baanwielrennen won.

De 25-jarige herstelde zich van de schokkende teleurstelling van de Nederlandse nederlaag tegen Australië in de sprintfinale van het herenteam op woensdag.

Lavresen eindigde als tweede voor landgenoot en gangmaker Geoffrey Hoogland, terwijl de Colombiaan Kevin Quintero het podium completeerde.

Tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Lauriesen zal dit weekend bieden op een vierde opeenvolgende wereldtitel in de individuele sprint, met de finale gepland voor de laatste dag van morgen.

De Belgische ster Lotte Kobecki won de afvalrace bij de vrouwen en claimde daarmee de derde wereldtitel op de baan in haar carrière.

De 26-jarige heeft een geweldig seizoen op de weg achter de rug en won zowel het Stade Bianche als de eendaagse klassieker van de Ronde van Vlaanderen.

Kopecky won zilver in een afvalrace in Roubaix als onderdeel van zijn drie medailles op de wereldkampioenschappen van vorig jaar.

Maar ze deed het beter op de wielerbaan, die zal worden gebruikt voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, waarmee ze Rachel Barbieri uit Italië naar de tweede plaats bracht.