april 19, 2024

Nr. 4 Alabama verslaat Vanderbilt, 101-44, voor de grootste overwinning in de teamgeschiedenis

Het publiek van het Coleman Coliseum werd getrakteerd op een show en Brandon Miller maakte het bijna in stijl af.

Vroeg in de tweede helft stopte Miller een losse pass en rende het veld op. Het hoogtepunt was klaar, maar een fout van dezelfde Vanderbilt-speler die de bal verloor, stopte de drive van Miller, net toen de eerstejaars de bal van het bord gooide in een mogelijke steeg voor zichzelf. De Alabama-fans die aanwezig waren, zetten zich schrap met een gebrul en zuchtten toen. NBA-scouts lachten om de sportshow.

Het zou een van de weinige momenten zijn dat er dinsdagavond iets misging voor team nummer 4 in het land. dagen na ontvangst van een Wekdienst vereistwerd Nate Oates gebombardeerd.

The Tide verpletterde (19-3, 9-0 Southeastern Conference) de Commodores 101-44. Het was de grootste winstmarge van het programma in de geschiedenis van de SEC en kwam overeen met het totale aantal overwinningen van vorig jaar op de laatste dag van januari.

De wedstrijd was gelijk op 5 minuten elk na vier minuten van de wedstrijd. Hij zette snel om naar een voorsprong van bijna 20 punten met nog zeven minuten te gaan in de eerste helft na een moeiteloos spel. Een paar van de blanken dunkten op een losse bal, resulterend in Miller’s 3 en het beslissende punt van 30-5. Dit was het soort inspanning waar Oats naar op zoek was nadat hij het team voor de wedstrijd een reeks Vanderbilt-schijnwerpers had laten zien.

“Dat is wie we vanavond zullen zijn”, zei Oates over de drukte. “(Noah) Clooney deed dat een paar keer. Hij daagde al onze jongens min of meer uit. … Als we arbeiders zijn en dit soort toneelstukken doen, zullen we aan de andere kant worden beloond. “

READ  Nebraska Football WR begaat ups en downs tegen Cincinnati op National Signing Day

Miller en Nemari Burnett scoorden samen 38 punten, en de laatste leidde tot een 30-5 overwinning in de beslissende game door een paar omzetten te forceren en een paar drieën te slaan. Mark Sears (acht assists) en Jahvon Quinerly (zeven assists) creëerden regelmatig ruimte aan de binnenkant, waardoor 3-point shooters ruimte achter de boog vonden.

Alabama domineerde met 19 driepunters en 48 punten vanaf de bank. De kicks waren de diepste sinds de conversie van 20 vs. LSU op 14 januari, waar ze een seizoenhoog 3-punts velddoelpuntpercentage neerzette (46,3).

Een paar schermen van de bal zorgden voor meerdere optredens voor de Vanderbilt-bank. Het kwam misschien een beetje bekend voor – Alabama versloeg Vandy twee weken geleden op de weg – maar de Tide-aanval stuitte op weinig weerstand.

“Ik heb het gevoel dat ons hele team er echt tegen kan. Hij brengt echt de energie die we nodig hebben”, zei Miller, die het handelsmerk van het team aantrok na de slopende wedstrijd.

Ondertussen schieten de Commodores (10-12, 3-6) 25% vanaf de vloer, 3-uit-30 vanuit de diepte, ondanks de terugkeer van een van hun beste spelers, twee meter hoge Liam Robinson na een blessureperiode van twee weken . Oats verklaarde toen dat “elk team met een behoorlijk groot aantal aan het werk kan gaan” in Alabama, maar Clooney en Charles Pediaco beantwoordden alle vragen gedurende minstens één nacht. Ze dwongen Robinson zijn eerste vijf schoten te missen en hielden Vanderbilt op 18 punten in de verf op 15 aanvallende rebounds.

Alabama drukte zich op hun halve speelveld en dwong de Commodores hen vanuit de dribbel te raken. Eerstejaars doelverdediger Paul Lewis leidde de bezoekers met 10, maar Vanderbilt nam uiteindelijk genoegen met steeds verdergaande schoten van de rand. De tweede helft veranderde in een atletiekwedstrijd waar Tide Alabama afzonderlijke steegjes creëerde, waarvan er een paar werden voltooid door Miller en Bediako.

READ  Cleveland Browns RB Nick Chubb geeft toe dat late doelpunt vs New York Jets 'ons de wedstrijd heeft gekost'

“Ze beantwoordden de bel na de wedstrijd in Oklahoma,” zei Oates. “Het is duidelijk dat Vanderbilt veel respect heeft, dus het is jammer voor hen dat zij het team waren dat naar de wedstrijd in Oklahoma keek, maar ik heb onze jongens verteld dat we ze hebben laten zien wie we zijn.”

Nick Alvarez is een verslaggever voor de Alabama Media Group. Volg hem op Twitter @tweet of mail hem op [email protected].