april 20, 2024

Tennisprof Griekspoor verlaat Australian Open

Talon Creekspor kon geen wonder verrichten in de derde ronde van de Australian Open. De Nederlandse tennisster, nummer 63 van de wereldranglijst, werd uitgeschakeld door Stefanos Tsitsipas, nummer drie. Creekspoor verloor met 2-6, 6-7 (5), 3-6 in de Rod Laver Arena. NOS rapporten.

“Het is jammer, maar het was een goed begin van het jaar”, zei Griekspoor na de wedstrijd. “Jammer van het verlies, maar Sistipas had een heel goede positie.”

Het was Creekspur’s eerste verlies van het jaar. Hij won zes opeenvolgende wedstrijden in Pune en de ATP-titel. En Greekspoor verloor op de Australian Open Rus Pavel Godov in de eerste ronde En Op de tweede plaats staat de Nederlandse boutique Van Santsulp.

Greekspoor bereikte op de Australian Open voor het eerst de derde ronde van een Grand Slam-toernooi. Hij zei dat spelen op het centre court in de Rod Laver Arena een geweldige ervaring was, hoewel het hem wat problemen bezorgde.

“Deze baan is veel langzamer dan de snelle buitenbanen waarop ik eerder heb gespeeld en getraind. Ik moest er echt aan wennen, alsof je een heel ander toernooi speelt”, aldus de Nederlandse tennisser. “Het is een prachtige baan waar je van droomt om te spelen. Ik wilde wat meer van mijn best laten zien.

“Ik vond Distipas erg goed met een zeer sterke service. Alle lof voor hem. Hij staat niet voor niets derde op de wereldranglijst”, zei Griekspoor.