maart 29, 2024

Nr. 16 Virginia versloeg nr. 5 Baylor in zijn eerste wedstrijd sinds de schietpartij op de campus

Las Vigas — Armand Franklin Virginia, nummer 16, scoorde 26 punten en gebruikte een grote run in de tweede helft om nummer 5 Baylor 86-79 vrijdagavond uit te schakelen in de eerste wedstrijd van het team sinds drie Cavaliers-voetballers werden gedood bij een schietpartij op de campus.

Spelers uit Virginia droegen truien tijdens de warming-up ter ere van de slachtoffers van de schietpartij op zondag, waardoor de thuiswedstrijd van de Cavaliers de volgende dag moest worden afgelast. Een voormalige voetballer uit Virginia is beschuldigd van moord op Lavell Davis Jr., Devin Chandler en Deshaun Berry.

De Cavaliers (3-0) spelen de winnaar van de wedstrijd van vrijdagavond tussen nr. 19 Illinois en nr. 8 UCLA in het Continental Tires Main Event Championship van zondag. Baylor (3-1) treft verliezer in het troostspel.

Virginia nam een ​​voorsprong van 21-2 in de tweede helft en nam een ​​voorsprong van twee runs met 22 punten.

“Welke [big run] Gaf ons afstand, en we hadden absoluut de manier nodig waarop ze terugkwamen. “We konden ze uiteindelijk niet tegenhouden, dat was het teleurstellende deel.”

Franklin scoorde 10 punten tijdens dat sprintje en eindigde als 7 van de 12 vanaf het veld, inclusief 3 van de 6 vanuit een bereik van 3 punten.

Franklin zei: “Ik weet dat ik teamgenoten heb die in staat zijn om de bal te krijgen, en hetzelfde geldt voor hen. Ik weet dat ze hun eigen kunnen maken. Het was gewoon open schoten maken en me klaarmaken om te schieten.”

Keyont George Scoorde 20 punten voor Baylor, W.J L.J. Cryer Hij had er 19.

READ  Manchester City stond erbij terwijl Atletico Madrid hen probeerde te pesten en een plaats veiligstelde in de halve finales van de Champions League

Met een achterstand van 62-40 halverwege de tweede helft reageerde Baylor met 8-0. De Bears oefenden volledige druk uit en bleven zich terugtrekken, tweemaal tot zes punten, maar Virginia hield stand.

“We moeten beter ons best doen om gemakkelijke emmers te krijgen”, zei Baylor-coach Scott Drew. “Meestal halen we ze uit onze defensieve overgang en zijn we niet gestopt gedurende 10 minuten.”

Caden Shedrick 17 punten toegevoegd voor de Cavaliers, Ben Vanderplaats Hij had 14 j Reese Beckman opname 10.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit verhaal.