mei 18, 2022

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Probeert een Nederlander zich te bekeren in 770?

“Width =” 800 “height =” 678 “data-src =” https://collive.com/wp-content/uploads/2022/05/20220509_151253.jpg “class =” bijlage-post-thumbnail size-post- Miniatuur wp-post-image lazyload “alt =” “/>

Een jood die in Crown Heights woont waarschuwt voor iemand die rond 770 ronddoolt en begint met hem te praten over ‘vergelijkende religiestudies’. Het hele verhaal

Door COLLive Reporter

Een jood die in Crown Heights woont waarschuwt voor iemand die rond 770 ronddoolt en begint met hem te praten over ‘vergelijkende religiestudies’.

“Ik zat in Eastern Parkway, niet ver van 770, en deze man zat naast me. Hij begon een gesprek en na een tijdje begon ik te vermoeden dat hij misschien een missionaris was”, vertelde Lubavitcher aan COLLive.com.

De man wordt beschreven als ongeveer 5 ″ 11, met blond haar en een Nederlands accent. Hij droeg een blauw shirt.

“Hij nam koffie van een koosjer restaurant en praatte over Sabbat en Tanya, dus eerst realiseerde ik me het niet,” zei Bochur. “Hij was erg vriendelijk en vroeg me wat ik aan het leren was. Maar het was erg lastig omdat hij commentaar begon te geven op wat ik zei en zei dat hij ‘vergelijkende religie’ bestudeerde.

“Ik vroeg hem rechtstreeks of hij een zendeling was, en hij antwoordde: ‘Elke goede christen heeft enkele zendelingen.

“Ten slotte zei hij tegen me: ‘We lunchen en bijbelstudie ver hier vandaan’,’ zei Lupavitzer.

“Ik vond het belangrijk om deze informatie te verspreiden en mensen te waarschuwen om op hun hoede te zijn voor met wie je praat”, zei hij.