april 25, 2024

Van Dijk onthult ‘slechte, schandalige’ Nederlandse WK-wedstrijd

Den Haag (AFP) – De Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk beschreef de wedstrijd in de tweede helft van zijn team zaterdag op 2-2 in Montenegro als “slecht” en “slecht” omdat hun hoop op het WK in evenwicht was.

Oranje zou zich hebben geplaatst voor de finale door volgend jaar te winnen in Podgorica in Qatar en waren goed voorbereid nadat Memphis Debay een 2-0 voorsprong nam.

Elijah Vogodik maakte echter zijn internationale debuut in de 82e minuut met een doelpunt om zijn thuisploeg vertrouwen te geven, en vier minuten later kopte Nikola Vuzhnovic een vangbal binnen.

“De manier waarop we in de tweede helft speelden was schandalig”, vertelde Liverpool-ster Van Dijk aan de NOS.

“We wilden altijd de bal hebben, we wilden allemaal voetballen, aanvallen en scoren. Maar voetbal weet ook hoe te verdedigen.

“Het viel ons toen gewoon op. Ons systeem was erg slecht. We hadden ons hier moeten kwalificeren.

De Nederlanders leiden nog steeds Groep G, maar hebben twee punten voorsprong op Turkije, dat Gibraltar met zes punten versloeg.

Wanneer Turkije afreist naar Montenegro, ontvangen zij dinsdag in Rotterdam Noorwegen in de finale.

“Met alle respect voor Montenegro hadden we moeten winnen na een voorsprong van twee doelpunten”, aldus Van Dijk.

“We spelen nu dinsdag op het lege veld tegen Noorwegen (vanwege Covit-19-beperkingen). We zouden vanavond beter af moeten zijn.

READ  De Britse vice-premier steunt de Nederlandse premier Rutte voor een toppositie in de NAVO, te midden van wereldwijde steun en kritiek