oktober 6, 2022

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Steam Deck verandert de manier waarop ik games koop

Steam Deck verandert de manier waarop ik games koop

Het kopen van platformonafhankelijke games was voor mij een eenvoudige beslissing: ik heb ze altijd op een Nintendo Switch gehad omdat het zo gemakkelijk is om games zowel op tv als in draagbare modus te spelen. Steam Deck heeft een moersleutel in dat besluitvormingsproces gegooid. Mijn gaming-laptop is misschien zwaarder, heeft een slechtere batterijduur en heeft geen gemakkelijk te wisselen dock om mijn games op een groter scherm te casten, maar omdat ik het gevoel heb dat ik erop kan rekenen dat Steam-games langer beschikbaar zijn in de toekomst moet ik moeilijke keuzes maken.Over of ik games koop in de winkel van Valve in plaats van op Nintendo.

Er is één belangrijk ding dat ik vooraf moet vermelden: ik had geen enkele game-pc totdat ik Steam Deck in april kreeg. Lange tijd werden videogames voornamelijk op Nintendo-platforms gespeeld en pas met het uitbreken van de pandemie begonnen ze de PlayStation- en Xbox-bibliotheken serieus te doorzoeken. (Ik heb alleen een PS4 om te spelen Final Fantasy VII-remakeEn van daaruit escaleerde het.)

Hoewel ik veel Steam-games in de uitverkoop of in Humble-bundels heb gekocht, heb ik er eigenlijk nogal wat gespeeld en alleen op mijn oude laptops of MacBook Airs. Aan de andere kant is Steam Deck een veel capabeler gamingapparaat dan welke laptop dan ook die ik ooit heb gehad. Toen ik het eenmaal had ingesteld, had ik plotseling toegang tot bijna 200 pc-games die ik eerder had gekocht of geclaimd, en ik kon ze op mijn bank spelen of ze aansluiten op een externe monitor. Ik wist dat dit het geval zou zijn toen ik vorig jaar Steam Deck boekte, maar het was echt interessant om de games op mijn eigen apparaat te zien.

READ  Google Home-app test 'next generation design'

Met Switch-games is er geen garantie dat ze zullen werken met de volgende grote console van Nintendo. Voor nu moet ik gewoon duimen dat Nintendo ervoor kiest om deze console achterwaarts compatibel te maken met mijn Switch-aankopen. Persoonlijk reken ik daar niet op – Nintendo vindt graag nieuwe manieren om oude games door te verkopen.

ik zou willen brengen Mario Kart 8 Van Wii U naar Switch, maar om het met mijn vrienden te kunnen spelen tijdens de pandemieIk moest de volle prijs ophoesten voor Mario Kart 8 Deluxe. Toegang tot oude games is een van de belangrijkste voordelen van een Nintendo Switch Online-abonnement, maar alle Virtual Console-aankopen die ik jaren geleden heb gedaan, zijn niet beschikbaar op mijn Switch. En wees niet bang voor Nintendo om de winkelpuien te sluiten.

Foto door Amelia Holowaty Krales/The Verge

Met Steam, aan de andere kant, kan ik er redelijk zeker van zijn dat alles wat ik koop dat nu op Steam Deck werkt, prima zal werken op elke Steam Deck of game-compatibele computer die ik in de toekomst koop (zolang de game elk systeem ondersteunt. Ik gebruik natuurlijk). Ik ga er teveel van uit dat Valve niet wordt overgenomen of plotseling van de aardbodem verdwijnt – iets Kan is aan het gebeuren In de videogame-industrie, dus ik zou het lot waarschijnlijk niet moeten tarten – maar Valve lijkt dat wel te hebben Het goede is om te gaan.

Ik moet ook zeggen dat ik op mijn Steam Deck over het algemeen aangetrokken ben tot kleinere, onafhankelijke titels zoals Hotline MiamiEn de binnenEn de Stanley Spreekwoord: Ultra Deluxe. Ik vermoed dat dit het soort games is waar ik persoonlijk op een bepaald moment in de toekomst naar terug wil, en het zou een stuk gemakkelijker zijn om ze opnieuw naar mijn pc te downloaden dan om op mijn switch te moeten jagen zodra deze onvermijdelijk zijn functie verliest. plekje op mijn tv-meubel.

Hoewel ik dol ben op Steam Deck en de mogelijkheid voor Steam om jarenlang gemakkelijk toegang te krijgen tot games, heb ik me nog niet volledig toegewijd aan het ecosysteem van Valve, omdat het zo’n gedoe is om Steam Deck-games op mijn account te spelen. Televisie. Een deel van de magie van de Switch is hoe gemakkelijk hij overschakelt van de mobiele modus naar de tv-modus wanneer je het apparaat in het dock plaatst, en hoewel het Steam Deck verbinding kan maken met externe monitoren, is er nog steeds een optie die net zo eenvoudig is als het proberen van de Switch.

Ik keek er naar uit Het officiële Steam Deck-platform Om te zien of dit in de buurt kan komen, maar sindsdien het is laatIk zal moeten wachten. Maar hoewel ik niet verwacht dat Steam Deck net zo gemakkelijk op een tv te spelen is als de Switch, is het misschien de moeite waard om tientallen jaren pc-games thuis op het grote scherm te kunnen spelen. En de Om te weten dat alles wat ik nu koop waarschijnlijk ook op andere computers zal werken.

Vooralsnog kies ik voor veel games nog steeds de sleutel. (En natuurlijk zijn er geweldige spellen zoals Zelda En de metroid die alleen beschikbaar is op Switch.) Maar wat ooit een no-brainer was, is nu iets waar ik goed over moet nadenken, en terwijl Valve Steam Deck blijft verbeteren, kunnen de keuzes in de toekomst nog uitdagender zijn.