december 1, 2022

Groenhuis

Groenhuis is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zheng Qinwen: menstruatiekrampen belemmeren de Franse Open-droom van Chinees meisje bij verlies van Swiatek

Zheng Qinwen: menstruatiekrampen belemmeren de Franse Open-droom van Chinees meisje bij verlies van Swiatek

Zeng, 19, leek op het goede spoor voor een grote overstuur toen ze het eerste doelpunt in een tiebreak claimde voordat Swiatek de controle over een 6-7 (5), 6-0, 6-2 overwinning voor haar 32e opeenvolgende overwinning nam.

Cheng zei dat ze geen pijn had tijdens de openingsset, maar dat ze medische tijd nodig had om in de tweede set met 3-0 gelijk te maken, waarbij ze haar rug masseerde op het veld voordat ze naar de kleedkamer ging en terug met haar rechterdij vastgebonden.

“Ja, mijn benen waren ook zwaar”, vertelde Cheng, de nummer 74 van de wereld, aan verslaggevers. “Het was gemakkelijk vergeleken met de maag… Ik kan niet tennissen, mijn maag deed erg pijn.”

“Het zijn gewoon meisjesdingen, weet je. De eerste dag is altijd heel zwaar en daarna moet ik sporten en ik heb altijd zo’n pijn de eerste dag. En ik kan niet tegen mijn natuur in.

“Ik wou dat ik een man was in de rechtbank, maar ik kan op dat moment niet… Ik wou echt dat ik (een man) was (dus) ik zou hier niet onder hoeven te lijden.”

Cheng, die dit jaar haar Grand Slam-debuut maakte op de Australian Open, zei dat ze haar best deed om mee te doen, maar blij was dat ze doorging naar week twee.

Ze voegde eraan toe: “Als ik er vandaag niet over praat, ben ik blij met mijn prestatie (in) deze ronde. Toen ik tegen de nummer één van de wereld speelde, voelde ik dat ik (dit) echt genoten heb op het veld.”

READ  Een kijkje in de NFL Draft: Las Vegas organiseert een van de Major League-evenementen

“Als ik geen (pijn) in mijn maag had, denk ik dat ik meer plezier zou kunnen hebben, zoals beter rennen en harder slaan, om meer te doen op de baan. Het is jammer dat ik niet kon doen wat ik wilde doen vandaag.”

“Ik wil gewoon (zodat) de volgende keer dat ik tegen haar speel, ik (in goede vorm) ben.