april 19, 2024

Neymar blessure, Richarlison scoort voor Brazilië op het WK

LUCILLE, Qatar (AP) — Met Neymar van het veld met een enkelblessure, kwam Richarlison binnen voor een “silicao”.

Een spectaculaire acrobatische trap kwam nadat hij gemakkelijk van dichtbij binnentikte toen Richarlison beide goals scoorde in de 2-0 overwinning van Brazilië op Servië op donderdag op het WK.

Na de wedstrijd hoorde de aanvaller van Tottenham over de omvang van de blessure van Neymar.

“Het belangrijkste voor ons is om er in de volgende wedstrijd 100% van te maken”, aldus Richarlison, wiens eerste doelpunt kwam na een versterking ingezet door Neymar. ‘Als ik in het hotel ben, ga ik even kijken hoe het met hem gaat.’

De Braziliaanse teamdokter, Rodrigo Lasmar, zei dat Neymar zijn rechterenkel had verstuikt. Hij weigerde te speculeren of hij fit zou zijn om te spelen in de volgende wedstrijd van het team tegen Zwitserland op maandag.

“We hebben hem bevroren terwijl hij op de bank zat en daarna in fysiotherapie,” zei Lasmar. “Er zijn momenteel geen geplande tests, maar we zullen het indien nodig plannen. Het zal worden geobserveerd. We zullen morgen meer weten.”

Neymar raakte ook geblesseerd tijdens het WK 2014. Hij speelde thuis in Brazilië en zijn toernooi eindigde met een rugblessure in de kwartfinale tegen Colombia toen hij op een brancard van het veld moest worden gedragen. Brazilië verloor in de halve finale uiteindelijk met 7-1 van Duitsland.

Neymar kreeg negen keer een overtreding in de wedstrijd tegen Servië, vier meer dan enige andere speler tot nu toe in het WK van dit jaar. Maar terwijl hij voor Neymar zorgde, kon de verdediging van de tegenstander Richarlison niet stoppen.

READ  USFL-uniformen onthuld: eerste blik op de truien en helmen van elk team

Hij kwam met zijn rug op doel toen hij met een enkele aanraking de bal in de lucht kreeg nabij de strafschopstip, draaide zich om en sprong van de grond voordat hij de bal in de 73e minuut met zijn rechtervoet in het net sloeg.

“Mijn kinderdroom is uitgekomen”, zei Richarlison, die zijn WK-debuut maakt. “We wisten dat het moeilijk zou worden om ze te passeren. Ik ben gewend om tegen zulke verdedigende teams te spelen in Engeland. Ik wilde de kansen grijpen die ik had en die ik had.”

Brazilië worstelde om voorbij de Servische verdediging te komen totdat Richarlison in de 62e minuut van dichtbij scoorde.Vinicius Junior zorgde voor beide doelpunten.

Neymar, op jacht naar zijn eerste titel met Brazilië, blijft op 75 goals voor het nationale team staan, twee minder dan Pele’s doelpuntenrecord.

Hij werd meerdere keren hard aangepakt en verzwikte in de tweede helft zijn rechterenkel. Hij zat te huilen op de bank nadat hij in de 79e minuut was gewisseld en hinkte toen hij het veld verliet.

De Braziliaanse coach Tite begon met een aanvalsgerichte ploeg met vier spitsen: Neymar, Vinicius Jr., Rafinha en Richarlison. Aanvallende middenvelder Lucas Paqueta speelde samen met Casemiro, de enige verdedigende middenvelder.

Maar Servië herstelde veel spelers en wist te voorkomen dat Brazilië veel belangrijke kansen creëerde. Neymar probeerde het tempo onder controle te houden, maar had moeite om zijn vrijlating te krijgen. Hij, Vinicius jr. en Rafinha misten al vroeg kansen.

De beste kans van Brazilië voor de openingstreffer van Richarlison was een laag schot van lange afstand van Alex Sandro dat in de 60e minuut op de paal terechtkwam. Neymar kreeg zijn beste kansen met een vrije trap in de 50e minuut en een strafschop van dichtbij in de 55e minuut. minuut.

READ  Dolphins-Chiefs zullen de nieuwste Ice Bowl zijn, met een voorsprong van -5

Servië had zijn eigen blessureproblemen in de wedstrijd.

“We hebben drie sleutelspelers die geblesseerd zijn en het is te veel voor ons”, zei Servië-coach Dragan Stojkovic. “We zijn geen Brazilië met 200 miljoen inwoners. We zijn een heel klein land.”

De 30-jarige Neymar bereikte zijn derde WK-finale als hoofdattractie van Brazilië. Hij hielp Selecao de Confederations Cup 2013 te winnen en hun eerste Olympische gouden medaille op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016, maar hij moet nog een grote titel winnen met het nationale team.

Brazilië, dat voor het eerst in twee decennia probeert het WK te winnen, is ongeslagen in zijn laatste 20 openingswedstrijden, met een record van 17 overwinningen. Het eindigde als eerste in zijn groep in de laatste 10 World Cups.