september 8, 2024

Westminster meisjesbasketbal wint finale 2022 in verlenging

Westminster College damesbasketbal was gastheer van het Central College Dutch team in de laatste niet-conferentiewedstrijd van het seizoen en de laatste wedstrijd van 2022. Ze hadden extra tijd nodig om de winnaar te bepalen. De Blue Jays behaalden een overwinning van 88-86 om het jaar op een hoog niveau af te sluiten en volgende week door te gaan naar de St. Louis Intercollegiate Athletic Conference-opener. Westminster verbeterde naar 6-6 tijdens het seizoen, terwijl Central College terugviel naar 3-9.

De Nederlanders sprongen uit naar een 6-0 voorsprong om de wedstrijd te beginnen en verlengden die in de eerste minuten naar 10-4, wat de Blue Jays schokte. Westminster kwam echter tot een rally en verkleinde de voorsprong tot twee punten op 15-13 met 3:38 over in het eerste kwart. Central College scoorde 12 onbeantwoorde punten om een ​​voorsprong van 27-13 te nemen. Annette Ramirez en Shelby Kurtz sloegen driepunters om de stand in het eerste kwart op 27-19 te brengen.

Het zou veel meer zijn in het tweede kwartaal, met Nederlanders die het grootste deel van het kwartaal met 10 punten voorsprong hadden. De Blue Jays draaiden een schakelaar om met nog drie minuten te gaan in de helft. Ze sloten de helft af met een 9-2 run om de voorsprong terug te brengen tot vijf. Met een ruststand van 46-41 gingen ze naar de kleedkamers.

Westminster opende de helft met een jumpshot van Maile Peck die de Blue Jays binnen drie bracht. Ramirez maakte een vrije worp om er een tweepuntswedstrijd van te maken. Met 5:25 over in het derde kwart deden de Nederlanders de schade vanaf de vrije worplijn om hun voorsprong uit te breiden naar zeven punten, 51-44. Olivia Hickson boorde een 3 om de Blue Jays binnen twee terug te brengen. Karagan reed naar de vrije worplijn nadat een fout op Lockhart was gemaakt. Hij maakte beide vrije worpen om de wedstrijd gelijk te trekken op 54 met nog 3:35 over in het kwart. De Nederlanders kwamen tot een rally vanaf de foutlijn en stonden met drie voor om het derde kwart af te sluiten met 60-57.

READ  Nederlandse F1GB-leiders verwachten het gebruik van TRS in de laatste hoek van de bank

Ramirez bezorgde de Blue Jays een voorsprong van 61-60 in de openingsmomenten van het vierde kwartaal. Oranje scoorde 3 punten om een ​​voorsprong van twee te nemen. Ramirez antwoordde met nog eens 3 om Westminster weer op voorsprong te zetten. De Nederlander scoorde zeven opeenvolgende punten om een ​​voorsprong van zes punten te nemen met 5:17 over. De Nederlanders sloegen een 3 op hun volgende balbezit en scoorden de knock-outslag voor een voorsprong van 73-66. Ali Bullock maakte drie opeenvolgende baskets om de Blue Jays binnen drie punten te krijgen. Westminster callde een time-out met 1:43 over in de wedstrijd. Na verloop van tijd maakte Oranje een fout op Ramirez en stuurde hem naar de vrije worplijn. Ze miste haar eerste poging en de tweede om de Blue Jays twee keer neer te zetten. Central werd gefloten voor een aanvallende fout met nog 38 seconden te gaan. Coach Talisha Washington riep een time-out in om een ​​gelijkspel te spelen. Westminster sloeg de bal voorbij de helft van de baan. De verdediging van de Blue Jays oefende allerlei soorten druk uit, maar de Nederlander kreeg een schot tegen de zijkant van de rand, rolde over de rand en viel op de grond. De Blue Jays kregen de rebound maar konden geen schot lossen voor de zoemer, waardoor de wedstrijd verlengd werd.

Central College won de tip en nam een ​​vroege voorsprong met een lay-up plus een overtreding. Oranje miste de daaropvolgende vrije worp. Hixson draaide de bal om, wat leidde tot een nieuwe Nederlandse lay-up, waardoor ze een voorsprong van 79-75 kregen om overuren te beginnen. Natalie Archambault miste een lay-up, maar herstelde zich voor de rebound. Central College pakte een 3 en nam een ​​voorsprong van 82-77 met nog 3:06 te gaan. Kurtz maakte een paar vrije worpen om de voorsprong te verkleinen. Ramirez raakte een springer om Westminster binnen één te brengen. Hij raakte nog een springer en bezorgde de Jays een voorsprong van 83-82. De Blue Jays maakten een fout en stuurden de Nederlanders naar de streep. Beiden maakten vrije worpen en kwamen opnieuw op voorsprong. Ramirez maakte nog een basket om Westminster weer op voorsprong te zetten. Kurtz kreeg een fout toen Central probeerde de wedstrijd te verlengen. Hij miste de eerste vrije worp en de Blue Jays namen een voorsprong van 86-84. De Nederlander callde time-out met nog 10 seconden te gaan. Na een time-out werd Westminster gecalld voor een overtreding op het inkomende spel. Central raakte beide vrije worpen om de wedstrijd gelijk te trekken op 86-86. De Jays riepen hun eigen time-out in. Bij het in-bounds-spel kreeg Kurtz een fout en ging naar de lijn met het spel op het spel. Hij maakte beide schoten om Westminster een voorsprong van 88-86 te bezorgen. Central callde de time-out met 0,7 over in de wedstrijd. Ze speelden en gooiden een lob in het geverfde gebied, maar niemand kon balbezit krijgen toen de hoorn klonk. Westminster voltooide de comeback en won met 88-86.

READ  Dutch Bros (NYSE:BROS) werd verhoogd naar $40,00 bij PT Stifel Nicolaus

Ramirez had 34 punten op 14-27 vanaf het veld. Hij maakte vier 3s in het spel. Kurtz scoorde 11 punten en had zeven assists en zes rebounds. Hij sloeg 5-6 vanaf de vrije worplijn en raakte de winnende vrije worpen. Hickson en Bullock scoorden respectievelijk 11 en 10 punten.

De Blue Jays spelen woensdag tegen Blackburn College in hun conference home opener. De wedstrijd begint om 17.30 uur in de historische gymzaal.