december 4, 2022

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verkenning van de ‘Tuin van Europa’ op de Nederlandse rivier vanuit Amsterdam | Reizen

EEN Als ik om 6 uur ’s ochtends op mijn deur klop, heb ik meestal een korte dienst, maar vandaag ben ik blij. Via de VIP-verhuisservice van Titan Travel word ik opgehaald van mijn huis in Norfolk voor een weeklange rivierreis in Nederland. Dit is de eerste keer op de reis, maar als het rijden naar het vliegveld een teken is van wat komen gaat, is het misschien niet mijn laatste reis.

Bij aankomst op Schiphol Airport werd ik begroet door een Titan-afgevaardigde en snel naar de ligplaats van MS River Discovery II in Rஜstergate West, centrum van Amsterdam gebracht. Hoewel het geen nieuw schip is, is dit het eerste seizoen dat Titan dit schip huurt. We worden verwelkomd in ons drijvende hotel met afternoontea en daarna getoond Onze kamers, waar onze tassen wachten. Iemand die pathologisch overvol is, in feite is het een gewichtsverlies.

Mijn hut, de Vespucci-suite (alle behalve de premium Elvis-suite wordt Explorer genoemd), is ruim, maar comfortabel en bevat doordachte extra’s zoals parasols en dekens. Maar het grote verkoopargument zijn de kamerbrede Franse deuren. Het grootste plezier van deze reis is om te genieten van de frisse lucht en het uitzicht op het water vanuit de luxe van mijn kamer. Dit is de droom van een dagdromer.

Hoorn Poort

EKH-Images / Getty Images

De historische handelshaven van Hur is onze eerste haven. Tijdens het diner gingen we op weg, genietend van cocktails in een eetkamer met meer ramen dan muren, en vormden we de donkere lucht in een epische diavoorstelling. Ik haast me terug naar mijn kamer om de rugzak te openen. Het schip vaart met een geruststellend geluid van de nacht.

’s Morgens spring ik uit mijn vel als de omroepinstallatie van het schip in mijn kamer tot leven komt. Het doet Brenda, onze dierbare reisleider, denken aan het reisschema van de dag, maar toch lijkt ze nog steeds in mijn badkamer te zijn. Verheugd om het nieuwe tafereel van de ochtend te zien, open ik de gordijnen voordat ik me aankleed, het tijdverdrijf van de dekhond op het schip waar we in de buurt parkeerden. Ik ben dichtbij genoeg om hem te zien glimlachen. Ik vermoed dat hij gewend was aan halfgeklede passagiers; Het komt vaak voor op de turbulente rivieren van Europa en het kan zijn dat u over een ander schip loopt om uw drijvende huis te bereiken.

READ  WWE-legende Dutch Mandel aan het eindpunt van de verhaallijn van The Bloodline-Sammy Zayn

We zijn hier de hele dag, ik doe mee aan Hur’s hiking, ook al heeft het weer er alles aan gedaan om me te overtuigen. Zoals de Nederlanders zeggen een ijzige orkaan blaast snel onze paraplu’s en regen komt in dozen uit de lucht. Maar, Engelsen, wij volgen plichtsgetrouw onze gids door de prachtige oude stad. Ook in dit klimaat kunnen we innovatieve Nederlandse architectuur waarderen. Gebogen huizen zijn uitgezet, opzettelijk schuin gekanteld om hun poreuze cement tegen elementen te beschermen. Een felrode eenhoorn siert het versterkte havengebouw, gebouwd op een helling om artilleriegranaten af ​​te weren.

Een warm bad en droge kleren kunnen erg aantrekkelijk zijn om te verkennen als je wat verder weg bent. Na een lunchbuffet aan boord, ruimde ik het ijs in mijn hut op met warme chocolademelk en de Stroopwafel die ik in Hooran had bewaard. Andere passagiers – een levendige mix van meer dan 50 Britten en first-timers en ervaren schepen – het Servische eenmanscabaret, Alex, speelt elke dag in de lounge. De schijnbaar alwetende operazangeres is een salsadansleraar en een dagtourgids, een nachtelijke gruner in rodpack-stijl. Het volstaat te zeggen dat de sokken volledig betoverend zijn.

சிறந்த De beste rivierschepen van Europa
• Beste gezinsvriendelijke cruiseschepen

Onze reisroute brengt ons elke dag naar een andere haven. We varen over enorme industriële sluizen en langs spookmolens over het Markermere-meer naar Enquicen, Lleistat en Jandam. Keukenhof is het hoogtepunt voor de meeste reizigers. De tuinen ontvangen meer dan 20.000 bezoekers per dag gedurende de twee maanden dat ze open zijn, van eind maart tot half mei, met meer dan 800 soorten tulpen in elke denkbare kleur. Luxueuze spectra van tulpen, krokussen en hyacinten bedekken de tuinen en het terrein met bloeiende sneeuw. Toeristen poseren vrolijk op de Bluebells en Daffodils River.

READ  Nederlanders vinden winnende vorm als legitieme WK-kanshebbers in Qatar

Ik kies voor de Fluisterboottocht die tussen de eindeloze bollenvelden gaat. Genoemd naar zijn stille elektrische motor, is deze boot eigenlijk minder fluisterend en minder lawaaierig. We staan ​​nog aan het begin van het seizoen, dus de bloei is nog niet op hun hoogtepunt – meestal de laatste twee weken van april en de eerste twee weken van mei – maar het is nog steeds erg aantrekkelijk. Een paar eenden vliegen voorbij en het commentaar klinkt. We passeren een man en zijn hond langs de oevers van de “Zeke Joken” – op zoek naar de zieken – op jacht naar zieke bollen om de rest gezond te houden.

Ik kreeg een lunchpakket van de spot van het schip – je kunt je portemonnee de hele week ongeopend laten als je dat wilt. Maar ik kan het niet laten om als toetje warme appeltaart en slagroom te eten bij Kyugenhof Cafe.

Avondmenu’s omvatten uitgebreide meergangenmelanges van kalfswangetjes, kalfsleverporfier (met chocolade, niet minder), kreeftcappuccino en meer. Vegetarische opties zijn onder andere Charlotte Steak, Zeebaars en Zalm. Het was een beetje te veel ontworpen voor mijn inferieure smaak, maar over het algemeen genoten de passagiers van de wedstrijd en het team van chef-kok Duka werkte hard om de maaltijd onvergetelijk te maken. Ik heb zeker wat extra ballast mee naar huis genomen.

Tulpenrijen in Kyugenhof

Tulpenrijen in Kyugenhof

Marcus Valence / Sofa Images / Lightrocket / Getty Images

Op onze laatste dag worden we weer gestikt door het weer, maar dat is nu eenmaal de aard van het beestje op een reis aan het begin van het seizoen. We zijn in Amsterdam voor een rondvaart door de grachten, maar het schip ligt door de rukwind voor anker in de ligplaats bij Jantam. Brenda probeert ons op te halen in dozen, maar sommige passagiers gaan op eigen gelegenheid met de trein op korte afstand van Amsterdam. Ik breng de ochtend door met ronddwalen tussen de oude vrachtboten van de stad.

READ  Het Nederlandse gezondheidssysteem legt de nadruk op boostershots voor 60 jaar en ouder

River Discovery II keert ’s nachts terug naar Amsterdam en Brendas biedt nu instructies voor het landen op de bekende voicemail. De algemene opmerking die ik hoor als we vertrekken is: “Je hoeft je nergens zorgen over te maken”, en dat is waar. Nadat ik door mijn persoonlijke chauffeur van Heathrow was opgehaald, was mijn grootste zorg op weg naar huis dat ik er een beetje aan begon te wennen.

Jenny Docket was de gast van Titan. Een reis van vijf nachten naar Tulpen en windmolens, inclusief vluchten die vertrekken op 3 april 2023, inclusief eten, drinken en cruises, kost £ 1.299 p.p.titantravel.co.uk)

Schrijf je in voor onze Times Travel Nieuwsbrief en volg ons Instagram En Twitter