oktober 4, 2022

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin stopt nadat hij beweerde dat zijn ’tank leeg’ was

Team Jumbo-renner Tom Dumoulin van Nederland komt over de finish aan het einde van de 20e etappe van de 107e editie van de Tour de France wielerwedstrijd op 19 september 2020.Christophe Ena/AFP/Getty Images

Tom Dumoulin is “met onmiddellijke ingang” gestopt met het professionele wielrennen, twee maanden nadat hij had aangekondigd dat hij stopte met de sport na de wereldkampioenschappen op de weg in september in Australië, zei de Nederlandse wielrenner maandag.

De voormalig wereldkampioen tijdrijden op de weg, die uitkwam voor de ploeg Jumbo-Visma, won in 2017 de Giro d’Italia. Hij verdiende ook tijdrit zilveren medailles op de Olympische Spelen van Rio in 2016 en Tokyo 2020 en werd tweede in de Tour van 2018. de Frankrijk.

“Ik heb besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen met profwielrennen”, zei de 31-jarige Rapport.

“Er stond nog een project op mijn verlanglijstje om mijn carrière een kickstart te geven: de Wereldkampioenschappen in Australië. Ik wilde die weg naar de Wereldkampioenschappen bewandelen zoals ik de weg naar de Olympische Spelen in Tokio heb bewandeld.

“Maar ik merk dat ik dat niet meer kan. De tank is leeg, de benen zijn zwaar en de trainingen lopen niet zoals ik had verwacht. Ik moet een goede prestatie neerzetten en me goed voelen op het WK.”

Dumoulin zei dat hij niet meer in dezelfde toestand verkeerde sinds zijn trainingsongeluk in september vorig jaar, waardoor hij geopereerd moest worden.

“Ook al ging het afscheid niet zoals ik had verwacht, ik kijk met ongelofelijke trots terug op mijn carrière. Ik heb er hard voor gewerkt en heb er door de jaren heen veel passie en plezier uit gehaald en geweldige shows gegeven”, voegde hij eraan toe.

READ  Nederlandse bedrijven ontvangen miljoenen voor WK-projecten ondanks verzet tegen gastheer Qatar - Doha News