april 19, 2024

Toen Christian Eriksen terugkeerde versloeg Nederland Denemarken met 4-2

Amsterdam (AP) – Welkom terug.

Christian Eriksen droomde van zijn eerste interland na een hartaanval tijdens het EK in juni nadat hij zaterdag als invaller Denemarken binnenkwam tegen Nederland.

Nederland won de open wedstrijd met 4-2, maar het vriendschappelijke resultaat leek bijna irrelevant voor de menigte op de grond waar Eriksen zich eerst op Ajax had gericht.

“Het is altijd fijn om hier weer te zijn”, zegt de Nederlandstalige Eriksson tegen de NOS. “Ik ben hier al vele mooie jaren.”

Hij zei dat hij vaak terugdenkt aan de nacht dat hij in Kopenhagen viel tegen Finland.

“Het is een deel van mij. Het is een deel van de wereld,” zei hij.

Deense bondscoach Kasper Hjulmand genoot van het weerzien.

“Het is altijd leuk om Christian Eriksen te zien voetballen”, zei hij.

Uitgerust met een bijpassende cardioverter-defibrillator, kreeg Eriksson een schouderklopje van Hjulmond, kreeg hij een handdruk van Memphis DeBay en kreeg Johan Groof een staande ovatie van een groot deel van de arena. Het begin van de tweede helft.

Hjulmand zei dat hij wat trucjes met Ericsson had gedaan voordat hij hem wegstuurde. Toen zei hij een simpele boodschap: “Ik zei ‘geniet hiervan en kom terug’.”

Eriksen scoorde twee minuten later en kwam thuis met een krachtig schot om de Nederlandse voorsprong terug te brengen tot 3-2 na een spannende eerste helft.

“Ik had kippenvel”, zei de Nederlandse verdediger Mathiez de Lict. “Ik ben zo blij dat hij terug is, en de manier waarop hij scoorde en de paal scoorde vandaag toonde zijn hele klasse.”

READ  Nederlanders geven tienduizenden uit aan klimaatsubsidies tijdens hoogconjunctuur

Voor rust domineerde Oranje met doelpunten van Steven Bergwijn, Nathan Ake en Debay.

Een kopbal van Janic Westerkard in de 19e minuut bracht Dance in contact.

In de 16e minuut scoorde Bergwijn vanaf links op Daley Blind Cross.

De gelijkmaker van Westerkard opende drie minuten later in Nederland langs doelman Mark Flecken.

Ake heroverde de Nederlandse voorsprong in de 29e minuut en Debay zette een penalty om in de 38e minuut om Nederland bij rust twee doelpunten te bezorgen.

Het krachtige schot van Eriksen was zijn 37e internationale doelpunt, samen met de Deense Great Michael Latrup.

Frenkie de Jong Bergwijn scoorde zijn tweede wedstrijd van de avond na een krachtige uitloop op het middenveld. Winger De Jong pakte de pass, sneed vanaf links binnen en loste een schot op Caspar Smichel. De laatste vier doelpunten van Bergwig in alle competities kwamen tegen Schmeichel.

Toch is Ericsson nog niet klaar. Hij sloeg een afstandsschot dat Fleck versloeg in de 74e bal.

Fulltime kreeg hij een prima warming-up van de Nederlandse verdediger Daly Blind, die ook een cardioverter-defibrillator had waar een oud-Ajacied in zou passen. Eriksen liep toen alleen naar een hoek van het stadion en doorweekte het applaus van de fans van de Deense sectie.

“Voor de fans hier is het de perfecte game”, zei De Lict.

Ericsson heeft de afgelopen weken zijn spelerscarrière hervat bij de Engelse Premier League-club Brentford, maar begon pas onlangs op de bank nadat hij hersteld was van de Covid-19.

“Hij is terug, hij heeft geweldig voetbal voor zich”, zei Hjulmand.